Dodaj do ulubionych

camping Bella Italia 2017

17.02.17, 12:59
Witam jestem tu nowa i idąc przykładem wątku "camping Park Albatros 2017" chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej na temat kempingu Bella Italia na d jeziorem Garda wybieramy się 2 września na dwa tygodnie co prawda, ale nie zaszkodzi popytać o sam kemping okolice co warto zwiedzić jakie są w pobliżu sklepy atrakcje wiem że były już wątki czytałam je. tak więc zachęcam do wypowiedzi "co warto a czego unikać"
I jeszcze jedna prośba będziemy jechać z centralnej części polski i tu pytanie którą trasę polecacie : przez Czechy Austrię czy Niemcy Austrię?
o pogodę nie pytam bo wiem że to akurat loteria i nie da się przewidzieć
wszelkie porady mile widziane i z góry bardzo dziękuję
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: camping Bella Italia 2017 17.02.17, 13:59
      Osobiście samym campingiem nie jestem zachwycona (byłam dwa razy), chociaż kompleks basenów jest tam całkiem fajny.
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,159109803,159477613.html
      Domki na campingu ustawione są bardzo ciasno, a niemal każdy jest przy drodze dojazdowej, więc trzeba uważać na dzieci. W sklepie na campingu ceny dość wysokie, dlatego lepiej robić zakupy w pobliskich marketach. Całkiem niedaleko, przy Strada Regioale jest Lidl i Simply Market.
      www.google.pl/maps/search/market+w+pobli%C5%BCu+Peschiera+Del+Garda,+Peschiera+del+Garda,+Werona,+W%C5%82ochy/@45.4347696,10.6751437,15z
      W okolicy jest co zwiedzać, bo cały rejon Jeziora Garda jest piękny. Przejrzyj wątki:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,62167750,62208806.html
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,29551958,29613192,0,2.html?v=2
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,159109803,159371905.html
      Którą trasę wybrać? Trudno mi powiedzieć. Ja wybieram w zależności od tego, co chcę zwiedzić po drodze. Czasem przez Niemcy, czasem przez Słowację, a czasem przez Czechy. Z tym, że nigdy z Łodzi nie pokonujemy całej trasy na jeden raz, a zwykle nocujemy w okolicach Wiednia.
      Gdybyś miała jakieś szczegółowe pytania, to pytaj. :)
      PS. Jeśli chodzi o pogodę, to w połowie września 2015 r. było tak upalnie, że najlepiej było siedzieć na basenie lub nad jeziorem.
    • aseretka Re: camping Bella Italia 2017 17.02.17, 14:05
      Jeszcze jeden link do miejsc, które warto zwiedzić nad Gardą:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,161787785,162134390.html
      I dalsze posty.
      • joakra75 Re: camping Bella Italia 2017 17.02.17, 14:22
        wybrałam ten camping ze względu na córcię 6 lat chodzi mi o animacje które będą akurat we wrześniu. dziękuję serdecznie za fotorelację.
        Mam pytanie jeszcze odnośnie wycieczek wiem że można podróżować pociągiem np do Mediolanu ale czy to się opłaca? W Wenecji byliśmy dwa razy więc sobie odpuszczę. Mąż miłośnik F1 chce Maranello a ja myślę o Mediolanie no i oczywiście Werona a co Myślisz o gardaland z 6 latką córka uwielbia "szybkość i ekstremalne karuzele ale nie wiem czy będzie mogła korzystać bo wiem że są ograniczenia wzrostu (obecnie ma 120 cm)
        gdzieś czytałam o kajakach że są dostępne na campingu ale nie mogę doszukać cennika i wi-fi czy jest płatne

• aseretka Re: camping Bella Italia 2017 17.02.17, 14:48
          Mimo, że restrykcyjnie przestrzegany jest wymóg wzrostu, to oprócz tych ekstremalnych atrakcji i dla 6-latki też się coś znajdzie w Gardalandzie, np. na spokojnie popływać można łodziami wśród zieleni dżungli afrykańskiej z mnóstwem komputerowo sterowanych zwierząt, a także zwiedzić wioskę afrykańczyków - Tunga. Z kolei w wiosce Rio Bravo spotkać możemy Indian, kowboi, poszukiwaczy złota, a w Souk Arabo przenosimy się w tajemniczy świat orientu. W Il Castello di Mago Merlino jest( a przynajmniej niegdyś było) wspaniałe przedstawienie robiące niesamowite wrażenie na dzieciach. Mnóstwo tricków laserowo-komputerowych. Dla całkiem malutkich dzieciaków – ale nie tylko – skonstruowano wioskę elfów - Villaggio degli Elfi, w której jest bardzo wesoło i śmiesznie.
          Popatrz na stronie:
          www.gardaland.it/
          Fajny dla dzieciaków jest też Parco Natura Viva
          www.parconaturaviva.it/
          Byliśmy tam w ubiegłym roku z 6-cio letnią wnuczką. Zwierzątka bardzo jej się podobały. :)
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,89019814,162115949.html
          Mediolan, to bym sobie odpuściła (chyba że macie duże parcie). To duże, zatłoczone miast, a oprócz katedry niewiele tam do zwiedzania. Raczej wybrałabym się na wycieczkę do Werony lub Bergamo. Bergamo Alta jest naprawdę urocze. Zdjęcia mi się nie zachowały na FF ale opis jest tu:
          forum.gazeta.pl/forum/w,206,118462176,118462176,Moja_podroz_na_Elbe_prolog.html#p118778160
          Co do kajaków, to chyba można je wypożyczyć, ale specjalnie się tym nie interesowałam.
          • joakra75 Re: camping Bella Italia 2017 17.02.17, 15:01
            dzięki wielkie. Nad Mediolanem pomyślimy przede wszystkim to zwiedzanie j.garda jak się uda objechać dookoła i okolice na pewno będzie Maranello bo mąż nie odpuści a i sama z ciekawości obejrzę muzeum i miasteczko.
            jak coś mi się jeszcze przypomni to będę pytać.
            • aseretka Re: camping Bella Italia 2017 17.02.17, 15:38
              Oj jest co zwiedzać nad Gardą... :)
              Jeśli zaś chodzi o camping Bella Italia, to są tam fajne dmuchańce. Co prawda dodatkowo płatne, ale moja wnuczka codziennie z nich korzystała. Cena w 2015 r. wynosiła 5,00 euro,ale za tę kwotę można było korzystać od chwili otwarcia aż do zamknięcia (otwierano bodajże o 18:00, zamykano o 22:00). Można było wychodzić i wracać. Dziecku przystawiano na ręce stempelek. Dzieciaki różnej narodowości świetnie się tam bawiły weczorami.
    • Gość: tomas_cieszyn Re: camping Bella Italia 2017 IP: 46.235.127.* 18.03.17, 19:36
      Hej ja rownież wybieram sie z ekipą znajomych na camping Bella Italia i od 2wrzesnia mamy zakwaterowanie w namiocie:) Wyjezdzamy z Cieszyna w nocy z 1 na 2 wrzesnia mozna sie ugadac i cisnąć na dwa auta:) zawsze raźniej:) chyba ze wyjezdzacie szybciej no to spotkamy sie na miejscu:) niepolecam jazdy przez niemcy bo potem wjeżdzajac na Włochy od północy sie nie wypłacicie. najlepiej jechać przez czechy na austrie i potem do włoch wjechac autostrada w Tarvisio:)
      Co roku jeżdzimy w tym samym terminie i pogoda z reguły jest super:) Też byśmy chcieli zobaczyć Ferarri i pewnie mediolan:) wiem ze napewno pojedziemy do Werony, już mam obczajone sklepy wokół kempingu wiec jak bedziesz szukac jakiejs informacji to pomoge:) Pozdrawiam
      • wislok1 Re: camping Bella Italia 2017 19.03.17, 20:25
        Tomas, nie przerażaj mnie, hehe...

Koszt trasy przez Niemcy jest praktycznie taki sam jak przez Czechy i Austrię
        W czasie różnica wynosi 3 minuty
        A różnica w opłatach to 9 euro ( dodatkowy koszt przejazdu przez przełęcz Brenner )
        Raźniej ? Po drodze są zbóje i atakują Cieszynioków ?
        • Gość: tomas_cieszyn Re: camping Bella Italia 2017 IP: 46.235.127.* 19.03.17, 22:06
          Widać ze nie jechałeś nigdy w nocy i na pustej autostradzie lepiej sie jedzie na 2 auta, rózne rzeczy sie słyszy co sie dzieje na postojach w Nocy przy autostradzie. Stań sobie w nocy no "siku" na postoju i czy wiesz czy Cie jakiś ciapaty nie zaatakuje? róznie bywa. Nigdy mi sie nic takiego nie przydarzyło i broń Boże nie chce nikogo straszyć, bo nigdy takiej patologii nie widziałem ale jest rożnie... Chyba ze sie jedzie w dzień to nie ma co gadać. A według mnie lepiej jechać przez Czechy Austrie i na Włochy bo nieraz sie naczytałem ze są korki przez Brenner a co do kosztów to po co płacić te 9euro za 3min róznicy? Jeśli nie widac róznicy to po co przepłacać?
          • wislok1 Re: camping Bella Italia 2017 19.03.17, 23:57
            Nikt ciebie nie zaatakuje, a szczególnie "ciapaci"...
            Nie bój się
            Za dużo TVPis oglądasz
        • Gość: tomas_cieszyn Re: camping Bella Italia 2017 IP: 46.235.127.* 19.03.17, 22:20
          Teraz faktycznie patrze ze moze z tymi kosztami przez Brenner nie jest tak źle i cała trasa czy przez Brenner czy przez Tarvisio tak jak pisałem kosztowo wychodzi podobnie:) wybaczcie za wprowadznie w błąd. Niemniej jakoś bardziej odpowiada mi to Tarvisio i z reguły tam tedy podróżuje:) Pozdrawiam
          • straggly Re: camping Bella Italia 2017 21.03.17, 09:09
            My jedziemy pod koniec maja z okolic Warszawy, wyjezdzamy nad ranem ok 5-6 zeby dzieciaki jeszcze pospaly w aucie, jedziemy przez Czechy i Austrie i nocujemy na campingu Bella Austria-tez z Eurocampem. W druga strone nocleg pewnie w okolicach Graz albo Wiednia. Czy ktos wie czy rano na obwodnicy Wiednia w kierunku Polski sa korki? Chodzi mi o ok 10 rano?
            • aseretka Re: camping Bella Italia 2017 21.03.17, 10:52
              > Czy ktos wie czy rano na obwodnicy Wiednia w kierunku Polski sa korki? Chodzi mi o ok 10
              > rano?
              W tzw. "dni robocze" (poniedziałek-piątek) trzeba niestety spodziewać się korków. W soboty i niedziele raczej nie.
            • wislok1 Re: camping Bella Italia 2017 21.03.17, 14:56
              Około 10 to raczej korków nie ma, bo ci co mieli dostać się do pracy, już w niej są.
              Korki są czasem po południu, jak ludzie wracają do domu z pracy i rano do 9, kiedy jadą do pracy...
              Ale wystarczy jedna kolizja drogowa, żeby cała autostrada stała...
              Więc trzeba być przygotowanym na coś takiego

Włącz sobie w mapach google opcję natężenia ruchu !!!
              Będziesz wiedział od razu, czego się spodziewać...
              Przy zablokowanym Wiedniu można uciekać na Bratysławę...

No i pamiętaj, że Austriacy budują autostradę do granicy z Czechami i korek może być w rejonie Poysdorf...
              Wystarczy, że auta z budowy będą wjeżdżać w dużych ilościach na krajówkę...
              • aseretka Re: camping Bella Italia 2017 21.03.17, 15:54
                Zazwyczaj kończymy wczasy w sobotę i nocujemy w Austrii (w Graz lub w Traiskirchen) z soboty na niedzielę. Raz zdarzyło nam się nocować z niedzieli na poniedziałek. Hotel w Traiskirchen (ok. 30 km przed Wiedniem) opuściliśmy po godzinie 9:00. Za Wiedniem, na autostradzie prowadzącej do Czech byliśmy około 12:00. Niestety Wiedeńczycy rozpoczynają pracę w różnych godzinach, nierzadko i od 11:00.
                • Gość: tomas_cieszyn Re: camping Bella Italia 2017 IP: 46.235.127.* 23.03.17, 10:48
                  niemniej jednak chciałbym zaznaczyć ze wątek dotyczcy Campingu Bella Italia:)
                  • aseretka Re: camping Bella Italia 2017 23.03.17, 15:25
                    Masz rację, to watek dotyczący campingu Bella Italia. Pozwoliłam sobie jednak odpowiedzieć na pytanie straggly dotyczące powrotu i przejazdu w okicach Wiednia:
                    > Czy ktos wie czy rano na obwodnicy Wiednia w kierunku Polski sa korki?
                    Jeżeli natomiast masz jakieś pytania dotyczące samego campingu oraz okolic Gardy, to chętnie w miarę możliwości i mojej wiedzy na nie odpowiem. :)
      • joakra75 Re: camping Bella Italia 2017 24.03.17, 11:59
        Hej!! Sorry że dopiero teraz się odzywam ale marzec jest dla mnie ciężkim i zabiegany miesiącem i nawet nie miałam czasu zajrzeć na forum. My mamy zarezerwowane domki z Lux Camp jedziemy z Łodzi cały czas zastanawiam się którędy jechać nas jedzie dwoje dorosłych i sześciolatka. Dziś próbowałam dodzwonić się do luxcamp i nie mogłam bo chciałam się dowiedzieć czy istnieje możliwość wynajmu namiotu na 1 noc po drodze... a w jak planujecie przejazd?
        • joakra75 Re: camping Bella Italia 2017 24.03.17, 12:10
          Odezwali się z luxcamp i niestety tylko na min 3 noclegi. A czy ktoś się orientuję czy z innych firm można czy tylko jak masz u nich wykupiony pobyt na kempingu?
          • aseretka Re: camping Bella Italia 2017 24.03.17, 13:37
            Wynajmują i na jedną noc (Eurocamp, Vacansoleil) pod warunkiem, że mają wole namioty/domki. Ale nawet jak mają, to doliczana jest dodatkowa opłata za tzw. krótki pobyt.
            Mogę doradzić nocleg w Oekotelu w Austrii:
            www.oekotel.com/en/
            Dzieci do 6 lat gratis. Zarezerwować możesz telefonicznie lub przez internet. W Föhrenhain i Traiskirchen dogadasz się po polsku.
            • joakra75 Re: camping Bella Italia 2017 24.03.17, 14:58
              Dzięki wielkie zerknę wieczorkiem
              • aseretka Re: camping Bella Italia 2017 24.03.17, 16:40
                Dodam jeszcze, że wyjeżdżając z Łodzi ok. 6:00 i jadąc A1 na przejście graniczne w Gorzyczkach, a następnie przez Czechy w Fohrenhain będziecie ok. 14:00, zaś w Traiskirchem ok. 15:00. Jest więc jeszcze czas, aby np. wpaść do Klosterneuburga położonego 20 km od hotelu w Fohrenhain
                fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,154765142,154767153.html
                lub do Laxembergu położonego 15 km od Traiskirchen:
                fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,161787785,161859258.html
                Oba miejsca fajne do spacerów. :)
                • aseretka Re: camping Bella Italia 2017 24.03.17, 16:44
                  Z Traiskirchen można też pojechać do Baden położonego 10km dalej:
                  fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,154765142,155469982.html
        • Gość: tomas_cieszyn Re: camping Bella Italia 2017 IP: 46.235.127.* 24.03.17, 19:24
          No my jedziemy z Cieszyna takze mamy lekko ponad 1000km i zeobimy trase na raz wiec noclegu po drodze nie planujemy. tzn kierowca pojedzie a reszta bedzie spac bo zawsze jeżdzimy w nocy:) na kempingu bedziemy mysle ze max koło 12-13.
          Mamy równiez zakwaterownie z Lux campy w namiocie happy campu a wy?:) Fajnie macie bo mozecie jechać przez Niemcy i w sumie nie jest to najgorsza trasa:) My bedziemy jechac przez Czechy na Austrie i wjeżdzac bedziemy przez Tarvisio do Włoch bo przewaznie tak jezdzimy i trase znamy dobrze:) Nad Garda bedziemy pierwszy raz:)
          • joakra75 Re: camping Bella Italia 2017 25.03.17, 16:37
            No my raczej pojedziemy tak jak proponuje aseratka.a wracać chcemy przez Niemcy ponieważ chcemy Monachium zobaczyć (mąż był służbowo i zachwycony) Domek mamy Puccini lux. Tak więc spotkamy się już na campingu. A czy u was tylko dorośli czy dzieciaczki też?
    • sellene88 Re: camping Bella Italia 2017 26.04.17, 17:25
      Sprzedam wakacje na kempingu Bella Italia***** nad jeziorem Garda we Włoszech. Ekskluzywny i duży domek (SunLodge Redwood): 2 sypialnie, 2 łazienki dla max. 5 osób dorosłych + dzieci. Najlepszy camping nad jeziorem Garda, domki już niedostępne w ofercie. Termin: 03-17.09.2017r. Odsprzedam za 4200zł za domek (mam 2 takie same rezerwacje - do sprzedania pojedynczo lub razem). Jestem w ciąży i niestety nie będę mogła juz pojechać w tym terminie a camping jest naprawdę super :)
      • Gość: egon Re: camping Bella Italia 2017 IP: *.static.ip.netia.com.pl 28.04.17, 15:42
        Chciałbym dopytać dlaczego to jest najlepszy camping nad jeziorem Garda?
        • aseretka Re: camping Bella Italia 2017 05.05.17, 15:19
          Chyba tylko ze względu na kompleks basenów, szczególnie tych dla dzieci. Jeśli chodzi o samą infrastrukturę, to nie odbiega ona od tej na innych campingach nad Gardą. Ponadto Bella Italia ma strasznie ciasno poustawiane domki. Jeden niemal dotyka drugiego. Mnie to niestety nie odpowiadało. :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka