Dodaj do ulubionych

Rzym-Fiumicino

IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 15:30
Ile czasu zajmuje praktycznie dojazd z Termini na lotnisko Fiumicino autobusem Terravision. Podają czas 50 min, czy bywa dłużej i o ile? Będziemy jechali w niedzielę, czy wyjeżdzając o 13.20 bez problemu zdążymy na samolot 16.20? Czy warto jechać wcześniej?
Obserwuj wątek
    • chlodne_dlonie Re: Rzym-Fiumicino 30.03.12, 16:01
      Hmm..weź pod uwagę, że zwyczajowo dwie godziny przed odlotem rozpoczyna się odprawa. Niby nie zawsze dotrzymywałam tego terminu, ale..na własną odpowiedzialność;)
      Co do korków w Rzymie aktualnie niestety nie pomogę, może ktoś inny..?
      • shilaa Re: Rzym-Fiumicino 30.03.12, 17:52
        Jedz zdecydowanie wczesniej. Jako osoba nienawidzaca Rzymu moge Cie zapewnic, ze Rzym jest zakorkowany zawsze i wszedzie. Bardzo czesto potrzebuje wiecej czasu na dojazd do Fiumicino z rozwidlenia autostrady A1 z obwodnica Rzymu niz na dojazd do tego rozwidlenia z Neapolu. Nie wspominajac, ze za kazdym razem dojazd z centrum Rzymu do wylotu autostrady A1 w strone Neapolu zajmuje 2-3 godziny! Z samego Rzymu tez jest fatalnie, bo alternatywa dla autostrady, czyli Via Portuense i Via della Magliana zdaja sie nie miec konca i tez sa najczesciej zakorkowane, zwlaszcza w samym Rzymie w dzielnicy Portuense i Trastevere.

• Gość: nina104 Re: Rzym-Fiumicino IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.12, 01:15
          Dzięki za rady, więc wyjedziemy z Rzymu wcześniej.
          Pozdrawiam
        • nextur Re: Rzym-Fiumicino 19.04.12, 11:51
          A dlaczego autobusem ? Nie lepiej pociągiem ? Jeśli nie chcesz korzystać z Leonardo, który jest dosyć drogi - o ile pamiętam - to weź FR1. Kosztuje 2x mniej niż ekspres, a dociera na Termini. Czas podróży to jakieś pół godziny, odjeżdża dosyć często, mam wrażenie, ze co jakieś 20 min, ale to i tak lepiej niż autobus i nie musisz bać się korków. Jedyną wadą jest to, że jest spory kawałek do przejścia z lotniska. Chyba z kilometr.
          • ongoing Re: Rzym-Fiumicino 23.04.12, 23:59
            kilometr? ja widziałam go na peronie obok Leonardo:)
            • malin7 Re: Rzym-Fiumicino 24.04.12, 13:17
              Ba, ja nawet nim parę razy jechałam na lotnisko i tez był na peronie koło leonardo :)
    • pietrzj1 Re: Rzym-Fiumicino 03.04.12, 12:45
      Pod koniec stycznia, jadąc w środku dnia, zarówno w jedną, jak i w drugą stronę autobus jechał planowo - czyli poniżej godziny. Ale, jak piszą inni, nie musi być to standardem. Same okolice Termini korkują się dość mocno, i może to spowodować opóźnienie.

• Gość: Ania Re: Rzym-Fiumicino IP: 195.116.20.* 06.04.12, 10:07
        Opcjonalnie to można pojechac pociągiem, wtedy bez korków i ok 0,5 h, ale drożej:-)
        • Gość: gosia Re: Rzym-Fiumicino IP: *.docsis.tczew.net.pl 21.04.12, 19:19
          Ja jechałam o godzinie 16:20 i obyło się bez korków. Dla mnie to najlepsza metoda dotarcia do i z Fiumicino.
          • Gość: wildol Re: Rzym-Fiumicino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 17:10
            A bilety mozna kupić w autobusie za 4 euro ,czy przez internet ?
            • Gość: nina104 Re: Rzym-Fiumicino IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.12, 19:36
              Ja akurat kupowałam przez internet po 8 euro (w dwie strony). Na miejscu podejrzewam, że drożej.
              • jmilu Re: Rzym-Fiumicino 29.08.12, 14:21
                Czy kupując przez internet bilet na autobus za 4 eur na konkretną godzine w przypadku ewentualnego spóźnienia samolotu bedzie on przez kierowcę honorowany?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka