Dodaj do ulubionych

Nocleg w okolicy Florencji

28.08.10, 13:10
Poszukuje taniego noclegu ( bez żadnych super wygód, tylko spanie) w okolicach
Florencji? Może być w promieniu 30-40 km od miasta bo będziemy własnym autem.
Ofert na wrzesień sa porażające. A my tylko chcemy gdzies zregenerować siły i
ruszać dalej.

Będę wdzięczna za pomoc bardziej doswiadczonych
Obserwuj wątek
    • marghe_72 Re: Nocleg w okolicy Florencji 28.08.10, 23:17
      www.booking.com/searchresults.html?sid=534537e2bf8c0d1e29cab623d5af65ce;checkin_monthday=11;checkin_year
      _month=2010-9;checkout_monthday=12;checkout_year_month=2010-9;city=-
      117543;class_interval=1;si=ai%2Cco%2Cci%2Cre%
      2Cdi;ss=Florencja;ss_all=0;ssne=Florencja;radius=0;order=price_for_tw
      o
      ciekawe czy przejdzie ten link..

i jeszcze
      www.google.it/search?hl=it&source=hp&q=bed+and+breakfast+firenze&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=bed+
      and+breakfast+fir&gs_rfai=
      • marghe_72 Re: Nocleg w okolicy Florencji 28.08.10, 23:18
        Pierwszy nie wszedł
        to po prostu booking.com
        Wpisz Florencję i datę w wyszukiwarkę i ustaw szukanie wg cen..
        • hanukkah Re: Nocleg w okolicy Florencji 02.09.10, 21:52
          Chyba nie skonkretyzowałam pytanie... Generalnie radze sobie z wyszukiwaniem
          ofert w internecie i nie chodziło mi o strony typu booking.com, hostelworld itp
          Chciałam zwyczajnie porady od kogos kto tak jak ja nie miał wygórowanych
          wymagań, tanio mieszkał i był zadowolony. Szukam sprawdzonych lokalizacji...

Będę wdzieczna za pomoc
    • Gość: e-tam Re: Nocleg w okolicy Florencji IP: *.chello.pl 02.09.10, 23:51
      @hanukkah napisała:
      ...Poszukuje taniego noclegu ( bez żadnych super wygód, tylko spanie) w okolicach
      Florencji?
      ...

Polecam sprawdzony kemping Firenze < zerknij
      Uwaga, wolne wczytywanie czekaj to może chwilę potrwać.

Pozdrawiam,
      P.S.
      Tu spaliśmy w drodze do/z Rzymu oraz regenerowaliśmy siły po zwiedzaniu Florencji.
      • Gość: brus Re: Nocleg w okolicy Florencji IP: *.xdsl.centertel.pl 03.09.10, 00:29
        Gdybym wybierał camping, to wybrałbym ten:
        www.florencecamping.com/en/Fiesole_Caravan.asp
        Pozdr.
        • hanukkah Re: Nocleg w okolicy Florencji 03.09.10, 23:41
          Kemping był pierwsza opcja którą rozważałam ale ceny są delikatnie mówiac nie
          adekwatne do warunków w jakich się tam mieszka. Wrzesień to wciąż sezon tak wiec
          ceny podobne jak w sierpniu.
          Nie szukam luksusów ale ceny kempingu naprawde są wyzsze niż wynajęcie pokoju z
          kuchnia i łazienką na toskańskiej wsi w domu z kamienia. No nic...cały czas
          poluje ale dziękuje za wszelkie uwagi
    • Gość: e-tam Re: Nocleg w okolicy Florencji IP: *.chello.pl 04.09.10, 09:06
      @hanukkah

Jak nie kemping to noclegi=alloggio w okolicy Florencji < zerknij

Pozdrawiam,
      • hanukkah Re: Nocleg w okolicy Florencji 04.09.10, 19:51
        dzięki całkiem sporo do przejrzenia. ceny mocno zróżnicowane. Nie rozumiem tylko
        skąd wszędzie taka duża kaucja. Każda oferta to stała opłata: sprzątanie końcowe
        (widziałam nawet po 200zł) + kaucja w granicach 150-200Euro. Kurcze szukam
        czegoś w przystępnej cenie ale jak juz się coś znajdzie to jeszcze dochodzi cała
        masa kruczków i z mieszkania za 800-1000zł robi się 1500zł.

Szału mozna dostać. Czy tak wygląda agroturystyka we Włoszech?

• Gość: e-tam Re: Nocleg w okolicy Florencji IP: *.chello.pl 04.09.10, 21:17
          @hanukkah napisała:
          ...Szału mozna dostać. Czy tak wygląda agroturystyka we Włoszech?...

Dlatego jeżdzimy z własną "chatką" Majówka 2010 r. i jest super.

Pozdrawiam,
          P.S.
          Uwaga wolne wczytywanie, czekaj to może chwilę potrwać.
          • hanukkah Re: Nocleg w okolicy Florencji 04.09.10, 22:38
            To fakt , własna "chatka" się przydaje. Za to ja chciałam przez chwile poczuć
            się jakbym mieszkała w Toskanii a nie na kempingu ktore są do siebie podobne
            niezaleznie od kraju. Bez urazy oczywiscie.
            Stare domy z kamienia, drewniane okiennice, terakotowa podłoga pod stopami....
            • malgotosca Re: Nocleg w okolicy Florencji 05.09.10, 00:03
              tylko że ta opcja jest akurat tutaj jedną z droższych, o czym już tu na forum wielokrotnie wspominano, że agriturismo to nie zgrzebne noclegi za niewielkie pieniądze , właściwie gdy myśli się agriturismo to oznacza dosyć wysoki poziom usług, kiedy jest podejrzanie tanie to może znaczyć jakieś fatalne położenie, rozmijanie się z prawdą itp, bardzo wybiórczo pokazana okolica., nieciekawe warunki lokalowe
              • Gość: ja Re: Nocleg w okolicy Florencji IP: 91.198.246.* 13.09.10, 16:39
                Według mnie trzeba wybrać albo mała klimatyczna chatka albo kasa. My mieszkaliśmy na kempingu i było całkiem sympatycznie. Śniadania jedliśmy sobie na tarasie widokowym w widokiem na Florencję. Cena 13.50 za noc (koło 15 za dwójkę). Jasne że to zawsze kemping ale nic tańszego nie znaleźliśmy a zależało nam aby być piechota od centrum. Niestety w namiotach nie było gniazdek elektrycznych (tylko światło) ale generalnie było miło, z drzewkami oliwnymi na około. Camping Michelangelo. Podaje w razie czego. Jakbyś jednak znalazła jakieś tanie i fajne miejsce na nocleg daj znać na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka