Dodaj do ulubionych

Spam spam spamem pogania

11.02.15, 18:32
coraz więcej tego tu..
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Spam spam spamem pogania 11.02.15, 19:20
      Sorry Marghe, ale niestety moderator nie jest obecny na forum przez 24 h na dobę. Jeżeli chodzi o pewne biuro, którego usługi na Sardynię promowane były w dzisiejszych postach, to spamy te zostały usunięte. Jeżeli widzisz jakieś inne spamy, których nie dostrzegłam, to proszę o ich wskazanie na mojego maila gazetowego.
    • marghe_72 Re: Spam spam spamem pogania 12.02.15, 00:09
      wiem, że nie da się siedzieć 24 h na dobę na forum
      Się było moderatorem to sie wie ;)

ale to co się dzieje ostatnio to jakas plaga, wysyp linków do dziwnych blogów / stron.
      Klikam w kosz ile wlezie.
      W wolnej chwili postaram się napisać na maila
      • Gość: Luigi Re: Spam spam spamem pogania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.15, 00:47
        To prawda, spamerzy chcą zrobić z forum darmową gazetkę z ogłoszeniami.
        Do tego dochodzą trolle o wielu tożsamościach, z problemami psychicznymi,
        zakładający głupie wątki o niemowlakach i mentalności.
        No i są jeszcze leniwce, żądające informacji o wszystkim, natychmiast, którym się nawet nie chce skorzystać z wujka google.
        Współczuję moderatorce
        • Gość: darek.59.pl Re: Spam spam spamem pogania IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.15, 09:00
          Troszeczkę sami jesteśmy winni takim "produkcjom" na forach. Po prostu odpowiadamy na takie posty, zaczepki, itp. Gdyby nie było zainteresowanych dyskutowaniem z trollami, leniwcami, różnymi mądralami, fora byłyby spokojniejsze.
          • dodekanezowiec Re: Spam spam spamem pogania 12.02.15, 09:12
            A ja myślę że spamu jest na szczęście mało. Włochy są mało popularne w Polsce, bo są za drogie. Polak to musi koniecznie do Egiptu (bo tanio) nawet wówczas, gdy mu bomby nad uszami będą fruwać :)
            • nie-to-on-zaczal Re: Spam spam spamem pogania 12.02.15, 11:32
              Chyba, że ktoś wchodzi i czyta odpowiedzi - znajdź w google.
              Nie rozumiem,dlaczego tak Wam przeszkadzają też "leniwce". Wydaje mi się naturalne, że ktoś chce przeczytać ogólne spostrzeżenia, nie zawsze ukierunkowane. Denerwujące są jedynie te biznesowe linki.
              Z drugiej strony większość wątków teraz wygląda tak, że ktoś pyta i otrzymuje trzy reprymendy, że jest leniem i żadnej merytorycznej odpowiedzi.
              Ja to myślałem, że forum jest po to by zachęcać innych do zwiedzania Włoch. I chyba powinniśmy być trochę bardziej tolerancyjni.
              • jot.be Re: Spam spam spamem pogania 12.02.15, 11:53
                nie-to-on-zaczal napisał:

> Z drugiej strony większość wątków teraz wygląda tak, że ktoś pyta i otrzymuje t
                > rzy reprymendy, że jest leniem i żadnej merytorycznej odpowiedzi.
                > Ja to myślałem, że forum jest po to by zachęcać innych do zwiedzania Włoch.

Masz trochę racji. Odsyłanie do googla stało się nadużywaną i trochę denerwującą manierą i trochę debiutantów zniechęca do uczestnictwa moim zdaniem.
                Ale z drugiej strony - jaką merytoryczną odpowiedź można dać na pytanie typu "chcę jechać do Włoch, na północ albo na południe, gdzie znajdę plażę i czy możecie polecić noclegi".
                A takich pytań coraz więcej się pojawia.

Pozdr
                • nie-to-on-zaczal Re: Spam spam spamem pogania 12.02.15, 12:13
                  Oczywiście to trochę ogólne pytanie, ale jeśli taki ciekawski dopisze, że ma małe dzieci i potrzebuje spokojnego ośrodka, to wkleję link z moim ulubionym miejscem.
                  Takich pytań czy wątków nie pojawia się trzydzieści dziennie.
                  A tak zamiast jakiejś sugestii, taki może trochę naiwny turysta otrzymuje jedynie kilka "mobilizujących" wpisów, o tym jakim jest ignorantem. Przecież, zamiast pisać złośliwości, lepiej nie odpisywać, lub coś zaproponować.
                  Takie profesorskie zagrywki, doprowadzają jedynie to bezowocnych dyskusji i w pewnym stopniu zamierania prawdziwego ruchu na forum.
                  A forum powinno być miejscem, dla ludzi takich jak ja.
                  Zarezerwowałem już dawno kwatery i przez pół roku planuje sobie atrakcje, sprawdzam opinie o knajpach, szukam map ścieżek rowerowych itp....
                  Trzeba się cieszyć wakacjami i podpowiadać innym jakieś alternatywne rozwiązania.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Luigi Re: Spam spam spamem pogania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.15, 13:38
                    Twoja aktywność na wszystkich forach dyskusyjnych na gazeta.pl to
                    3 ( słownie trzy ) wpisy
                    • nie-to-on-zaczal Re: Spam spam spamem pogania 12.02.15, 13:57
                      Widzę, że swoją aktywność skupiasz na użytkownikach. W końcu chodzi o to, aby odpowiedzieć na pytanie, a nie budować własny wizerunek.
                      Jeśli masz jakąś jeszcze merytoryczną uwagę, zawsze gotowy jestem aby Ci pomóc.
                      Gdzie ty się wybierasz w tym roku, może coś Ci podpowiem.
                      • Gość: Luigi Re: Spam spam spamem pogania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.15, 14:19
                        Ja wychodzę z założenia, że jak ktoś planuje samodzielny wyjazd,
                        to najpierw powinien wiedzieć, gdzie jedzie,
                        potem mieć podstawową wiedzę o tym, co chce tam zobaczyć,
                        musi też wiedzieć, gdzie będzie nocować i za ile, czy w hotelu, czy na kempingu, czy na kwaterze,
                        powinien też zdecydować się jak "zdobywać" pożywienie.

Jak to wszystko wie, to jego pytania na forum o szczegóły mają sens i takich pytających o pomoc od razu można odróżnić od "leniwców".
                        Jak będę potrzebował pomocy, to się do ciebie zgłoszę.
                        • nie-to-on-zaczal Re: Spam spam spamem pogania 12.02.15, 14:48
                          No tak, ale na przykład przy karnawale w Wenecji najpierw się poznęcałeś, aby później podesłać swoją stronkę. Pytanie tam było szczegółowe, a złośliwości niepotrzebne.
                          Ja, tam jako, poatyzator wkleiłem link do parkingu, z którego korzystałem.
                          Widzisz, czasami jednak ludzie wahają się, by przełamać jakąś rutynę i oczekują pomocy.
                          Moim zdaniem powinno im się pomagać lub olewać, natomiast ruganie kogoś, że nie jest wszechwiedzący czy niezdecydowany, jest raczej niegrzeczne.
                          • Gość: Luigi Re: Spam spam spamem pogania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.15, 15:33
                            nie-to-on-zaczal napisał:

> No tak, ale na przykład przy karnawale w Wenecji ...Pytanie tam było szczegółowe

Jakie było ?! To jest szczegółowe pytanie o Wenecji ?!

"Jak to wszystko wygląda na miejscu? Bardzo proszę niech ktoś mi napisze krok po kroku,jak to wszystko ogarnąć ."

• nie-to-on-zaczal Re: Spam spam spamem pogania 12.02.15, 15:54
                              Widzisz, wyszukujesz słówka i się czepiasz.
                              To nie nowi "turyści" nam wyrośli, tylko my staliśmy się zajadli i przemądrzali. Bez sensu.
                              Większość ruchu na tym forum to takie pieniactwo, a wątki z pytaniami spadają szybko w dół, bo nie ma chętnych do mądrych odpowiedzi.
                              Jedynie zapytania dotyczące najpopularniejszych kempingów bądź miejsc, trzymają poziom.
                              Pozdrawiam, szczególnie tych którzy, jednak kiedyś byli we Włoszech i zachęcam gorąco tych którzy się wahają czy wybrać ten kierunek.
                              • Gość: Luigi Re: Spam spam spamem pogania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.15, 16:09
                                Uważam inaczej: jak komuś zależy na samodzielnej wyprawie do Włoch, musi się odrobinę wysilić, inaczej nigdzie nie pojedzie !!!

A tak przy okazji:
                                po co używasz wielu nicków ?!

• nie-to-on-zaczal Re: Spam spam spamem pogania 12.02.15, 17:03
                                  W końcu sami będziemy tu pisać.
                                  Co do nicków, używam wirtualnych maszyn na kompie (taka praca) i w różnych systemach, mam różne przeglądarki, poczty, ciasteczka itd.
                • Gość: Luigi Re: Spam spam spamem pogania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.15, 13:36
                  Kiedyś pewna panienka na forum zadała pytanie, co jest ciekawego do zobaczenia w Toskanii.
                  Na sugestię, żeby najpierw sama poczytała o Toskanii i w tym celu kupiła przewodnik,
                  odpowiedziała, że nie jest głupia i że szkoda jest pieniędzy na książkę, kiedy jej na forum wszystko opiszą za darmo !!!
                  I o to chodzi "leniwcom", czyli szukają jeleni.
            • Gość: Luigi Re: Spam spam spamem pogania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.15, 13:27
              Mógłbyś przestać wypisywać kosmiczne bzdury ?
              • Gość: Luigi Re: Spam spam spamem pogania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.15, 13:32
                Włochy odwiedza rocznie około miliona Polaków, oczywiście większość z nich nie jedzie do hotelu z all inclusive.
                Dla porównania Egipt odwiedza około 200 tysięcy
                d1dmfej9n5lgmh.cloudfront.net/msport/article_attachments/attachments/61074/original/Uczestnictwo_Polak%C3%B3w_w_wyjazdach_turystycznych_w_2013_roku.pdf?1407223970
        • jot.be Re: Spam spam spamem pogania 12.02.15, 11:30
          Wyrosło nam nowe pokolenie "turystów" po prostu.......
          Większość forów turystycznych albo powoli umiera albo
          zamienia się w informacyjno-ogłoszeniowy bełkot niestety.
          • Gość: gesu Rzym to stolica...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.15, 17:34
            Podzielam opinie Luigi. Pytajacy ignoranci dostaja ignoranckie odpowiedzi.
            I mniej subtelnie, ktos pytajacy gdzie spedzic dwa tygodnie we Wloszech
            prawdopodobnie jest idiota. Durniem na pewno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka