Dodaj do ulubionych

PYTANIE O SYCYLIĘ

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.06.04, 13:57
zawsze bylam na piaszczystych plazach, a tu zwirowe i kamieniste. mam
pytanie, czy bez specjalnego obuwia do plywania sie nie obedzie?

jade do taorminy, na miejscu chce wynajac samochod - chetnie posluchalabym
sugestii osob, ktore byly w tym pieknym miejscu:)
Obserwuj wątek
    • marciaaa Re: PYTANIE O SYCYLIĘ 13.06.04, 15:14
      w pobliżu taorminy są również piaszczeyste plaże gdzie żadne buziki nie są
      potrzebne.. choć wg mnie te kamieniste są na Sycylii najpiękniejsze ;) może
      lepiej zopatrzyć się w jakieś buciki do kąpieli, choć ja zawsze na bosaka i
      nigdy nic mi się nie stało. Tam gdzie są kamieniste wybrzeża budują tzw.
      salaria, czyli takie pomosty z desek do opalania, trzeba trochę uważać przy
      wejściu do wody, a potem już mikt nie ma gruntu, więc nie ma i problemu :P
      Nigdy nie "spotkałam się" z żadnym jeżowcem ani meduzą, choć podobno trzeba
      uważać..
      Życze cudownych wakacji! Ja dołączam w połowie lipca ;)
    • marciaaa Re: PYTANIE O SYCYLIĘ 13.06.04, 15:28
      oczywiście chodziło mi o solarium! a nie "salarium" ;P
      • radioaktywny Re: PYTANIE O SYCYLIĘ 13.06.04, 15:48
        Na kamieniste plaze lepiej miec jakies lekkie obuwie, w ktorym mozna rowniez
        wejsc do wody. Przy spokojnym morzu od biedy mozna wejsc do wody patrzac uwaznie
        gdzie stawiamy stopy, ale przy wiekszej fali mozesz sie niezle pokaleczyc i
        poobijac.
        Inna kwestia to jezowce. Mozna na nie nie trafic, ale trzeba pamietac, ze one
        tam sa, a w przypadku nadepniecia (a tak sie stalo mojej znajomej) bol jest
        znaczny i trzeba skorzystac z fachowej pomocy.
        • Gość: sandy878 Re: PYTANIE O SYCYLIĘ IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.04, 19:58
          Życze miłych wakacji na piaszczystej plazy (nie potzeba butów). Byłam rok
          temu... Naprawde wrazenia niezapomniane.....:)
          • Gość: ruua Re: PYTANIE O SYCYLIĘ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.04, 22:02
            sluchaj, a na sycylii plaze sa platne? a jesli tak, to ile?
            • Gość: Gosciak Re: PYTANIE O SYCYLIĘ IP: *.olsztyn.mm.pl 16.06.04, 22:42
              Ja byłem w tamtym roku we wrzesniu na Sycyli w Milazzo, plaże są kamieniste ale
              już np. 10 km dalej w Tindari jest piasek, na plaży miejskiej (chyba z 10 km:))
              są prysznice na stałe wbetonowane i nikt żadnych opłat nie pobiera, ludzie
              nawet jadąc z pracy biorą tam kąpiel widziłem parę razy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka