Dodaj do ulubionych

Wypadek w Cinque Terre

25.09.12, 00:06
Dzisiaj miał miejsce wypadek na słynnej ścieżce miłości pomiędzy Manarolą, a Riomaggiore w - dobrze znanym na tym forum - Cinque Terre. Na turystów osunęly się skały. Tutaj są zdjęcia: www.kierunekwlochy.pl/wypadek-w-cinque-terre

Trzy tygodnie temu spacerowałem tą ścieżką i zastanawiałem się, czemu szlak zabezpieczony jest siatką tylko na niewielkim odcinku. Dzisiaj eksperci mówią, że 80 procent ścieżek w Cinque Terre jest źle zabezpieczonych.
Obserwuj wątek
    • beata.1968 Re: Wypadek w Cinque Terre 25.09.12, 20:59
      no to miałam szczęście bo też tam spacerowałam miesiąc temu i po prosto beztrosko rozkoszowałam się widokami , nawet nie myśląc o jakimś zagrożeniu. Droga miłości wydawała mi się solidnie zbudowana w porównaniu do niektórych stromych ścieżek prowadzących na kamieniste "plaże".
      • lukasz-r Re: Wypadek w Cinque Terre 25.09.12, 21:51
        Swoją drogą to bardzo dziwne, że tak rozwinięty i bogaty kraj jak Włochy nie zabezpieczył ścieżek w jednym z najsłynniejszych miejsc w kraju. Tamtędy chodzą tłumy turystów z całego świata, którzy są przekonani, że to wszystko jest bezpieczne i nadzorowane.

Przy okazji. W Cinque Terre szukałem Guvano Beach i nie znalazłem. Ktoś był? :)
        • jeepwdyzlu Re: Wypadek w Cinque Terre 26.09.12, 15:17
          Swoją drogą to bardzo dziwne, że tak rozwinięty i bogaty kraj jak Włochy nie zabezpieczył ścieżek w jednym z najsłynniejszych miejsc w kraju.
          ------------
          to państwo powinno zajmować się jeszcze zabezpieczaniem ścieżek?
          no proszę...
          jeep
        • Gość: k@sia Re: Wypadek w Cinque Terre IP: *.243-95-b.business.telecomitalia.it 17.10.12, 23:01
          Byłam w Cinque Terre 11.10.012 niestety droga piesza miedzy miasteczkami nie jest już dostępna dla turystów. Wykupuje się tylko bilety na przejazd pociągiem, ważne 6 godzin (w jedną stronę). Nie są dostępne Cinque Terre Card( 5 TTreno)
    • jeepwdyzlu Panie Łukaszu - kryptoreklama 26.09.12, 15:15
      niezgodna z regulaminem forum
      nieładnie
      odsyła Pan na SWOJE strony
      proszę nie traktować tego forum jako miejsca na promocję swojego portalu. Można kupić powierzchnię reklamową - będzie uczciwiej i skuteczniej
      z życzliwością
      jeep
      • lukasz-r Re: Panie Łukaszu - kryptoreklama 26.09.12, 15:36
        Pierwszy raz to zrobiłem z uwagi na zdjęcia, które znalazłem na włoskich stronach. Z tego co czytałem w regulaminie, to w sygnaturce można mieć link do własnych stron.
        • jeepwdyzlu Re: Panie Łukaszu - kryptoreklama 27.09.12, 14:36
          w sygnaturce tak
          ale reaguję, bo link jest w treści postu...
          do rozwagi
          jeep
          • Gość: Ewa Re: Panie Łukaszu - kryptoreklama IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 27.09.12, 18:31
            Za to stronka całkiem fajna - przyda się pewnie kiedyś! Pozdrawiam
            • Gość: Giorgina Nie popadajmy w absurd! IP: 195.94.195.* 08.10.12, 14:35
              Dlaczego nie można na forum wrzucać linków do stron, własnych, cudzych obojętne, ważne że przydatnych. Forum służy temu by rozmawiać i wymieniać informacje. Na każdej stronie są czasem różne informacje. A nawet jeżeli będzie to reklama hotelu czy czegokolwiek to przecież podróżując tego właśnie szukam! Mi takie nawet kryptoreklamy nie przeszkadzają, wręcz odwrotnie. Z całym szacunkiem jeep, ale z twojej strony to zwykłe czepialstwo.
              • jeepwdyzlu Re: Nie popadajmy w absurd! 08.10.12, 15:44
                nie czepiam się
                tylko przypominam regulamin
                jeśli zlekceważysz go
                za chwilę forum będzie zdominowane przez komercyjne linki
                Tak się stało na wielu forach, które straciły przez to wiarygodność
                Wolisz tu mieć prawdziwych italianofilów? Czy ludzi mający biznes w kierowaniu Cię w różne miejsca...
                Do przemyślenia
                jeep
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka