Dodaj do ulubionych

Nocny dojazd z lot.Treviso do Wenecji lub Mestre

IP: *.237.91-rev.victor.pl 25.09.12, 14:27
Witam wszystkich.
Przylot do Treviso bedzie ok 23.
Hotelu jeszcze niemamy.
Hotel mozemy zarezerwowac w Wenecji lub Mestre,lub wedle waszej sugestji.

Pytanie do Was Forumowicze czy bedzie transport i jaki ok 23 do Mestre lub Wenecji ?lub sugerowanego innego miasta? Prosze o pomoc w wyborze miasta.

Jedziemy na 3 dni,fajnie by bylo miec hotelik w samej Wenecji,tylko jak sie tam dostac w nocy?
(latamy z zonka na wypady wekendowe w miare niskobudzetowe i niestac nas na drogie wodne taxi)

Jeszcze jedno pytanie
Przeczytalem w przewodniku ze niektore miesiace w Wenecji sa drozsze od innych,tylko nie napisali ktore?
Planujemy termin marzec,kwiecien lub maj.
Z gory dziekuje za podpowiedzi.

(sorki za bledy jak sa)
Obserwuj wątek
    • Gość: cicerone Woz przed koniem IP: *.hfc.comcastbusiness.net 25.09.12, 17:40
      Czlowieku, po co sie tak meczysz? Przylatujesz w nocy. Po co?
      Tylko dlatego, ze bilecik jest taniutki? Tanie mieso psy jedza.
      • ennka Re: Woz przed koniem 25.09.12, 23:24
        Nie wiedziałam ,że wsiowe burki ,co za kostki od tyłu łapią ,maja takie wyszukane nicki.
        No i że są takimi znawcami psich smakołyków.
        Do pytającego- przepraszam ,ale nie umie nic podpowiedzieć.
        Nie wiem jak wygląda komunikacja o tej porze.
        Może na miejscu jakiś nocleg można załatwić .
        Ewentualnie czekać do rana na lotnisku na autobus,chociaż to najmniej ciekawa opcja.
        Pozdrawiam i życzę udanego pobytu,
        • Gość: robex123 Re: Woz przed koniem IP: *.237.91-rev.victor.pl 26.09.12, 07:54
          Dziekuje Ennka,a na buraka Szkoda klawiatury
          • tuskania Re: Woz przed koniem 26.09.12, 13:49

Za co dziekujesz ennce :))). Za brak odpowiedzi? Oboje piszecie kulawo.
            O spacji nigdy nie slyszeliscie. Pomysl ladowania o 23:00 w Treviso bez
            noclegu zalosny. Jacy turysci - takie podrozowanie. Biedne i umeczone.
            Wymiencie sie doswiadczeniami:)
            • ennka Re: Woz przed koniem 26.09.12, 16:18
              O,widzę ,że koleżanka Cicerone się odezwała.
              Przez moment chciałam Ci wyjaśnić ,jaki jest sens mojej wypowiedzi.
              Doszłam jednak do wniosku ,ze to dla Ciebie za trudne,bo nawet przeczytać ,ze zrozumieniem nie umiałaś.
            • Gość: cicerone Re: Woz przed koniem IP: *.phlapa.east.verizon.net 26.09.12, 16:18
              Klawiature wykorzystaj na rozsadne planowanie wypadu.
              To co obecnie planujesz to zalosna bieda z nedza.
              Szukaj teraz powrotnego biletu z Treviso o 3:15 rano.
    • jaari_65 Re: Nocny dojazd z lot.Treviso do Wenecji lub Mes 26.09.12, 19:38
      rozkład autobusów z lotniska Treviso do Wenecji
      Ostatni autobus masz o 22:25, a więc się nie załapiesz...
      Pociąg z Treviso do Wenecji odjeżdża o 23:25 - również lipa...
      Pozostaje zabukowanie hotelu w Treviso i dojazd do samej Wenecji następnego dnia rano
      lub budżetowo... nocka na lotnisku w Treviso (do wytrzymania, chociaż lotnisko malutkie) i podróż do Wenecji rankiem - pierwszy autobus masz o 8:25 sprzed terminala lub pociąg z Treviso do stacji Venice S.Lucia o 5:04.
      Osobiście byłem w marcu i niedawno na początku września. W marcu hotel Ariel Silva (znajdziesz na booking.com) kosztował mnie 50E/doba/pokój 2 os. Wrzesień w tym samym miejscu to już wydatek 105E. Pogoda w marcu przyjemna, ludzi sporo ale znośnie :)
      Wyżywisz się sam, robiąc zakupy w marketach Coop czy Billa. Ceny porównywalne do naszych.
      Tanie podróżowanie może przynieść sporo satysfakcji, czego szczerze życzę i pozdrawiam :)
      • Gość: robex123 Re: Nocny dojazd z lot.Treviso do Wenecji lub Mes IP: *.237.91-rev.victor.pl 26.09.12, 20:14
        Wielkie dzieki Jaari.
        • jaari_65 Re: Nocny dojazd z lot.Treviso do Wenecji lub Mes 27.09.12, 19:26
          Proszę bardzo... mam nadzieję, że choć troszkę pomogłem :)
          Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka