Dodaj do ulubionych

Włochy narty 2014

14.10.13, 19:37
Cześć wszystkim!

Wraz ze swoim chłopakiem chcielibyśmy pojechać do Włoch na narty w tym sezonie. Mój facet śmiga na nartach jak szalony i lubi hardkorowe zjazdy, a ja jestem początkująca i w sumie wolałabym jakieś łagodniejsze trasy. Macie jakieś miejsca do polecenia gdzie można to jakoś połączyć? I druga sprawa: z jakim biurem jechać żeby stosunek cena/jakość wychodził dobrze. Patrzyłam na Rainbow tours i widziałam, że mają nawet ciekawe opcje. Był ktoś może w tamtym roku i może coś powiedzieć o tym biurze?
Obserwuj wątek
    • Gość: adam68 Re: Włochy narty 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.13, 22:18
      Zdecydowanie polecam we Włoszech Val di Fiemme - jeżdżę co roku z dziećmi i z żoną. Jeśli potrzebujesz różnorodnych tras to proponuję Latemar - zawsze tam jeździliśmy gdy syn uczył się jeździć - dzięki temu każdy mógł wybrać sobie odpowiednią trasę: początkujący, średni i zaawansowani. Dawniej jeździłem do Włoch na narty sam, bez biura, ale od kilku lat jeździmy z Rainbow Tours bo wychodzi nawet taniej, a komfort nieporównywalnie większy. W dodatku mają świetne zniżki na skipassy.
    • Gość: prezeselk Re: Włochy narty 2014 IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.13, 11:10
      Witam. polecam Wlochy, Marilleva 1400 , hotel Solaria, za 6 dni jazdy z wyzywieniem i skipasami zaplacilem 1590 zl, na rozpoczecie sezonu grudzien od 7 do 12 . Bylem tam juz 4 razy, jest super.Polaczone sa 4 duze osrodki na jednym skipasie , kolejka zabiera z dachu hotelu, a jedzonko nie do ogarniecia, poleeeeeeeeecam, oczywiscie dojazd wlasny!
      • Gość: piotr Re: Włochy narty 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.14, 18:28
        kolego jak uzyskałeś tak niską cenę jak robiłeś rezerwacje?
        pozdrawiam
    • Gość: agata Re: Włochy narty 2014 IP: *.232-95-r.retail.telecomitalia.it 20.10.13, 19:32
      > Macie jakieś miejsca do polecenia gdzie można to jakoś połączyć?

Plan de Corones

Pozdrawiam
      - Agata
      Italia Forum na Facebooku: www.facebook.com/italiaforum
    • jeepwdyzlu spadać spamerzy 22.10.13, 11:24
      za idiotów nas macie???
      jeep
      • Gość: lizaniepo... Re: spadać spamerzy IP: 74.63.112.* 22.10.13, 11:45
        Nie napinaj się bo ci żyłka w h... pęknie
        mistrzowie.org/556012/Zaproszenie-na-forum
        • jeepwdyzlu Re: spadać spamerzy 28.11.13, 10:40
          Nie napinaj się bo ci żyłka w h... pęknie
          ----------
          no i co debilu
          twoje IP zostało :-))
          masz szczęście, że jestem w dobrym humorze lebiego
          jeep
    • Gość: Kiwaczek Re: Włochy narty 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.13, 10:05
      No i zrobił się watek reklamowy.:(
      Kto następny?
    • martina-0 Re: Włochy narty 2014 20.11.13, 18:36
      Tu jest alfabetyczna lista ośrodków narciarskich we Włoszech:

www.j2ski.com/ski_resorts/Italy/
      ktoś był i może podzielić się linkami dot. tras i noclegów?
      • martina-0 Re: Włochy narty 2014 21.11.13, 13:29
        www.neveitalia.it/ - strona z podziałem Włoch na regiony i miejscowości narciarskie

Najsłynniejsze są Dolomity, ale są też inne miejsca:

Pescasseroli w Abbruzzi www.skiresort.info/ski-resort/pescasseroli/

Ośrodki narciarskie najbliżej Genui:www.limonepiemonte.it/turistico/index.php?option=com_limone&view=sezione&idSezione=7&Itemid=55&lang=en
        www.pratonevoso.com/en/home.html
        Valle D'Aosta (3 h jazdy od Genui):www.cervinia.it/pages/Home_i_it/160
        www.courmayeurmontblanc.it/lang/IT/homepage
        www.lathuile.it/homepage.asp?l=1&s=I
        www.skivallee.it/LangRedirect.asp?id_lang=2
        Z Mediolanu można pojechać do Szwajcarii do Uri/Graubünden: www.bergfex.com/schweiz

Mottarone www.mottaroneski.it/
        • martina-0 Re: Włochy narty 2014 25.11.13, 14:43
          Inne miejsca:

www.altocadore.it/it/home.htm
          pl.wikipedia.org/wiki/Trydent-G%C3%B3rna_Adyga
          pl.wikipedia.org/wiki/Tre_Cime_di_Lavaredo
          en.wikipedia.org/wiki/Lake_Misurina
          www.skiinfo.pl/veneto/auronzo/osrodek-narciarski.html
          pl.wikipedia.org/wiki/Cortina_d'Ampezzo
          pl.wikipedia.org/wiki/Apeniny
          www.visittrentino.it/pl/vacanze_a_tema/neve/comprensori_sci/dettagli/dett/comprensorio-val-di-fassa
          pl.wikipedia.org/wiki/Val_di_Fiemme
          en.wikipedia.org/wiki/Campo_Imperatore
          www.campofelice.it/#

• martina-0 Re: Włochy narty 2014 27.11.13, 17:05
            Monti Sibillini, centralne Włochy (region: Umbria) - www.sibillini.net/, jest tam miejscowość Castelluccio di Norcia (oraz Płaskowyż Piani di Castelluccio) - www.castellucciodinorcia.it/

Inne miejsce: www.roccaraso.net/

Można też wiele przydatnych informacji znaleźć na tych włoskich forach o narciarstwie (także są tam posty o noclegach!) i jak się włączy google translator to nie jest źle:

www.skiforum.it/forum/ oraz forum.dovesciare.it/

• aseretka Re: Włochy narty 2014 29.11.13, 13:29
      Jeżeli nie stać waszej firmy na profesjonalną reklamę, tylko uciekacie się do wpisów pod różnymi nickami na forum gazety np. tu: jako dorotaxyz1
      forum.gazeta.pl/forum/w,34545,144531395,148262647,Re_Austria_dla_poczatkujacych.html
      to nie dziwcie się, że tylko głupiec skorzysta z usług wyciągających od klienta kasę firmy Inesco.
      Do kosza z takimi reklamami!
    • Gość: irek_mik Re: Włochy narty 2014 IP: *.szpitalbp.pl 05.12.13, 10:33
      Najlepiej jechać na początku kwietnia,skipas free,pogoda zazwyczaj dobra,długi dzień ,słońce.
    • Gość: irek_mik Re: Włochy narty 2014 IP: *.szpitalbp.pl 06.12.13, 10:59
      Ja też nie lubię czekać,w tym roku w lutym Kronplatz i Alta Badia,w marcu FSL.
      A propos Livigno,są tam już bardzo dobre warunki.
      Pozdr.
    • Gość: irek_mik Re: Włochy narty 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.13, 00:24
      piękna autoreklama,pozazdrościć.
      W domyśle,uczestnicy forum-debile..
    • jeepwdyzlu Re: Włochy narty 2014 09.12.13, 09:28
      zaledwie 2 zł 60 groszy
      w Livigno jest bosko a ceny jak w Kambodży...
      jeep
      • ireneuszm Re: Włochy narty 2014 10.12.13, 12:55
        Po ostatnich cyrkach nie ma już irek_mik.
    • Gość: irek_mik Re: Włochy narty 2014 IP: *.szpitalbp.pl 09.12.13, 12:33
      Ciekawie się robi,ja tego wyżej nie pisałem?
    • ireneuszm Re: Włochy narty 2014 11.12.13, 15:18
      No comments!Należałoby pisać pod swiom nickiem.
    • Gość: hoohow Re: Włochy narty 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.13, 19:29
      No Rainbow ma calkiem ciekawe te narty, ja w ogole nie wiedziałam nawet, że oni mają narty w ofercie. Ale też się nad nimi zastanawiam, tylko że ja prędzej do Gruzji się wybiorę, bo tamta kultura mnie interesuje no i chce spróbować ich wina!! :)
    • czeslawcsssss Re: Włochy narty 2014 24.12.13, 11:43
      Ja właśnie wróciłem z val di sole. Miałem tą samą sytuację ja dobrze jezdze a moja dziewczyna kiepsko. Tam jest tyle tras zjazdowych, ze kazdy bedzie zadowolony. ja bylem z biura podrozy neckermann za 1700 zł - 7dni + skipass + wyżywnie. Hotel Domina parco dello stelvio w Cogolo ****. W hotelu basen, sauny itp. wszystko w cenie. Polecam tez biuro podrozy olimp, ktore organizuja tam wyjazdy. W val di sole polecam przedewszystkim madonna, folgarida-marilleva i pinzolo. te regiony sa polaczone ze soba i razem jest 180 km tras :).
      • Gość: michael87 Re: Włochy narty 2014 IP: *.komputerlan.pl 06.01.14, 00:05
        Ja lecę za dwa tygodnie do Val di Sole z Bee Free, juz nie mogę sie doczekać szusowania! :D
        wybrałem raczej przeciętny hotel , bo nie zamierzam tam spędzać za duzo czasu, hotel Cova, kojarzycie?
    • bolek663 Re: Włochy narty 2014 29.12.13, 10:16
      Potwierdzam, dodatkowo w Livigno jest strefa wolnocłowa tanie kosmetyki, elektronika, alkohol. Jeżeli ktoś chce wychodzić z hotelu i wpadać/dosłownie/ na wyciąg to polecam hotel Girasole 2000 w Bormio. Jednak jest to miejsce położone wysoko na stoku/ na "dół" do centrum Bormio jest ok. 10 km/. Komunikacja publiczna tam nie dociera, pozostaje własny samochód. Coś za coś.
    • Gość: Kryśka Re: Włochy narty 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 22:51
      Byłam Livigno 2 razy właśnie z Rainbow Tours i jestem zadowolona z tego biura. Nie "kantowali", wszystkie koszty były znane od początku a do tego nie wyszło wcale drogo. No i Livigno zdecydowanie króluje wśród regionów - nigdzie nie ma takiej atmosfery fiesty :) Jako studentka byłam ze znajomymi w Val di Fiemme i Val di Sole i to nie było to samo. Poza tym raj zakupowy - outlety a w nich markowe ubrania za grosze.
      • jeepwdyzlu Livigno do dup y 14.01.14, 09:55
        No i Livigno zdecydowanie króluje wśród regionów - nigdzie nie ma takiej atmosfery fiesty :)
        -----------
        Ostrzegam Livigno to trzeciorzędny kurorcik z trzeciorzędnymi trasami i za zwyczaj BARDZO ZŁĄ POGODĄ!!
        I jedzie się do tego zadupia 6h dłuzej niż do innych stacji a na koniec stoi w wielogodzinnej kolejce (tunel jest wąski)
        ODRADZAM!
        To taki włoski egipt
        Miejsce w sam raz dla biednych studentów.
        Z Polski, bo włoscy są w val di sole :-))
        ciao
        jeep
    • Gość: Olera Re: Włochy narty 2014 IP: *.tkk.pl 20.12.14, 11:19
      Jedź do Madonna di Campiglio. Byłam tam rok temu, rodzinnie z bfc i było super. Trasy dla dzieci i dorosłych. Dużo atrakcji i bardzo otwarte międzynarodowe towarzystwo.
    • jarfa65 Re: Włochy narty 2014 21.11.16, 11:58
      Temat stary, ale na niego można odpowiadać co roku. Zdecydowanie polecam Val di Sole. Teraz już warto pojechać przed Świętami na Free Ski. Lepiej pojechać własnym pojazdem. Łatwy dojazd, drogi przygotowane. Ilość zjazdów to 150 km tras. Znalazłem ciekawą ofertę, byłem tam i ten hotel dla rodzin i spokojnych jest super! allora-bt.pl/produkt/narty-free-ski-cime-doro/
    • julkaaa21 Re: Włochy narty 2014 02.10.17, 19:40
      a może wyjazdy zimowe w sezonie 2017/2018 :)?
    • niunia36 Re: Włochy narty 2014 01.07.23, 16:29
      Wyjeżdżając do Włoch, polecam skorzystać z tej oferty noclegowej, www.narty-wlochy.pl/.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka