Dodaj do ulubionych

jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać

12.01.11, 22:45
jedną noc po około 600-650 km, macie sprawdzone miejsca, najlepiej proszę o linki do hotelików.
Obserwuj wątek
    • Gość: bajka Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 23:10
      My jadąc przez Czechy nocowaliśmy w Mikulowie - Pension Euro a jadąc przez Niemcy w okolicach Regensburga. Jechaliśmy z Wrocławia.
      • mamamilochy Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać 13.01.11, 21:40
        podbijam wątek, nikt nie pomoże ? :)
        • ennka Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać 13.01.11, 22:12
          W miejscowości Arnoldstein , 3-4 km przed granicą włoską ,jest kilka pensionatów.
          Ten był polecany na forum.
          www.pensiongrum.at/
          To jest na ostatnim zjeździe z autostrady, przed włoską granicą .Zjazd jest dobrze oznakowany.
          Dojeżdżamy tam w ciągu 12 godz. z Warszawy.
    • Gość: c# Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać IP: *.m3-connect.de 13.01.11, 23:27
      Wolfsberg (jakieś 650km od Wrocławia), hotel Hecher, bardzo blisko autostrady, pyszne śniadania wraz z ciastami i słodkościami (mają własną cukiernię) w cenie, nie jest może najtaniej, ale wypocząć można doskonale. Po drodze tania stacja benzynowa i supermarket, jakby ktoś potrzebował.
      • justyna_korcz Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać 13.01.11, 23:41
        około 5 h z Wrocławia tużprzed granicą z Austrią więc trochę wcześnie ale moze się przyda jest nienajgorszy hote i chyba nie najdroższy - hotel Dukla w Znojmie www.hotel-dukla.cz/pl/index.html nocowałam tam 2 razy z grupą wydaje się w porządku, śniadania i obiadoklacje ok , miła obsługa
    • Gość: bondone Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać IP: 62.182.228.* 14.01.11, 08:13
      Zależy dokąd zmierzasz. Jeżeli na oblegane plaże północnego Adriatyku, to nie ma sensu spać. 1000 km robisz spokojnie jadąc w 11-12 godzin. Jadąc na południe Włoch zawsze zatrzymujemy się na nocleg w okolicy Rawenny lub Comacchio - z Górnego Ślaska 12 godzin.
    • geomax Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać 14.01.11, 09:01
      Dla potrzebujących noclegu tranzytowego w Czechach /przed Ołomuńcem/:
      www.myslivna.eu
      W Austrii /kawałek za Grazem/:
      stecki.vs120077.hl-users.com/buschenschank-florlwirt/index.php
      lub już pod granicą włoską:
      www.bauernhof-kaernten.atAdam
    • geomax Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać 14.01.11, 09:03
      Dla potrzebujących noclegu tranzytowego w Czechach /przed Ołomuńcem/:
      www.myslivna.eu
      W Austrii /kawałek za Grazem/:
      stecki.vs120077.hl-users.com/buschenschank-florlwirt/index.php
      lub już pod granicą włoską:
      www.bauernhof-kaernten.at
      Adam
    • 77.bah Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać.. 14.01.11, 09:59
      Z D.Śl., czyli (zazwyczaj) najwygodniej jechać przez Niemcy.

Jeśli tajemniczy D.Śl. to np. Jelenia Góra, a rozległy Adriatyk to Rimini, to mniej więcej połowa trasy (i ok. 650 km od domu) wypada w malowniczym Mittenwaldzie, gdzie jest m.in. ten pensjonat:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,65309825,65479652.html

Pozdrawiam

bah77
      • orka.poznan Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać. 14.01.11, 10:45
        A wiesz, Bahu, ze do nich kiedyś pisałam i nie odezwali się wcale???
        • 77.bah Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać. 14.01.11, 12:53
          Oj, nieładnie. :(
          Ja nie pisałem, bo jeżdżę w ciemno...

Pozdrawiam

bah77
    • jeepwdyzlu nigdzie 14.01.11, 10:21
      to krótka trasa
      przynajmniej z południa Polski

jeep
      • czuszkaa Re: nigdzie 14.01.11, 11:49
        jechaliśmy z wrocławia do toskanii (w tym roku) i do Bibbione (w zeszłym). spokojnie bez noclegu noca przejedziesz.
      • Gość: TomekN @Jeepwdyzlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 02:17
        A powiedz szczerze podróżniku, jadąc nad Adriatyk, nie daj Boże do Bibione, nie poleciłbyś tranzytowego noclegu w PORTOFINO lub VIAREGGIO? Fenomenalne miejsca, fenomenalny pomysł, nie prawdaż? Również jadąc nad Bałtyk polecilbyś pewnie nocleg tranzytowy właśnie tam.
        • jeepwdyzlu Re: @Jeepwdyzlu 18.01.11, 09:40
          radzę korzystać ze słownika ortograficznego
          pa
          jeep
          • Gość: TomekN Re: @Jeepwdyzlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 14:33
            Stary! Dzięki za radę! Jest Bezcenna! A powiedz jaki słownik będzie najlepszy? Może ten kupiony w Portofino?
            • jeepwdyzlu Re: @Jeepwdyzlu 18.01.11, 15:08
              masz jakieś kłopoty?
              radzę forum zdrowie psychiczne
              eot
              jeep
              • Gość: TomekN Re: @Jeepwdyzlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 18:01
                Mam taki mały kłopocik z takim jednym fagasem z forum Gazety który w swoich wypowiedziach próbuje wywyższać się nad innych. Nawet jak stara się temu zaprzeczać to i tak nie potrafi on sam tego ukryć. Jak myślisz aż tak bardzo mu się w głowie poprzewracało czy jest jeszcze ratunek dla niego? Z tego co wiem to według innych jest to przypadek nieuleczalny.
                • jeepwdyzlu Re: @Jeepwdyzlu 18.01.11, 19:39
                  Mam taki mały kłopocik z takim jednym fagasem z forum Gazety który w swoich wypowiedziach próbuje wywyższać się nad innych
                  ------------
                  masz poważny kłopot człowieku
                  naprawdę
                  j.
                  • Gość: TomekN Re: @Jeepwdyzlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 00:33
                    A ja uważam że ty masz troszeczkę większy. Zwłaszcza że ty sam go nie zauważasz.
    • Gość: stokrotka Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 13:26
      Mój ulubiony, też już wklejałam www.harrys-home.com/index.php?id=13
      • mamamilochy Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać 14.01.11, 19:52
        Dziękuję pięknie za odzew :) rozważę wasze propozycje. Biorę również pod uwagę jazdę non-stop, ale nie wiem czy damy radę przy dwójce małych dzieci.
        Ktoś pytał skąd jedziemy: odpisuję, że z Jawora k.Legnicy, na jednej z map pokazuje mi około 100o kilometrów.
    • Gość: daryjka1 Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać IP: 93.48.140.* 19.01.11, 08:46
      A po włoskiej granicy coś znacie? szukam i szukam - muszę znaleźć dla w sumie 13 osób (3 rodziny suną do Lacjio). W Austrii trochę za blisko, mieszkamy przy południowej granicy.
      • Gość: daryjka1 Re: jadę nad Adriatyk z D.Śl. gdzie się przespać IP: 93.48.140.* 19.01.11, 08:47
        Ajaj - a za włoską granicą lub po włoskiej stronie! Lapsus, przeprasza :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka