Dodaj do ulubionych

Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!!

IP: 87.204.45.* 30.09.10, 13:42
Obserwuj wątek
    • Gość: stokrotka Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 13:52
      Dwa lata pod rząd spędzałam tam wakacje. Było cudnie. Poopowiadaj, poprzypominaj, tylko nic o cenach w supermarkecie, bo cię zjedzą :))
    • aseretka Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! 30.09.10, 14:16
      No własnie. Podziel się wrażeniami. Co zwiedzałaś, które miejca Cię szczególnie zachwyciły. Może jakieś lokalne ciekawostki. Z cenami faktycznie daj sobie spokój:)
    • Gość: nune Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! IP: 87.204.45.* 30.09.10, 14:23
      Witajcie,
      macie racje, jakby nie te ceny to by był jeszcze lepszy raj na ziemi, tak nie stety trzeba widzieć tylko swoje marzenia i mieć pozytywne nastawienie na Swiat( takk mi zimno po przyjeżdzie- ale wm chyba nie jest lepiej:))
      • jeepwdyzlu Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! 30.09.10, 14:32
        nie
        nam jest lepiej
        nie lubimy słońca
        a już zwłaszcza nad morzem śródziemnym
        i jeszcze na riwierze?
        fuj!
        nasze deszczowe dni i poranne przymrozki od października do kwietnia są kwintesencją tego co najlepsze na świecie.....
        podobnie jak nasz słynna nadwiślańska kawa i wina z zielonej góry... włoska kuchnia może nas cmoknąć w pompkę...
        no i te knajpki na rynku starego miasta w krakowie gdzie płyną hektolitry piwa prosto w gęby naszych cudownych nigdy nie trzeźwiejących gości którzy przyjeżdżają do nas z całego świata a zwłaszcza z anglii
        lepiej niż w nicei - u nas anglicy są znacznie weselsi....

riwiera to dla nas pryszcz...

ciao jeep
      • aga72 Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! 30.09.10, 19:21
        kolejna osoba, ktora nie ma nic do powiedzenia, procz pochwalenia sie tym, ze wrocila z liguri, monaco, nicei. ogolnikowe stwierdzenia - raj na ziemi, tak niestety trzeba widziec swoje marzenia i miec pozytywne nastawienie na swiat. veni, vidi lecz niekoniecznie vici. ludzie otrzasnijcie sie! bylo niegdys na tym forum spore grono pasjonatow opowiadajacych o swoich podrozach, chcacych sie podzielic - a nie pochwalic - wrazeniami z podrozy. wiekszosc poodchodzila uznajac chyba, ze nie warto rzucac perel miedzy wieprze i dzis zostalo ich niewielu. na palcach jednej reki moglabym policzyc tych tych, ktorzy potrafia udzielac konkretnych, rzeczowych odpowiedzi. ot czasy, ot obyczaje!
        • jeepwdyzlu Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! 30.09.10, 20:26
          smutno
          z powodu agi72 rzecz jasna
          jeep
          • aga72 Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! 30.09.10, 21:36
            rozumiem, panie jeep, ze za bardzo cenna i odkrywcza uwazasz wypowiedz - macie racje, jakby nie te ceny to by był jeszcze lepszy raj na ziemi, tak nie stety trzeba widzieć tylko swoje marzenia i mieć pozytywne nastawienie na Swiat. faktycznie smutne:((
            eloquentiae sasit, sapientiae parum
            jako wtrawny maniak italii chyba zrozumiesz slowa salulutiusa
            • Gość: stokrotka Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 22:18
              Aga - dyplom z Różyca czy PMS ?
              • aga72 Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! 30.09.10, 22:46
                stoktrotko, ani jedno, ani drudi. na priv moge podac uzasadnienie
            • jeepwdyzlu Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! 30.09.10, 22:26
              po pierwsze
              jeepwdyzlu
              nie pan jeep
              po drugie
              serdecznie ci współczuję
              i łaskawie proszę o niekomentowanie moich postów

też sobie poczytałem twoje wpisy
              masz duży problem, naprawę...
              łaciny nie znam, więc się nie wysilaj
              a przy klawiaturze każdy potrafi się popisywać
              żałosne

jeep
              • aga72 Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! 30.09.10, 22:51
                jeepzdylu, jak sobie zyczysz, wysilac sie nie bede, bo ad hominem argumentum, czyli po polslu mowiac argumenty musza byc dostosowane do poziomu czlowieka, z ktorym mowimy. a do ciebie zadne argumenty nie docieraja. jezeli jestes w stanie wskazac post, gdzie konkretnie piszesz o urokach italii, schyle przed tona czola
        • daryjka1 Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! 03.10.10, 08:38
          Ot, obyczaje?
          Jeśli ktoś ucieka z forum to głównie dlatego, że zniechęcają go wypowiedzi tak pełne jadu, złośliwości i (czym uzasadnionego????) poczucia wyższości jak twoje. Nie psuj nam pogawędki, prego!
    • Gość: nune Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! IP: 87.204.45.* 01.10.10, 10:43
      Może zacznę tak, ze o poranku budził mnie kogut, który wital dzień, potem wybijały godziny kościoły, jeden z nich, który okazał się póżniej cmentarzem, nocami oświetlony na zielono (kojrzył się raczej z zamkiem Drakuli), potrafił i ze 100razy bić ale najbardziej podobały mi się kuranty, z balkonu widziałam króliki iminiaturki i świnkę morską, które biegały po ogródku- takiej sielanki się nie spodziewałam, nie wspomę już o drzewach oliwnych i cytrynowych!!!
      • Gość: nune Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 11:39
        to chyba nie zachwalanie i komercja,
        reszta to piękne widoki , palmy , lazurowe morze, posiadłości , zamki-dobrobyt i przepych, którego nie mam niestety za oknem, pozdrawiam drapieżców tego forum, bajka nie moŻe trwać wiecznie a szkoda!!!
        • teliszon Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! 10.10.10, 14:45
          Badz tak dobra I napisz wiecej o Nicei:)Lacznie(o zgrozo) z praktycznymi wskazowkami,typu-miejsce noclegu i ceny.
          Planuje lot do Bergamo/Mediolan wiosna i nastepnie pociagiem na Lazurowe Wybrzeze.
          Cenne beda wszystkie podpowiedzi i informacje.
          Dziekuje z gory i pozdrawiam.
          • Gość: nune Re: Liguria, Monaco, Nicea- wróciłam!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.10, 18:55
            Mogę Ci jedynie powiedzieć, że Nicea to wielkie tłoczne miasto, myśmy byli samochodem, więc mieliśmy ogromny problem z zaparkowaniem, jeżdzi w Nicei super nowoczesny tramwaj, nie znam trasy, ale jechał na pewno główną ulicą, piękna" promenada aniołów" z bogatymi hotelami,
            można w każdym miejscu miasta wypożyczyć nowoczesne rowery, chyba na akumulator( bo się ładowały przypięte do automatów, nie wiem czy na jakąś specjalną kartę, czy na kasę),
            piękne widoki, trochę zabytków, cerkiew, restauracje, kawiarnie, gwar, ale warto pojechać, zobaczyć, chociaż widziałam ładniejsze miasta:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka