Gość: gosia IP: *.uwm.edu.pl 13.07.11, 10:19 Czy może ktoś mi podpowie jak tam dojechac.Chodzi mi o ominięcie płatnych dróg przez Austrie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Dojazd do Mediolanu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 11:07 Gosiu, zlituj się, weż sobie atlas czy inną mapę o po prostu sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyżyk Re: Dojazd do Mediolanu IP: 217.153.216.* 13.07.11, 11:39 :) tutaj znajdziesz wszystkie informacje www.viamichelin.com/web/Routes :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Dojazd do Mediolanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 11:42 Jeśli nie chcesz kupować winiety - to lepiej nie jedź. Przejechać Austrię bez winiety - praktycznie niewykonalne. Jeśli chodzi Ci o unikanie dróg dodatkowo płatnych - po prostu nie jedź autostradą przez Brenner. To jedyna droga dodatkowo płatna na Twojej trasie. Albo przejedź przełęcz zwykłą drogą (zjedź z autostrady w Innsbrucku), albo jedź przez Landeck - St Moritz - Chiavennę (piękna trasa, ale czasochłonna). Nie napisałaś skąd jedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Dojazd do Mediolanu IP: *.uwm.edu.pl 14.07.11, 08:50 Chodzi mi o te ok.30 km między Niemcami a Szwajcarią w okolicach Jeziora Bodeńskiego.Z maps wynika że jest, ale chodzi mi o to czy ktoś tą trasą jechał i jak ona wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mare Re: Dojazd do Mediolanu IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 10:23 Witam Mam pytanko,wybieram sie pierwszy raz do Mediolanu z Kalisza,jezeli mozesz to zaproponuj mi w miare mozliwosci najkrutsza droge unikajac przy tym oplat. Z gory dziekuje Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~zyga56 Re: Dojazd do Mediolanu IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.11, 12:14 Najkrótsza droga to chyba przez Czechy i Monachium a pózniej przez Austrię lub Szwajcarię ale bez opłat to raczej trudno bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Dojazd do Mediolanu IP: *.uwm.edu.pl 14.07.11, 12:32 A może ktoś jechał przez San Bernardino nacjonalką ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Dojazd do Mediolanu IP: *.uwm.edu.pl 14.07.11, 12:35 dodam że nie chodzi mi o przejazd tunelem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Dojazd do Mediolanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 14:01 Dobrze, że sprecyzowałaś o co chodzi, to napiszę Ci w szczegółach. Jeśli jedziesz przez Bregenz, to możesz jechać przez miasto, ale licz się z tym, że możesz w mieście stracić nawet do 1 h (jeśli jedziesz o złej porze). Ale na obwodnicę Bregenz jest specjalna winieta "Coridor", kosztuje 2 EUR i można ją kupić na stacjach benzynowych w okolicy . Co do San Bernardino, tunel jest w cenie winiety (winieta na Szwajcarię 40 CHF). Przez samą przełęcz nie jechałem (jeszcze była zamknięta, to było wczesną wiosną), ale widziałem drogę z ekspresówki, nie jest straszna, ale dość kręta i stroma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Dojazd do Mediolanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 14:03 I jeszcze jedno - żeby dojechać do "nacjonalki" przez przełęcz, to praktycznie i tak musisz kupić winietę na Szwajcarię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dojazd do Mediolanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 16:20 Droga Gosiu, jezeli zawrotna kwota 7,90Eur za winietke Austriacka, to dla Ciebie zbyt duzo, to powiem, nie bez zlosliwosci, ze lepiej i taniej jest zostac w domu. Czy to tak naprawde duzo za swiety spokoj od zwalniania w kazdej dziurze do 50km/h, hamowanie przed kazdym rondem itd.? Ile wynosi Twoj budzet na wakacje i jaki jego % stanowi cena winiety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Dojazd do Mediolanu IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.07.11, 20:19 pieniądze są ważne, ale mnie głownie chodzi o zobaczenie szwajcarskich miasteczek i słyszałam, że przejazd przez przełęcz San. Bernardino dostarcza niezapomnianych widoków. Czy to prawda i czy jest bezpieczna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanoosh Re: Dojazd do Mediolanu IP: *.lukman.pl 15.07.11, 20:38 Byłem w zeszłym roku w Szwajcarii, obładowanym Dodgem Caravanem(automat). Jechałem w okolice Zermatt. Droga przepiękna, ale nigdy więcej obładowanym samochodem tam nie pojadę. Pod górkę gotował się silnik, z górki paliły się hamulce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dojazd do Mediolanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.11, 07:18 Oki, teraz jasne, ze chodzi Ci o widoki, a nie o "oszczednosci". Milego wyjazdu do slonecznej Italii. Odpowiedz Link Zgłoś