zaleckip 05.08.13, 11:39 Witam, Ktoś podpowie jaka trasa najlepsza z Wrocławia do Bibione? Jakie czekają mnie opłaty i na co uważać? Pozdrawiam Przemek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vojager29 Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? 05.08.13, 12:29 wpisz w maps.google.pl wroclaw - bibione i wybierz sam taka jak ci najbardziej odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? 05.08.13, 12:37 Jesli dobrze wyjdzie to ta trasa jest najkrotsza maps.google.pl/maps/empw?url=https:%2F%2Fmaps.google.pl%2Fmaps%3Ff%3Dd%26source%3Ds_d%26saddr%3DWroc%25C5%2582aw%26daddr%3D50.0834668,16.7579185%2Bto:Bibione,%2BVenedig,%2BItalien%26hl%3Dda%26geocode%3DFS3YCwMdyvwDASm_irXUwukPRzH14AXCrlYJtw%253BFYo2_AIdnrT_ACmz1ubRiwASRzE35eQrOAH-xQ%253BFSRauAIdcE3HAClbDS5fypJ7RzF8DPFROFNfHQ%26aq%3D0%26oq%3Dbibione%26sll%3D50.331436,20.01709%26sspn%3D6.025039,14.27124%26vpsrc%3D0%26t%3Dh%26mra%3Ddpe%26mrsp%3D1%26sz%3D7%26via%3D1%26ie%3DUTF8%26ll%3D50.331436,20.01709%26spn%3D6.025039,14.27124%26output%3Dembed&hl=da&gl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? 05.08.13, 12:56 Jechalem ta trasa od Wiednia do wjazdu na autostrade jadac od Klodzka. Z Wroclawia az do Olomunca nie ma tloku ale mieszkajac we Wroclawiu pewnie to wiesz. Z Wiednia do Brna jechalem przez Breclav. Google podaje 11 km dalej ale mnie wyszlo szybciej. Trasa prawie pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.08.13, 13:10 Czechy opłata. Austria opłata. Włochy opłata. Dobrze widzę?:) Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 14:58 Dobrze, że trafiłem na specjalistę od tej trasy ! Jaki jest stan nawierzchni na autostradzie od Ołomuńca do Wiednia przez Breclav ? Na co uważać ? Jak wyglądają autostrady w Austrii i we Włoszech od Wiednia do Wenecji ? Jechałeś, wiesz doskonale Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? 05.08.13, 15:20 > Dobrze, że trafiłem na specjalistę od tej trasy ! Jesli to do mnie, to zadnym specjalista nie jestem. Jechalem ta trasa i to wszystko. Od Olomunca do Brna jest OK, od Brna do Breslav nie najlepiej ale da sie jechac. Mysle o stronie w kierunku na polnoc od Breslav. > Na co uważać ? Jak zwykle - na przepisy. > Jak wyglądają autostrady w Austrii i we Włoszech od Wiednia do Wenecji ? Od Wiednia do Graz czesciowo roboty drogowe. > Jechałeś, wiesz doskonale Dalej nie wiem, w tym kierunku nie jechalem. Jestes uszczypliwy, w imie czego ? Ja nie mieszkam ani w Wroclawiu ani we Wloszech i nawet nie w Polsce. Mozna nie mieszkac ale mozna znac a mozna mieszakc i byc totalnie nieswiadomym, jak myslisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 15:26 Konkrety chłopie, prosiłem, konkrety ! Nie znasz tej trasy, nie jechałeś tam. Inaczej być nie wypisywał farmazonów. Od Ołomuńca do Brna są często betonowe płyty, jedzie się fatalnie. Od Brna do Breclav jedzie się lepiej, nie trzęsie tak jak przed Brnem. Z Breclav jest spory odcinek zwykłej drogi. jedzie się wolno. Od Wiednia do Graz nie ma robót drogowych. Nie jechałeś,znasz tylko google, nie wymądrzaj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 15:28 I jeszcze jedno, czasem jest bardzo duży ruch na całej trasie, szczególnie we Wiedniu. A "ekspertowi" od google dziękujemy ! Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? 05.08.13, 20:47 Gość portalu: Wrocławianin napisał(a): > Konkrety chłopie, prosiłem, konkrety ! > Nie znasz tej trasy, nie jechałeś tam. Inaczej być nie wypisywał farmazonów. > Z takim jak ty nie warto pisac, zdradzasz sie juz w pierwszym slowie. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? 31.08.13, 12:45 halo farmazon > Nie znasz tej trasy, nie jechałeś tam. Inaczej być nie wypisywał farmazonów. > > Od Ołomuńca do Brna są często betonowe płyty, jedzie się fatalnie. OK, sa plyty ale jedzie sie znosnie, jak po plytach > Od Brna do Breclav jedzie się lepiej, nie trzęsie tak jak przed Brnem. trzesie tak samo > Z Breclav jest spory odcinek zwykłej drogi. jedzie się wolno. jedzie sie jak po zwyklej drodze, to nie autostrada, lubie ta droge, jest pusta i bez ciezarowych a to olbrzymi plus przeciw drodze na Mikulow > Od Wiednia do Graz nie ma robót drogowych. sa roboty drogowe miedzy Wiedniem a Wiener Neustadt i kilkanascie kilometrow przed Graz > Nie jechałeś,znasz tylko google, nie wymądrzaj się polcem po Google.map to ty jezdzisz kolego Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? 31.08.13, 13:57 no i zapomnialem dopisac, ze normalna droga przez Breclav jedzie sie 16 km krocej niz przez Mikulov, a to ma znaczenie dla nerwow kierowcy Informacja: w miejscu rozpoczecia autostrady "Nord Autobahn" jest stacja benzynowa, na ktorej mozna kupic winietke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Nie rób ludzi w wałka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.13, 20:40 Ostatnia stacja benzynowa jest w Wilfersdorf, przeszło 5 kilometrów od autostrady. Kto tobie uwierzy wjedzie na autostradę bez winietki i zapłaci mandat. Do tego przez Mikulov jest kilkanaście kilometrów bliżej, wystarczy sprawdzić na każdej mapie ! Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Nie rób ludzi w wałka 01.09.13, 12:46 Sorry, tu masz racje. Jedzie sie 16 kilometrow blizej ale dluzej. Stacja benzynowa jest tuz przed rozpoczeciem autostrady w kieunku Wiednia. Mapa Google jest stara, no ale ty jestes ekspert i wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.13, 20:34 Będziesz uczył ojca, jak ma dzieci robić ? Dla ciebie znośnie jedzie się po betonowych płytach,a uciążliwe roboty drogowe to ograniczenie prędkości do 80 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Salzburg Udine w sobotę 05.08.13, 13:51 jazda z średnią 40km/h Może lepiej cyrklować ten odcinek na noc? Pozdro jeep Odpowiedz Link Zgłoś
pietrzj1 Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? 05.08.13, 15:47 Generalnie odcinek Wiedeń-Udine to loteria. Czasem jedzie się super, i nawet (nieliczne) zwężenia nie powodują spiętrzeń, czasem stoi się nie wiadomo dlaczego. Ja jechałem trasą od Wiednia do Wenecji (wcześniej jechałem przez Słowację, więc nie wiem jak było w Czechach) 12 lipca (piątek), i jechało się wyśmienicie - bez korków i spiętrzeń. Ale kiedyś jeden niewielki wypadek spowodował dwugodzinne stanie na autostradzie w okolicach Graz/ Opłaty to winieta w Czechach i Austri (tu masz 10-dniowe za 8,30 EUR bodajże), i kilometrówka we Włoszech, pewnie do Bibione wyjdzie koło 10 EUR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 16:36 Winietki najlepiej kupić na granicy Czech i Austrii, szkoda przepłacać w PZMocie. Nie wiem, czy nie lepszym jest wariant trasy trochę inny. Ja nie jadę przez czeskie pipidówki, tylko na Gliwice, potem autostradą na Ostrawę i Brno. Jest zdecydowanie lepszy komfort jazdy, jednak więcej kilometrów niż przez Kłodzko, czas przejazdu podobny. Zamiast przez Breclav na Wiedeń, można przez Mikulov. Z tym, że może wyjść dłużej z pół godziny. Ostatnio zawsze ma mam pecha i trafiam na korki w Poysdorf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 16:39 Ja jadę na zmiany, raz przez Mikulov i Poysdorf, raz przez Breclav. W Austrii uważaj na ograniczenia prędkości, jak jest miejscowość, jedź 50, policja nie ma litości dla łamiących przepisy. We Wiedniu pilnuj zawsze kierunku na Graz Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? 05.08.13, 18:16 Wybrałbym trasę przez Niemcy (to na pewno i ominął Czechy i Wiedeń) a Austrię przejechał odcinkiem Salzburg - Villach Fajna, chyba że ktoś nielubi tuneli bo wąskie.. Albo wręcz jechał przez Brennero :-) ciao jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.13, 19:20 My jechaliśmy w maju z Wrocławia na Gliwice a póżniej Ostrawę i dalej Mikulov. Nie było problemów po drodze. Pierwszy raz jechaliśmy tą trasą, bo zwykle przez Boboszów. Ze zmiany bylismy zadowoleni i w powrotnej drodze też tak jechaliśmy. Trasa jest dłuższa ale czasowo porównywalna. Przez Niemcy jeździliśmy nad jezioro Garda i w okolice Meranu w Płd. Tyrolu. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Źle postawione pytanie 05.08.13, 21:04 Gdzie 3 Polaków, tam 4 opinie, która jest najlepsza. Najszybciej jest przez Czechy i Austrię, trasa nie jest zła pomijając te płyty koło Brna, ale pod warunkiem, że przez Gliwice. Moim zdaniem trasa przez Kłodzko aż do miasteczka Mohelnice to totalna masakra, po prostu nie da się szybko jechać. Przez Niemcy ? A korki koło Monachium ? Z Monachium do Salzburga autostrada z ograniczeniem prędkości do 120, nie poszalejesz. A z Salzburga do Villach ? W ten weekend były ogromne korki ! Przez Brenner też często są korki Nie ma ideału, realnie prawdopodobieństwo korków jest w zasadzie największe koło Monachium. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? 05.08.13, 22:28 Kazda trasa moze okazac sie dobra lub zla. Wybieraj najszybsza albo najkrotsza. A najlepiej jak zdasz sie na wlasna intuicje. Masz google, pewnie masz GPS a jak nie to sobie kup i nie bedziesz musial pytac na forum nikogo o porady. Do cwaniaczka: na takich jak ty szkoda 1 sekundy, to starcona sekunda. No wlasnie, starcilem az 5 sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.13, 00:49 Nieprawda, znowu łżesz Najkrótsza trasa jest czasowo najdłuższa, bo prowadzi bocznymi drogami. Intuicja na nic się nie zda, jak ktoś z Wrocławia do Bibione wcześniej nie jechał. Wypier.alaj z forum Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Co na to moderator ? 06.08.13, 09:09 Gość portalu: Wrocławianin napisał(a): > Wypier.alaj z forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wrocław - Bibione - jaka trasa najlepsza? IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.13, 12:36 Najlepsza trasa do Bibione jest przez Słowenię. Wrocław-Gliwice albo Cieszyn-Wideń-Graz-Lubljana-Okolice Triestu-Bibione. Żadnych korków, żadnych gór, problemów, z wyjątkiem chybił-trafił Wiedeń-Graz. Dodatkowa winieta słoweńska zapewnia niesamowity komfort jazdy przez ten piękny i malowniczy kraj. Odpowiedz Link Zgłoś