Gość: alka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 10:34 Czy możecie polecić jakieś dobre miejsce nie za drogie na nocleg z małym dzieckiem. Gdzie najlepiej się zatrzymać - w jakim kraju? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asia Re: Poznań-Toskania gdzie noclegi? IP: *.katowice.msk.pl / 80.51.105.* 20.04.04, 17:15 o co właściwie pytasz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wal Re: Poznań-Toskania gdzie noclegi? IP: *.icpnet.pl 20.04.04, 20:42 Jeśli wyjedziesz odpowiednio wcześnie(4-5 rano), to powinno się udać "na raz", oczywiście trasa przez niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Poznań-Toskania gdzie noclegi? 20.04.04, 22:14 Z Poznania do Florencji jest 1425 km. Nie wydaje mi sie mozliwe przejechac to w jednym kawalku i to z malym dzieckiem. I nie sadze aby mialo sens tak sie wykanczac. Nie bedziecie scigani, tylko jedziecie na urlop. Jezeli jedziecie w jakies z göry zamöwione miejsce, to mozecie zrobic przerwe w polowie trasy. Jezeli bedziecie na miejscu dopiero szukac - to warto przejechac w pierwszym etapie wiekszy kawalek, aby przybyc na miejsce nie dalej jak w poludnie. Najlepiej bedzie zanocowac juz we Wloszech. Ale tu nie mam doswiadczenia niech Ci inni doradza jak tam szukac noclegu. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
aani Re: Poznań-Toskania gdzie noclegi? 20.04.04, 22:20 Kiedy jade z tej czesci Polski - konkretnie z Gniezna, tez do Toskanii, oczywiscie przez Niemcy, nocuje zawsze w ktoryms z pensjonatow w Vipiteno (Sterzing) na granicy wlosko-austriackiej, juz we Wloszech. Od Gniezna jest 1091 km, spokojnie do przejechania w 1 dzien, nawet bez wyjazdu o swicie. Ceny sa w kazdym z pensjonatow mniej wiecej jednakowe - ok 25 E za osobe, ze sniadaniem. W sezonie trzeba rezerwowac z co najmniej kilkudniowym wyprzedzeniem. Co prawda na drugi dzien zostaje do przejehania znacznie mniej, ale jedzie sie wolniej, niz przez Niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
aani Re: Poznań-Toskania gdzie noclegi? 20.04.04, 22:25 aani napisała: > o rrrany, "przejechania" mialo byc oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Poznań-Toskania gdzie noclegi? 21.04.04, 09:43 To Ty jedziesz przez Austrie! Nie poröwnywalam ktöredy jest blizej, ale ja jadac z Niemiec jade przez Szwajcarie i ta droga - conajmniej ode mnie z Mannheim, jest najkrötsza. Z ciekawosci pytam: a ktöredy jedziesz przez Niemcy? Odpowiedz Link Zgłoś
aani Re: Poznań-Toskania gdzie noclegi? 21.04.04, 15:08 basia553 napisała: > To Ty jedziesz przez Austrie! Nie poröwnywalam ktöredy jest blizej, ale ja > jadac z Niemiec jade przez Szwajcarie i ta droga - conajmniej ode mnie z > Mannheim, jest najkrötsza. Z ciekawosci pytam: a ktöredy jedziesz przez Niemcy? Ha! z nieba mi spadlas ;) właśnie myślę, żeby następnym razem "zaliczyć" Szwajcarię :) Którędy jeździsz? Jestem z Gdyni, więc jeżdżę od Kołbaskowa na Lipsk, Norymbergę, Monachium, Kufstein, Innsbruck, Brennero. Częściej ruszam z Gniezna, czasami ze Śląska, ale nawet wtedy ZAWSZE przez Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Poznań-Toskania gdzie noclegi? 21.04.04, 19:18 Niestety nie spadlam Ci z nieba:))))) bo mieszkam nie bardzo po drodze dla Ciebie. Sprawdzilam mianowicie na mapie dlaczego Ty przez Austrie jezdzisz i to faktycznie dla Ciebie blizej. Ja mieszkam w Mannheim, zobacz sobie na mapie, to jest kierunek na Basel (Bazylea) tak wiec dla mnie najblizej jest jechac przez Szwajcarie, wlasnie na Basel i potem juz tylko "prosto z görki". Jedzie sie swietnie, choc to chyba niecale 200 km przez Szwajcarie. Szwajcaria jest wspaniala nawet jak sie tylko jedzie autostrada. W zeszlym roku sobie pozwolilam troche blizej obejrzec Luzerne, Basel i Zürich, przejechalam naokolo Vierwaldstädtersee i jestem oczarowana! Jade znowu ta trasa za 2 tygodnie i doczekac sie nie moge! Odpowiedz Link Zgłoś
aani Re: Poznań-Toskania gdzie noclegi? 21.04.04, 23:27 basia553 napisała: > Niestety nie spadlam Ci z nieba:))))) Spadlas, spadlas :) bo z mojej trasy na Twoja wystarczy tylko ciut ;) zboczyc. A ja marze o tym, zeby wreszcie chociaz rzucic okiem na Szwajcarie, oczywiscie trasa robi sie niemozliwa na jeden dzien, wiec bezwzglednie trzeba by tez w Szwajcarii przenocowac :) chociaz 2 nocki :) Najbardziej marzy mi sie własnie Bazylea, ale bardzo bym chciala zobaczyc i inne miejsca:) Zeby tylko czas pozwolil. > Jade znowu ta trasa za 2 tygodnie i > doczekac sie nie moge! Zazdroszcze :) Buon viaggio Odpowiedz Link Zgłoś
aani Re: Poznań-Toskania gdzie noclegi? 21.04.04, 23:30 basia553 napisała: > Niestety nie spadlam Ci z nieba:))))) Spadlas, spadlas :) bo z mojej ne Twoja trase wystarczy tylko ciut ;) zboczyc. Oczywiscie trasa robi sie niewykonalna na jeden dzien, wiec konieczny robi sie nocleg w Szwajcarii :) i to najlepiej na co najmniej 2 nocki :) Wlasnie najbardziej marze o Bazylei, ale chcialabym zobaczyc też Lucerne i wiele, wiele innych miejsc. Żeby tylko czas pozwolił! > > Jade znowu ta trasa za 2 tygodnie i > doczekac sie nie moge! A to zazdrowsze :) I buon viaggio :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: do Basi i Aani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:13 To gdzie mam szukać noclegu? Podajcie jakiś fajny namiar, chociaż na jedną noc. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: do Basi i Aani 22.04.04, 14:56 Ja naprawde nie wiem. Ale ktos wspomnial to Vipiteno, to na pewno niezly pomysl. Ja ta trasa na Vipiteno jezdze zawsze we wrzesniu w Dolomity i wiem, ze tam pelno malych pensjonatöw itd. Odpowiedz Link Zgłoś
aani Re: do Basi i Aani 22.04.04, 21:10 Gość portalu: alka napisał(a): > To gdzie mam szukać noclegu? Podajcie jakiś fajny namiar, chociaż na jedną noc. > To powiedz nam GDZIE zdecydowalas sie nocowac :) - juz w Italii, w Austrii, Niemczech czy może w ogole jedziesz inna trasa. Jesli zdecydujesz sie na Vipiteno - polecam i ostatnio zatrzymywalam sie 2 km od centrum, tutaj: www.pensionrainer.com/ wszystkie namiary znajdziesz na stronie, rezerwacje mozna zalatwic mailem. Bardzo podoba mi sie pensjonat Villa Maria w samym centrum miasteczka. Znam tez Gasthof Klammer. Tez w centrum, ale nie tak urokliwy, jak Villa Maria. Oba (i wiele, wiele inych, o ktorych nie pisze, bo nie znam, ale podejrzewam ze standard i ceny b. podobne) znajdziesz tu: www.infovipiteno.it/it/article_list.asp?CID=10019%2C10084% 2C10087 W calym Vipiteno bez problemu porozumiesz sie po niemiecku, ktorym wladaja lepiej, niz wloskim Odpowiedz Link Zgłoś
aani Re: do Basi i Aani 22.04.04, 21:11 link mi sie w poprzednim plamal - moze teraz bedzie dobrze: www.infovipiteno.it/it/article_list.asp?CID=10019%2C10084%2C10087 Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea27 Re: Poznań-Toskania gdzie noclegi? 22.04.04, 10:02 Tak. Szwajcaria jest cudowna. Baylea, Lucerna, Zurich, Berno, Lozanna, Genewa to piękne miasta, ale jeszcze ładniej jest w górach. Polecam okolice Interlaken: dolinę Lautenbrunnen,wodospady Trummelbach,małe lecz niezwykle urokliwe miasteczko Spiez, lodowiec Rhone z "Kryształową Grotą". www.wakacje.pl/wsp_info2.phtml?id_wspomnienia=315 Pozdrawiam i życzę wrażen w Szwajcarii Odpowiedz Link Zgłoś