Dodaj do ulubionych

Katania- jak tam jest???

IP: *.przybyszowka.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 17:51
15 lipca wybieram sie na obóz na Sycylie dokladniej Katania Camping Europeo.
Czy ktos moglby powiedziec mi cos o tym miejscu? Czy w poblizu sa jakies
fajne dyskoteki? Jak z cenami jedzenia i picia(rowniez tego z promilami;))??
Czy na etne trzeba sie ciepło ubrać i jak ciepło?? Czy upały sa nie do
zniesienia?? Czy wystarcza nam letnie ubrania czy przydatne beda tez grubsze
rzeczy?? Jak długo trwa podroz i czy jest bardzo mecząca?? i inne przydatne
informacje. Będe wdzieczna:))
Obserwuj wątek
    • Gość: Sylwia Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.przybyszowka.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 17:57
      Ja tez jadę w podobnym terminie na ten sam camping. Również chcialabym wiedziec
      cos o tym miejscu, cenach i wszystkich tych rzeczach o ktore pytasz. Więc jesli
      ktos posiada te cenne informacje niech sie nimi z nami podzieli. baaaaardzo
      prosze i dziękuję :]
    • Gość: Sylwia Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.przybyszowka.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 22:24
      Błagam niech sie ktos zlituje i udzieli mi jakies informacje o tym miejscu!!!
      • marciaaa Re: Katania- jak tam jest??? 28.06.04, 22:54
        moze ja bede mogla wam pomoc bo katanie znam "od stop do glow" ;)
        mam tylko chwilke wiec powiem tak ogolnie, a jesli bedziecie mialy jakies
        bardziej konkretne pytania to sluze pomoca. w catani naprawde mozna sie
        zakochac.. piekne plaze (piaszczyste oraz kamieniste, z tymze opala sie na
        tzw "solariach" czyli pomostach z desek), cniezwykla barokowa architekruta,
        piekne krajobrazy, do tego swietna kuchnia.. same "ochy" i "achy" ;) dyskoteki
        oczywiscie sa, choc najlepiej wychodzic w soboty bo w ciagu tygodnia moze nie
        byc az tak duzo ludzi.. osobiscie polecam "banagher"! co do cen.. alkohol
        najlepiej kupowac w supermarketach typu cityper czy auchan (polecam: texuille
        za 10 euro (!) oraz niespotykana w polsce wodki (brzoskwiniowa, truskawkowa)
        keglovich - ok. 6 euro. sa oczywiscie drozsze i tansze wloskie winka (:P) ale
        to juz jak kto co lubi! w centrum wiele pubow - drinki tak ok. 5 euro. co do
        jedzenia tio nie jestem zbyt zorientowana bo nigdy za zakupy tam nie placilam
        (tylko robilam ;P) no ale wiadomo ze zawsze drozej niz w polsce choc z
        pewnoscia taniej od wloch polnocnych. polecam rowniez zakupky ubraniowe przy
        via etnea i poblizszych - mozna znalezc wiele fajnych i wcale nei drogich
        ciuszkow ;) a poza tym musicie sie wybrac do caffe europa - mojego raju i
        sporbowac "cannoli"!!! no i oczywscie "granite alla mandorla" (migdalowa)!!!!
        wrocicie grubsi ale warto ;P !!! co do etny.... to bylam tylko zima i wiosna i
        zawsze bylo o wiele chlodniej wiec jw akis jeden sweterek czy kurtke trzeba sie
        zaopatrzyc! jak bedziecie mieli okazje to polecam wypad do etnalandu
        (miasteczko wodne), nie mowiac juz o taorminie czy syrakuzach ktore zobaczyc
        trzeba a sa stosunkowo blisko! jakos nic mi w tej chwili do glowy nie
        przychodzi... jesli macie jakies konkretne pytania postaram sie odpowiedziec na
        wszystkie! pozdrawiam! no i moze sie spotkamy.. ja jestem w katani po 20
        lipca ;)

ps. ah! przypomnialo mi sie pytanie o podroz. mam za soba juz kilka takich
        autokarowych i pociagowych wypadow i.. ja nie mialam nigdy zadnych problemow!
        wiadomo ze najplepiej w milym towarzystwie..ale nawet sama jakos scierplialam ;)
        • Gość: karolina Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.przybyszowka.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 23:13
          Dzieki bardzo za informacje:) Napewno sie przydadzą. No i pozostaje Ci zyczyć
          udanego wypadu na Sycylie;)
    • Gość: Sylwia Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.przybyszowka.sdi.tpnet.pl 28.06.04, 23:16
      Dzięki za wszystkie informacje i prosze o wiecej!!! Jakby ktos cos ciekawego
      wiedział o Katani lub o Campingu Europeo to bardzo proszę podzielcie sie ze mną
      tą wiedzą:))
    • Gość: Andi Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.przybyszowka.sdi.tpnet.pl 29.06.04, 15:14
      ja rowniez wybieram sie do Sycylii i rowniez chcialabym poznac odpowiedzi na
      Twoje pytania!! Wiec bardzo prosze o rady!!
    • Gość: majka Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.przybyszowka.sdi.tpnet.pl 29.06.04, 19:32
      widzialam zdjecia z campingu europeo:| pokoje sa raczej zle. wygląda to jak
      jakas cela albo pokoj w... wojsku:| czy ktoś tam byl??i widzial TO na wlasne
      oczy?i moglby powiedziec jak tam bylo? czy oplaca sie chodzic na ten basen w
      campingu(platny)?bo wybieram sie tam w lipcu i chcialabym co nieco wiedziec jak
      tam jest itp. itd. proszę niech ktos cos napisze!!!!!!!
    • Gość: jan.w Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 20:30
      Od Katanii dzieli was 2200 km (odległość z Cieszyna)czas podróży uzależniony
      jest od środka transportu.Polecam wyprawę na Etnę .Cena biletu na sam. terenowy
      42,5euro .Koniecznie Taorminę.W Katanii koniecznie targ rybny (najlepiej po g.8
      rano)Najtańszy market eurospin (wishiy 0,7 4 euro, wino wytrawne 1,5)znajduje
      się w okolicy merkato ,to duży targ (codziennie-buty ,ciuchy, bielizna,warto)W
      centrum w okolicy Via Etnea po godz. 19,00 uliczki zamieniają się w kawiarnie
      (ruch sam. ogr. od 19,00 do 1,30)O waszym kampingu nie mam pojęcia.
      udanych wakacji.
      • Gość: zoltar Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.lodz-wschod1.sdi.tpnet.pl 30.06.04, 08:06
        z opowieści znajomej, która była na tym campingu w zeszłym roku wynika że jest
        tam naprawdę fajnie, nie wiem gdzie bedziesz mieszkać w domku typu bungalow czy
        domek typu camping, my jedziemy do bungalowka i ponoć jest duzo lepszy. Ma
        bezposrednie wyjscie na morze. Jesli chodzi o sam camping to sa bary restauracje
        boiska dyskoteka wiec chyba ok,a i jeszcze jedno ponoć jest najczyściejszy a
        plaza sprzatana jest każdego ranka. POJEDZIEMY SPRAWDZIMY I OCENIMY Pozdrawiam
        my jedziemy samochodem 20 lipca
        • marciaaa Re: Katania- jak tam jest??? 30.06.04, 23:32
          oj tak, plaze z pewnoscia sa sprzatane kazdego ranka ;) jak zgubilam raz w nocy
          na plazy klucze do samochodu (nie swoje w dodatku:/) to zapytalam milego pana
          sprztajacego (ok. godz 5 rano) czy przypadkiem ich nie widzial... i znalazly
          sie wsrod smieci ktore zebrala jego czyszczaca machina :) cudowne urzadzenie!!!
          • Gość: ona Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.04, 22:31
            ja chcialabym wiedziec jak trzeba sie ubrac na etne? i w jakich ubraniach
            najlepiej jechac- jade autokarem w lipcu. ile kasy trzeba wziac?
            • Gość: Karolina Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.przybyszowka.sdi.tpnet.pl 02.07.04, 00:09
              No słyszałam, ze na Etne trzeba sie troche cieplej ubrac!!!Najlepiej coś
              dłuższego! Ale nie wiem moze to tylko plotki:P wiec równiez prosze o rade:P
              (SiK)
              • linn_linn Re: Etna temperatura 02.07.04, 09:41
                www.tempoitalia.it/previsione.php?reg=SICILIA&loc=Etna
                "neve" = snieg
              • Gość: Ann Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 11:26
                jak widze wszyscy jedziemy na ten sam kamping - europeo... chyba sie tam nawet
                spotkamy :)
                hej ale przeciez wycieczka na etne kosztuje 10 euro (tak bylo napisane w tych
                kartkach ktore dostalismy od biura podrozy - miala byc to wycieczka
                fakultatywna)
                • Gość: estera-kraków Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.zax.pl 02.07.04, 23:10
                  Ja jade do camp.Europeo na obóz 10 lipca..a Wy kiedy?
              • Gość: Ann Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 11:28
                swoja droga czy nie jest to dziwne ze prawie wszystkie posty są z jednego IP??
                chyba napalona ta dziewczyna jest :P
                • Gość: ona Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 14:06
                  to co ze kosztuje 10 euro?? :| troche dziwnie moim zdaniem byloby pojechac na
                  sycylie i nie wejsc na etne a jesli nie chcesz to nie musisz tak samo taormina
                  i wyspy liparyjskie. poco wogole cos widziec najlepiej sie byczyc na plazy :|
                  tylko ze tego co zobaczysz nikt ci nie zabierze. i nie bardzo rozumiem o co
                  chodzilo ze kosztuje 10 euro? za duzo za malo czy ze wogole trzeba placic? i
                  jaki to ma zwiazek z pogoda i ubraniem?
                  • Gość: Ann Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 18:09
                    chodzi mi o to, ze wczesniej jest mowa ze taka wycieczka kosztuje cos okolo 40
                    euro... a my placimy tylko 10... moze lepiej przeczytac wszystkie wątki a potem
                    dopiero atakować?
                    • Gość: ona Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 20:15
                      wczesniej jest napisane, ze wynajecie jeepa na etne kosztuje 42,5 euro a my
                      chyba cala wycieczka (liczaca pewnie okolo 50osob) jeepami jechac nie bedziemy!
                      ale jesli o to ci chodzilo to ok, moj błąd
              • Gość: barti Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 14:12
                jak czytam o wszystkich tych pociagach i autokarach, to nie chce mi sie
                wierzyc, ze nikt nie wspomina o samolotach...co byscie powiedzieli o polaczeniu
                z katania z wawrszawy lub krakowa za 100 euro z podatkami...???
                wystarczy wejsc na volareweb.it... i kupic bilet 2 tyg przed odlotem... takze w
                sezonie!! Omijac airpolonie... za ten sam lot licza sobie 50 euro wiecej, a
                samolot lata jeden, bo wspolpracuja wlasnie z volare.
                etna... jest grubo ponad 3 tys npm, ale wycieczki dochodza tylko do pewnego
                pulapu, wystarcza wygodne buty, zadnych klapek... krajobraz ksiezycowy...
    • Gość: ona Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.04, 20:25
      a tak wogole to sprawdzalam pogode w catanii. jak narazie moim zdaniem nie jest
      tam zbyt cieplo 30-33`C- spodziewalam sie wiecej. czy bedzie jeszcze cieplej?
      mam taka nadzieje bo taka temperatura mnie nie zachwyca :|
    • Gość: Estera Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.zax.pl 02.07.04, 23:10
      Ja jade na oboz 10 lipca na kamping europeo, a wy kiedy?
      • Gość: ona Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.04, 15:07
        ja jade 15 lipca ale dojedziemy tam chyba 17 bo jeszcze mamy wenecje po drodze.
        jade z gulivera w rzeszowie. a Ty??
    • Gość: ona Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.04, 10:43
      ile bierzecie kasy na wlasne wydatki?? bierzecie dlugie spodnie i bluzy??
    • Gość: rysia Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 18:40
      kochani jezeli jeszcze jestescie w domu to wezcie jedna bluze i dlugie spodie
      jezeli macie spac w lesie na stokach etny tam jest w nocy ok.15 stopni jak ktos
      nie moze wytrzymac upalu to ucika tam zeby sie wychlodzic takie polskie tatry i
      rosna kanie trzeba mic kosium kapielowy klaplki sandalki 2 podkoszulki szorty
      reczniki cos na glowe wszystko schnie w pare minut bulam tam wiele razy
      • Gość: kamila Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.kolornet.pl / *.crowley.pl 26.07.04, 23:24
        ja jade do tego europeo całego 3 sierpnia :D
        • Gość: Estera Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.zax.pl 27.07.04, 23:23
          Hej ja Ci moge wszystko opowiedziec:) bo wrocilam stamtad 23 lipca[niestety]

wiec camping jest fajny,ladny,pelno palm i kaktusow,domki troche gorsze,ale da
          sie wytrzymac.
          wino w kartnie kosztuje 1 euro :) a bacardi i hawana club 2,5 e.
          na etnie b.zimno wiec ubac polar,dlugie spodnie i cos na glowe.
          upaly sa ale razcej nie niedowytrzymania,mi juz o 19.00 robilo sie chlodno i
          chodzilam w rybaczkach i bluzie:)
          dyskoteki sa super,obok basenu i na plazy.

Pozdrow ode mnie animatorke Anete(powiedz ze od Estery z turnusu 10 lipca:P)

cos jescze?
          • Gość: Karolina Re: Katania- jak tam jest??? IP: *.przybyszowka.sdi.tpnet.pl 30.07.04, 20:49
            Ja wrocilam z tego cempingu 28 lipca :D Bylo SUPER Ja chce spowrotem!! Cemping
            taki sobie troche drogo:/ plaza jest przesliczna A na Etnie wcale nie jest az
            tak bardzo zimno!! Wspomnienia sa cudowne!! POLECAM jesli sa jakies pytania to
            smialo piszcie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka