79mateusz 15.02.13, 16:18 Jeśli tak to dołącz do nas na www.facebook.com/sardynia a jeśli nie to tym bardziej musisz się zarazić tą wyspą! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
79mateusz Re: Ktoś był na Sardynii? 15.02.13, 16:21 facebook.com/sardynia - tutaj macie aktywny link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ktoś był na Sardynii? IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.02.13, 18:08 Byłam i znów sie wybieram :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sard Re: Ktoś był na Sardynii? IP: *.icpnet.pl 15.02.13, 19:48 To tak ja większość co raz pojechała i wpadła w sidła tej magicznej wyspy :) Teraz muszą wracać i nie są wstanie przestać o niej myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio785 Re: Ktoś był na Sardynii? IP: *.wroclaw.mm.pl 16.02.13, 13:13 Wybieram się na Sardynie w maju.Coś możecie mi konkretnego polecić chociaż i tak wiem że jest dużo do zobaaczenia... pozdro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
79mateusz Re: Ktoś był na Sardynii? 16.02.13, 14:56 To zależy w które miejsce jedziesz - najwięcej dowiesz się tutaj www.italiaforum.pl/ - prowadzący forum byli na Sardynii już kilkanaście razy i znają każdą ścieżkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monich Re: Ktoś był na Sardynii? IP: *.47-151.net24.it 18.02.13, 19:18 Jasiek wpadaj tu koniecznie począwszy od maja lub czerwca bądż września czy października. Jest taniej z zakwaterowaniem no i mniej nawału turystów. Polecam poludniowo- wschodnie wybrzeże w Cagliari, Villasimius, Costa Rei oraz cudowne południowo- zachodnie w Porto Pino, Chia, Pula. Jak dasz radę przyleć na 2 tyg.( takie minium na relax i zwiedzenie na spokojnie najważniejszych części wyspy). Najlepiej lecieć z ryanair i już kupuj bilet bo im bliżej sezonu, tym drożej. Rezerwuj też kwaterę bo przed sezonem taniej ! Wynajmij sobie samochód na min.tydzień a nawet dwa, wtedy jest super cena porównywalna z naszą polską. W razie wątpliwości, zapytań napisz do mnie , służę pomocą od strony praktycznej i teoretycznej ! Pozdrawiam z Sardyni ! ASIBIRI (tzn. do zobaczenia po sardyńsku ;-) monlip@hotmail.it Odpowiedz Link Zgłoś
ichnusa Re: Ktoś był na Sardynii? 23.03.13, 23:25 facebook.com/algheroservice Jasio luknij sobie w powyższą stronkę albo skontaktuj sie z nami, powiemy co? jak? gdzie? kiedy? na co? poco ?...odnośnie Sardynii północnej jak również południowej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakorzeniona Re: Ktoś był na Sardynii? IP: *.47-151.net24.it 18.02.13, 19:43 Oj tak tak magia tej wyspy wciąga. Ja już zapuściłam korzenie i trudno wyrwać je stąd. Cudowne południowo-wschodnie wybrzeże począwszy od Cagliari w stronę Villasimius, Costa Rei i południowo-zachodnie w stronę Porto Pino ( cudowny rezerwat przyrody i wydmy tzw."dune di Porto Pino") oraz dzikie plaże z piaskiem miękkim jak mąka. Do tego plaże w Chia i Pula. Super, że ryanair uruchomił bezpośrednie loty z Krakowa do Cagliari ( niecałe 2 godz. trwa podróż) a potem... słoneczna Sardynia jest do zdobycia ! Przylatujcie..zapytujcie..nie żałujcie ... Polecam stronkę ciekawostek, fotek, informacji etc. dla turystów z Polski na FC algheroservice.it Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Ktoś był na Sardynii? IP: *.wschowa.net.pl 25.03.13, 12:03 czy mogę prosić o podanie gdzie mogę szukać tych dzikich plaż z piaskiem miękkim jak mąka?W której części wyspy? Czy mają one jakieś nazwy? Jak do nich dotrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 79mateusz Re: Ktoś był na Sardynii? IP: *.icpnet.pl 25.03.13, 12:35 Takie plaże to LaPelosa albo Porto Pinio. Zapraszamy Ciebie na italiaforum.pl tam dowiesz się wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Ktoś był na Sardynii? IP: *.wschowa.net.pl 25.03.13, 15:58 Bardzo dziękuję i na pewno wpadnę na forum po rady. Odpowiedz Link Zgłoś
ichnusa Re: Ktoś był na Sardynii? 26.03.13, 00:11 Są to plaże południowo-zachodniego wybrzeża Sardynii w regionie Sulcis-Iglesiente. Wpisz sobie w wyszukiwarkę google maps trasę dojazdową ( są 2 ) z Cagliari do Porto Pino lub do Teulada. Polecam najpiękniejsza trasę panoramiczną wybrzeżem morskim ze ślicznymi krajobrazami i panoramicznymi punktami widokowymi. Jest ona pełna zakretów, ale wrażenia są niesamowite więc te ok.90- min.jazdy samochodem naprawdę warte "poświęcenia". Trasa wiodąca z Cagliari-Pula- Santa Margerita di Pula-Chia-Teuredda-Teulada do_Porto Pino. Druga i najkrótsza wiodąca przez pasmo gór to trasa z Cagliari-Nuxis-Santadi-Sant'Anna Arresi do Porto Pino. Najlepiej jest wynająć samochód ale można też dojechać autobusem bezpośrednio z Cagliari, ( niestety podróż jest dużo dłuższa). Jeśli masz dodatkowe pytania w kwesti pobytu wakacyjnego, zapraszam na naszą stronę www.algheroservice.it lub stronkę Fc, gdzie wklejamy aktualne zdjęcia. Znajdziesz również w niej ciekawostki i informacje o Porto Pino, Alghero, Villasimius, Cagliari i inne pozyteczne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ichnusa Re: Ktoś był na Sardynii? 26.03.13, 00:16 są to tzw. dune di Porto Pino, wpisane w tym roku w dziedzictwo UNESCO ;-) Wejdź sobie też w You Tube , gdzie mnóstwo filmików przedstawia te wydmy i ten "piasek miękki jak mąka" . Powodzonka a jakby coś nie szło to skontaktuj się ze mną. Odpowiedz Link Zgłoś
ichnusa Re: Ktoś był na Sardynii? 26.03.13, 00:19 no i jeszcze spójrz na to : www.sulcisiglesiente.eu/ Odpowiedz Link Zgłoś