Dodaj do ulubionych

Nocleg w Rzymie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 12:32
Zna ktoś namiary na przystępne cenowo noclegi w Rzymie, najlepiej jakoś blisko centrum, żeby można pieszo zwiedzać :) jak ktoś spał w jakimś fajnym miejscu to proszę o info! Z góry dzięki za pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mika Nocleg w Rzymie - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 12:40
      tylko zapomniałam dodać, że wolała bym aby nie był to hostel z 12-osobowymi pokojami :)) jakaś prywatna kwatera, noclegi typu B&B może jakieś apartamenty... no chyba że ktoś ma namiary na hotel w cenie do zaakceptowania dla młodego człowieka o niekoniecznie zasobnym portfelu
      • Gość: magdam110 Re: Nocleg w Rzymie - cd IP: *.biol.uw.edu.pl 28.02.12, 13:25
        Mika

podaj swojego maila
        • Gość: ageta Re: Nocleg w Rzymie - cd IP: *.icpnet.pl 08.03.12, 22:10
          tu warto zobaczyć, parę polecanych propozycji hotele w Rzymie
    • pietrzj1 Re: Nocleg w Rzymie 28.02.12, 14:36
      Gość portalu: Mika napisał(a):

> Zna ktoś namiary na przystępne cenowo noclegi w Rzymie, najlepiej jakoś blisko
      > centrum, żeby można pieszo zwiedzać :) jak ktoś spał w jakimś fajnym miejscu to
      > proszę o info! Z góry dzięki za pomoc!

Mogę polecić Bed and Breakfast Cialdini Inn, rezerwacja przez booking.com. W styczniu płaciłem 40EUR za dobę za 2-osobowy pokój. Lokalizacja - okolice Dworca Termini. Do Koloseum było ok. 15 minut na piechotę, w pobliżu metro.
      • Gość: Ania Re: Nocleg w Rzymie IP: 195.116.20.* 01.03.12, 07:21
        Okolica Termini, możę wyglądem nie przyciaga, ale naprawdę z tego miejsca piesze zwiedzanie+ metro i wszelakie autobusy + dobre połaczenie z lotniskiem -polecam
        Duzo jest takich noclegów, nie wiem jak jesteś ograniczona cenowo, no i na ile osób ten nocleg.
        • Gość: Ydzio Re: Nocleg w Rzymie - okolice Termini? IP: *.ip.netia.com.pl 05.07.12, 11:24
          Wybieram się po raz pierwszy do Rzymu, widzę że wśród użytkowników tego forum przeważa opinia, że dobrym miejscem na ewentualny nocleg są okolice dworca Termini (ze względu na dobrą komunikację) - można jednak wyczytać że nie jest to zbyt bezpieczne miejsce. Dlatego mam pytanie czy (ze względów bezpieczeństwa lepiej wybrać hotel położony po stronie płn. wsch. czy może bezpieczniejsza jest strona płd.zach. skąd blizej np do koloseum. Chciałbym tez pochodzić trochę po mieście późnym wieczorem dlatego wolałbym uniknąć spotkań z różnego rodzaju "kolorowymi" turystami. A może lepiej szukać noclegu gdzieś w okolicach eskwilinu, piazza vittoro Emanuele?
          • Gość: Ania Re: Nocleg w Rzymie - okolice Termini? IP: 195.116.20.* 05.07.12, 14:03
            Termini to takie chaina town . Ale nie wiem czy jakieś niebezpieczne. Ja wracałam o 2, 4 w nocy i nikt nawet nas nie zaczepiał:-)
            • Gość: Magda_21 Re: Nocleg w Rzymie - okolice Termini? IP: *.play-internet.pl 22.08.12, 15:46
              Ciebie nie zaczepił, ale kogoś innego może zaczepić. Nigdy nie wiadomo. W ilu miejscach niebezpiecznych byłem i nikt mnie nie zaczepił :)
    • Gość: toja Re: Nocleg w Rzymie IP: 217.153.153.* 01.03.12, 10:20
      2 pokojowe mieszkanie, 2 łóżka 2 osobowe, w pełni wyposażone (łącznie z produktami spożywczymi tj. oliwa, kawa, herbata, tosty , makaron, sosy, przyprawy etc) przy samym Colosseum, przy wyjściu z klatki schodowej wejście do metra.
      40 EUR/doba, w listopadzie (mogło tam mieszkać 4 osoby, my akurat byliśmy we 2). Mieszkania w miastach od lat wynajmuję przez serwis homelidays.com
      • Gość: Ada do Toja - Nocleg w Rzymie IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 22.07.12, 10:14
        Mam prośbę czy mogłabyś podać jakiś bliższy namiar na to mieszkanko, które wynajmowałaś.Pozdrawiam
    • Gość: Jurek Re: Nocleg w Rzymie IP: *.ip185.fastwebnet.it 01.03.12, 12:12
      Kwatera TRASTEVERE HOUSE 1
    • e-dom Re: Nocleg w Rzymie 02.03.12, 19:33
      Zawsze można rozważyć wynajem domku letniskowego lub apartamentu wakacyjnego. To ciekawa alternatywa dla nudnych hoteli gdzie i tak musimy się stosować do godzin hotelowych. Przy wynajmie z kolei mamy do dyspozycji np. kuchnię, kominek czy prywatny basen. Przy wyjeździe w kilka osób taka oferta jest o wiele bardziej interesująca. Pozdrawiamy.
      • marghe_72 Re: Nocleg w Rzymie 22.08.12, 17:30
        e-dom napisała:

> Zawsze można rozważyć wynajem domku letniskowego lub apartamentu wakacyjnego. T
        > o ciekawa alternatywa dla nudnych hoteli gdzie i tak musimy się stosować do god
        > zin hotelowych. Przy wynajmie z kolei mamy do dyspozycji np. kuchnię, kominek c
        > zy prywatny basen. Przy wyjeździe w kilka osób taka oferta jest o wiele bardzie
        > j interesująca. Pozdrawiamy.

zwłaszcza w centrum Rzymu ;-/
        KLIK W KOSZ
    • Gość: apartamenty tanie Re: Nocleg w Rzymie IP: *.24-151.libero.it 04.03.12, 14:19
      fotografarematriminio.blogspot.com/2012/02/restauracja-w-rzymie-niedaleko.html
    • gerv.azy Re: Nocleg w Rzymie 05.07.12, 12:07
      "Przystępne cenowo apartamenty w centrum miasta" Trochę się to wszystko kłóci, chyba, że przystępna cena nie musi być niska :)
      • Gość: Ania Re: Nocleg w Rzymie IP: 195.116.20.* 05.07.12, 14:07
        w okolicy Termini płaciłam 25€ ze śniadaniem, ale śniadanie było kawa herbata, słodkie bułeczki, mleko i płatki. Mi wystarczyło, zależy co kto potrzebuje. Hostel był mały mieszkanie podzielone na 3 pokoje. Każdy pokój miał łazienkę, ale jedna była na zewnatrz pokoju(miałam swój klucz, łazienka była tylko nasza).
        Jak chcesz zobacz sobie na booking.com B&B "New York" jak nie potrzebujesz wygód to starczy. Prawie na przeciwko Termini
        • Gość: Ydzio Re: Nocleg w Rzymie IP: *.ip.netia.com.pl 05.07.12, 14:36
          Ja nie pytam o cenę bo w okolicy termini jest sporo hoteli/pensjonatów które cenowo mi odpowiadają pytam tylko o bardziej dogodną lokalizację bo zastanawiam się czy lepiej wybrać hotel położony po tej stronie dworca co np. ulica Viale Prettoriano (podobno bezpieczniejszej), czy może lepiej zarezerwować hotel położony po drugiej stronie linii kolejowej - blizej antycznego centrum ? W komentarzach na booking.com ludzie którzy nocowali w hotelach położonych w okolicy eskwilinu narzekali że okolica nie wydawała im się zbyt bezpieczna (duzo "kolorowych")......
          • Gość: Ania Re: Nocleg w Rzymie IP: 195.116.20.* 05.07.12, 15:04
            Wybierz to co wydaje ci się fajne. Jeśli stać cię, żeby byc bliżej centrum to na pewno ma to plusy. W końcu stacje metra są dość często, patrz po prostu, żeby mieć blisko do jakiegoś metra i w centrum, to z Termini dojedziesz metrem i problem z głowy. I sprawdzaj piętra bo czasem jest 4 pietro bez windy, co z walizką nie jest zbyt przyjemne:-)
    • Gość: gosc Re: Nocleg w Rzymie IP: *.24-151.libero.it 07.07.12, 08:16
      www.romabella.pl
      • Gość: gość Re: Nocleg w Rzymie IP: 195.116.20.* 09.07.12, 10:06
        www.rentalinrome.com
    • Gość: nora w rzymie Zapluskwione nory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 11:38
      Spadaj spamiaro.
    • Gość: iza Re: Smierdzace moczem nory IP: 151.71.204.* 04.09.12, 20:59
      Wstyd ze tacy ludzie istnieja jak osoba co wypisuje takie rzeczy "Smierdzace moczem nory"-WSTYD!!!!!!
    • Gość: marek1974 Re: Nocleg w Rzymie IP: *.ostnet.pl 05.09.12, 21:21
      Ja mogę polecić b&b Irene A Roma, prowadzone przez Polkę (łatwiejszy kontakt i trochę na doradziła). Blisko centrum, pokoje w miarę przestronne, czyste z łazienką i Wi-Fi. Zapłaciliśmy 25 euro od osoby za dobę w sezonie (byliśmy w maju) i byliśmy naprawdę zadowoleni. Strona tego b&b to noclegirzym.eu Na stronie jest więcej miejscówek do wybrania, my byliśmy w Rzym 1.
      • Gość: kryptoreklama Dno w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.12, 13:48
        Spadaj!
    • obadziarka Re: Nocleg w Rzymie 13.09.12, 21:06
      kolo roma termini i santa maria magiore spanie, hm to tylko via ratazzi 65, po polsku +393270688829. pprosic edyte. warunki domowe, w cenie sniadanie. posciel zmienaina codziennie. lazienka na kazdy pokoj. blisko do autobusu 40 do watykanu lub spod okna 71 tez jedzie.
    • anneczka33 Re: Nocleg w Rzymie 12.10.12, 10:15
      Ja korzystałam z serwisu OtoWakacje i znalazłam super pokoje:
      www.otowakacje.pl/rzym-rzym-super-pokoj-tanio-blisko-metra-wakacje-id616160
      Tanio, bezpiecznie, wygodnie.
      Dobry dojazd do centrum.
      Przemiła właścicielka.
    • kalinihtaa Re: Nocleg w Rzymie 05.11.12, 09:44
      podepnę się pod wątek, poszukuję noclegu w przyjemnym hotelu (nie hostelu) dla 2 osób, ze śniadaniem, nie szukam wersji "ekonomicznej", w lokalizacji umożliwiającej dobrą komunikację, sam nigdy w Rzymie nie byłem. Jeśli możecie coś doradzić, będę wdzięczny.
      • Gość: juliet capuleti Re: Nocleg w Rzymie IP: *.phlapa.east.verizon.net 05.11.12, 19:35

Mieszkalam tutaj:
        www.telegraph.co.uk/travel/hotel/45261/Campo-de-Fiori-hotel-Rome-review.html
        Wspaniala lokalizacja, obfite sniadania, fantastyczna panorama miasta z tarasu na dachu.
        Obejrzyj ich strone z galeria zdjec.
        • Gość: juliet capuleti Re: Nocleg w Rzymie IP: *.phlapa.east.verizon.net 05.11.12, 19:38
          www.hotelcampodefiori.com/
    • Gość: michele Re: Nocleg w Rzymie IP: *.39-79-b.business.telecomitalia.it 25.03.13, 12:32
      contattami ho diverse soluzioni per Roma e dintorni
    • mediterraneo2 Re: Nocleg w Rzymie 25.03.13, 18:09
      Gość portalu: Mika napisał(a):

> Zna ktoś namiary na przystępne cenowo noclegi w Rzymie, najlepiej jakoś blisko
      > centrum, żeby można pieszo zwiedzać :) jak ktoś spał w jakimś fajnym miejscu to
      > proszę o info! Z góry dzięki za pomoc!
      • Gość: Wojtek Re: Nocleg w Rzymie IP: *.ostnet.pl 25.03.13, 21:51
        Spróbuj tutaj, cena przystępna i w centrum www.noclegirzym.eu
    • Gość: szczypior Re: Nocleg w Rzymie IP: 91.83.50.* 08.04.13, 16:57
      www.agoda.pl/Romeonsale - może się komus przyda - 10% zniżki na hotele w Rzymie.
    • Gość: Janek Re: Nocleg w Rzymie IP: 151.70.52.* 25.04.13, 01:06
      janmichalik1969.bloog.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka