Dodaj do ulubionych

Camping Bella Italia z Eurocampem, warto?

15.11.13, 21:51
Skuszeni atrakcyjną ceną, planujemy weekend majowy na tym campingu z dwójką dzieci (5 i 10 lat). Był ktoś z Was na tym campingu? Warto? Czy warunki w domkach są dobre? To nasz debiut na campingu, dlatego trochę się obawiam...
Obserwuj wątek
    • sempre_dritto Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? 15.11.13, 22:56
      To dobry kemping.
      Jeden z lepszych w tamtych stronach
    • aseretka Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? 16.11.13, 09:56
      Potwierdzam. Camping bardzo dobry. Ale na początku maja jeszcze nie ma animacji i nie wiem, czy to jest regułą, ale gdy ja byłam kilka lat temu, to na początku maja kompleks basenów był jeszcze nieczynny. Woda była tylko w basenie dla dzieci (podgrzewana) i w jednym z mniejszych basenów.
      Warunki w domkach takie, jak opisane na stronach Eurocampu.
    • Gość: orka Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.11.13, 10:27

Jeśli jedziecie zwiedzać i niewiele czasu będziecie spędzać na kempingu - to miejsce jest bardzo dobre. To świetna baza wypadowa - zarówno na spacery, jaki i wycieczki samochodowe, czy też stateczkiem po jeziorze (nie wiem, ale pewnie już pływają?). Nie wspominając o parkach rozrywki, typu Gardaland, czy Movieworld/Movieland.

Jeśli skusiła Was cena, a nie jesteście typem kempingowców, to trudno powiedzieć, czy Wam się spodoba - domki i ogródki tam akurat są dość małe, położone blisko siebie (tzn. tak było w 2008). Byliśmy w pełni sezonu, panował tłok , zarówno na basenach, jaki i w restauracjach. W maju na pewno jest luźniej, choć nie wszystkie atrakcje kempingowe są czynne. Z tym się musicie liczyć.

My jeździmy z Eurocampem i w ogóle na kempingi dopiero od 2005 i tylko na kempingach czujemy się jak na wakacjach ;)
      Słowem - spróbowałabym :)
      • mamabrusia Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? 22.11.13, 20:58
        Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Przejrzałam wątki na forach o tym campingu i nabieram coraz większej ochoty na wyjazd :) Mam jeszcze kilka pytań do osób, które były na tym campingu:
        czy warto zabrać ze sobą rowery, czy okolica campingu nadaje się na wycieczki rowerowe?
        czy w pobliżu znajdują się hipermarkety, w których można zrobić zakupy?
        czy dla 5-latki znajdą się jakieś atrakcje w Gardalandzie, czy to raczej park dla starszych dzieci?
        • aseretka Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? 22.11.13, 21:42
          Co do rowerów to nie popowiem, bo nie zwracałam wtedy na to uwagi. Duże markety są, choć trochę w oddaleniu o campingu. Dla 5-latki też znają się atrakcje w Gardalandzie, np. na spokojnie popływać można łodziami wśród zieleni dżungli afrykańskiej z mnóstwem komputerowo sterowanych zwierząt, a także zwiedzić wioskę afrykańczyków - Tunga. Z kolei w wiosce Rio Bravo spotkać możemy Indian, kowboi, poszukiwaczy złota, a w Souk Arabo przenosimy się w tajemniczy świat orientu. W Il Castello di Mago Merlino jest( a przynajmniej niegdyś było) wspaniałe przedstawienie robiące niesamowite wrażenie na dzieciach. Mnóstwo tricków laserowo-komputerowych. Dla całkiem malutkich dzieciaków – ale nie tylko – skonstruowano wioskę elfów - Villaggio degli Elfi, w której jest bardzo wesoło i śmiesznie.
          Popatrz sama na stronie:
          www.gardaland.it/resort/
          • Gość: orka Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.13, 10:55
            Rowerami dojedziecie do Peschiery- wzdłuż promenady. W lewo (w kierunku Sirmione) nie ma drogi wzdłuż brzegu (tak mówił kolega, który poszedł biegać). Niestety, wokół Gardy ścieżek rowerowych z prawdziwego zdarzenia, asfaltowych, brak, choć miejscami jest droga szutrowa, zwłaszcza na wschodnim wybrzeżu (okolice Lazise, Cisano, Bardolino).
            Jeśli zakwaterują Was tam, gdzie nas, to rowery przydadzą się na samym kempingu, bo na basen będzie kawałek ;)
            Sporo ludzi jeździ asfaltem (też tak robiliśmy - z dziećmi - na zachodnim wybrzeżu, w okolicach Salo i Portese), choć to wątpliwa przyjemność.

• Gość: orka Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.11.13, 10:58
          A jeśli chodzi o Gardaland, to nasza córka (wówczas 3.5 letnia) była zachwycona. Wszystkie atrakcje, dostępne dla dzieci w tym wieku i dla kobiet w ciąży - bo byłam w 6-tym miesiącu ;) - zaliczyłyśmy.
    • itm.an Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? 23.11.13, 12:30
      Jeżeli kryterium jest cena to lepiej skorzystać z sąsiednich campingów np.San Benedetto .
    • Gość: dorota Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.13, 20:17
      byłam z rodziną w maju 2013. Musisz wziąć różne ubrania , wieczorem jest chłodno, w dzień leżeliśmy przy basenie. baseny w strefie dziecięcej otwarte, tylko uwaga, dna basenów są pomalowane farbą , bardzo są śliskie. Dla dzieci są animatorzy w ciągu dnia / malowanie, zabawy, strzelanie z łuku/, wieczorem disco dziecięce / moja 5- latka uwielbiała je/.Animatorzy nastawieni na rynek holenderski, Polecam zwiedzanie: gardaland /bądź przed otwarciem bram kilkanaście min. kupony rabatowe były w wodach /zgrzewkach/ San Benedetto.,rejs statkiem do Sirmione / przystań jest obok campingu w Peschierze/, kolejka na Monte Baldo /na górze leży śnieg/. mieliśmy domek Keycamp z widokiem na jezioro.
      • soja77 Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? 10.12.13, 21:52
        Dorota napisz proszę coś więcej:

1. Jak z campingu dotrzeć pociągiem do Wenecji \ Werony ?
        2. Gdzie robić zakupy ?
        3. Czy w miarę bezpiecznie można zrobić wycieczkę autem wokół Gardy ?
        4. Co ewentualnie zabrać ze sobą (wybieram się w połowie czerwca namiot happy campu)
        5. Porady dotyczące drogi \ płatności za drogi

z góry dziękuję za wskazówki
        • Gość: dorota Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 22:06
          1.jechaliśmy autem, w Weronie korzystaliśmy z parkingu w ścisłym centrum /podziemny/. Dla wielbicieli F1, polecam Maranello, obok Modeny. 2.Na miejscu, na campingu są restauracje i pizzeria, bar też jest. Sklepy też są. nie ma co przesadzać , ceny wszędzie podobne. polecam lody, te do których są najdłuższe kolejki- obok baru. 3.przejechaliśmy autem prawą stronę gardy, super widoki, od Peschiery przez Malcesine / monte baldo/ do Rivy 4.Wtedy już grzeje słońce, kremy z filtrem. jakiś polar, bezrękawnik puchowy na wieczory. 5.jadąc do Włoch jechaliśmy przez Niemcy, wracaliśmy przez Austrię. w Niemczech za darmo, Włosi mają bramki płatne gotówką lub kartą kredyt./ obsługują je ludzie lub automaty, na wyświetlaczu wszystko widać/.Austria winiety kupić od razu po przekroczeniu granicy, od razu policja sprawdza /lubią też sprawdzać zawartość bagażników/.Czesi - winiety też należy kupić. 6.Nie bać się ludzi, Włosi kiepsko mówią po ang., są bardzo serdeczni, w sklepie tudzież w restauracji nie drzeć się po polsku do obsługi i tak nie rozumieją, prościej pokazać. Pozdrawiam.
          • soja77 Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? 14.12.13, 16:53
            dziękuje za odpowiedź - powoli zbieram się do robienia planu działania :)
        • Gość: ~it.man Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.13, 11:53
          1.Do dworca Kolejowego ok.2 km
          2.Zakupy robiliśmy w Lidlu
        • Gość: grześ Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.tylda.net 15.12.13, 15:41
          4.Warto zabrać pod namiot - farelkę. My za pierwszym razem zabraliśmy( jakieś dwa dni przed wyjazdem byliśmy w Realu i była wyprzedaż po 10 PLN ) i był to strzał w dziesiątkę. Wieczory były chłodne a byliśmy początek czerwca. A gdy parę dni padało to mieliśmy w namiocie ciepło i suchutko, gdzie nasi sąsiedzi mocno narzekali na wilgoć w namiocie.
          O tego czasu zawsze zabieramy pod namiot, no chyba że ktoś jedzie w środku sezonu.
        • Gość: orka Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: 5.174.44.* 16.12.13, 08:09
          Wokół Gardy można sobie zrobić wycieczkę. Wrażenia gwarantowane. Jak wygląda droga wokół jeziora, można zobaczyć np. tu:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,118924705,119280367.html
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,138758099,139497911.html?wv.x=1
          Post podany plus następne.
          • soja77 Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? 01.01.14, 21:10
            Mam lekką zmianę planów - podróż samolotem do Bergamo - z Bergamo pociągiem do Bella Itallia.
            1. Ktoś pisał że z dworca do Bella Italia jest 2 km ? To prawda ?
            2. Jest tam jakiś środek lokomocji pomiędzy dworcem a campingiem ?
            3. Jak bez auta dostać się z campingu do Gardalandu ? (odległość)
            • Gość: Wirydiana Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.cdma.centertel.pl 15.02.14, 15:49
              Mam pytanie jak stoją ceny w restauracjach na campingu? chodzi mi oprzykładowe ceny np. pizzy? Opłaca się coś tam kupować czy lepiej jeść w czasie zwiedzania w innym miejscu. Jadę z wiekszą grupą ok 20 osób i zastanawiam się czy ceny nie są aż tak wygórowane. Proszę o pomoc.
              • pietrzj1 Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? 15.02.14, 22:08
                Ceny są rozsądne. Nie ma się czego obawiać. Można znaleźć taniej, gdzieś na mieście, ale wiele taniej nie będzie. Jakość ok. Jak się chce zaoszczędzić, to w przyczepie są wszelkie udogodnienia, aby przygotowywać posiłki samodzielnie. Jedynie ceny w sklepie na campingu odbiegają znacząco od cen w sklepach 'na mieście'. Jak się chce tanio przygotowywać posiłki, to polecam zakupy w sklepach poza campingiem i samodzielne przygotowywanie posiłków. Na przykład - świeże mule w sklepie rybnym: 3 EUR za kilogram. Rewelacja! A ser grana padano poniżej 15 EUR za kilogram. To samo carpaccio - ceny w sklepach rewelacyjne w porównaniu z cenami w polskich sklepach. To samo oliwki, suszone pomidory, makarony, wino, oliwa - wszystko taniej niż u nas.
                Jak ktoś lubi tradycyjna polską kuchnię, będzie miał trudniej. Ale nie po to jeździ się do Włoch aby powielać kuchnię polską. :)
                • Gość: Wirydiana Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.cdma.centertel.pl 16.02.14, 13:54
                  dzięki wielkie, a możesz napisać ile mniej więcej kosztuje pizza w barze?
                  • pietrzj1 Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? 16.02.14, 18:26
                    Na Belli nie byłem z pięć lat, jak nie więcej, i nie pamiętam. Ale ceny zaczynają się chyba od ok. 6 EUR za pizzę na wynos.
                  • margoht Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? 08.03.14, 22:48
                    Pizzę zamawialiśmy kilka razy ( jest świetna ) na wynos. Ceny przystępne 6-10 Euro za te podstawowe. Braliśmy na wynos głównie z powodu cen za napoje i dodatki :)

Ogólnie Bella Italia podobała nam się głównie ze względu na animacje i pobliski Gardaland.

Pozdrawiam

• Gość: Wirydiana Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.cdma.centertel.pl 06.05.14, 15:58
                      Witajcie mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kampingu, chodzi mi o to czy tam naprawdę jest tak bardzo ciasno jak to wygląda na zdjęciu...czy w natrysku zmieści się osoba większych rozmiarów, bo wygląda jakby on był bardzo wąski i czy jest miejsce na walizki. Może ma ktoś jakieś prywatne zdjęcia mobilhomów i mógłby przesłać...
                      • Gość: janek Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.79-83.cust.bluewin.ch 06.05.14, 21:10
                        moja teściowa się zmieściła...
                        a poważnie - zawsze możesz skorzystać z łazienki znajdującej się w budynku.
                        Walizki też się zmieszczą.
                      • Gość: orka Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.05.14, 07:20
                        Jaki to będzie domek?
                        Mam parę zdjęć, mogę podesłać.
                      • Gość: Jarek Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.158.216.150.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.05.14, 13:29
                        Witam , w Bella Italia byliśmy 2 razy 2010 i 2013r z dziećmi 5 lat i 8 m-c . Polecam ten camping,
                        dzieci super zadowolone ( animacje basen) . Zakupy robiliśmy w lidlu ok 1km od campingu ceny zbliżone do polskich , dużo taniej niż w ośrodku - lidl 3 bagietki camping 1szt( Francja podobnie)
                        Polecam zwiedzić Sirmone , Werone oraz Gardaland . Warto też w drodze powrotnej lub do jechać w zdluz jeziora - super widoki. No i zdradzę Wam jeszcze coś o czym mało kto wie , sam się przypadkiem dowiedziałem w zeszłym roku , że w recepcji eurocampu sa do wypożyczenia "canu" ( taki większy kajak ) 2szt - oczywiście gratis dla klientów eurocampu . Rok temu bralismy na cały dzień nie było chętnych - bo prawie nikt o tym nie wiedział - pewnie teraz to się zmieni :) . Polecam ten format spędzania wakacji , wcześniej korzystalismy z ofert hotelowych oraz polskich kurortów i Chorwacji ( pięknie) . Od kiedy jesteśmy szczęśliwymi rodzicami ( w krotce trójki dzieci ) nie wyobrażam sobie innego spędzania wakacji - warunki mieszkaniowe jak
                        I ceny za całą rodzinę a mieszkaliśmy w mobilhome jak i w namiocie , czas spędzony razem , który pozostaje na długo w pamięci dzieci. Pozdrawiam
                        • Gość: Wirydiana Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.cdma.centertel.pl 07.05.14, 16:04
                          Dzięki za odpowiedzi, będziemy w moblilhomach typu classic, gdzie są 2 sypialnie i jedna łazienka. Będę wdzięczna za podesłanie zdjęć, to mój mail: jadzik18@o2.pl
                          • Gość: orka Re: Camping Bella Italia z Eurocampem, warto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.14, 07:27
                            Mail wysłałam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka