bwalbrzych 20.07.18, 08:50 Sprawdź, właśnie wróciłem - film mojego autorstwa, jeśli nie chcesz wydać fortuny, jesteś młody i nie boisz się pola namiotowego (za darmo!) Sprawdź: youtu.be/Qu-WzcGQnco Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vialli Re: Wakacje pod namiotem za darmo we Włoszech!!! IP: *.ncr.com 20.07.18, 13:46 Bardzo fajny film. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
bwalbrzych Re: Wakacje pod namiotem za darmo we Włoszech!!! 20.07.18, 19:27 Bardzo dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Wakacje pod namiotem za darmo we Włoszech!!! 20.07.18, 17:22 Za darmo to mozna wrzucic filmik do sieci ## Wczasy beda kosztowac mniej, ale na 100% nie bedzie za darmo A po drugie nie kazdy przez pojecie wczasy chce rozumiec totalna glodowke polaczona z oszczedzaniem na wszystkim takze poza jedzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
bwalbrzych Re: Wakacje pod namiotem za darmo we Włoszech!!! 20.07.18, 19:26 Heh wiedziałem, że znajdzie się taki "osobnik" o współczesnej nazwie hejterek :) Czytaj ze zrozumieniem i słuchaj uważnie filmu, a wszystko stanie się jasne ;) Pomogę: Za darmo dotyczy się zakwaterowania, i jest w 100% za darmo! Nie ma opłat związanych z pozostawieniem namiotu i przenocowaniem... Reszta to tylko i wyłącznie limit Twojego budżetu, nie chcesz, nie głoduj, masz tam restaurację na miejscu, w której możesz się stołować :) kupować inne atrakcje, co tylko chcesz... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Badzmy powazni 20.07.18, 20:07 > Czytaj ze zrozumieniem i słuchaj uważnie filmu, > Za darmo dotyczy się zakwaterowania, i jest w 100% za darmo! Tytul watku NIE JEST noclegi za darmo TYLKO wakacje za darmo Reszta to tylko i wyłącznie limit Twojego budżetu, nie chcesz, nie głoduj, masz > tam restaurację na miejscu, w której możesz się stołować :) kupować inne atrak > cje, co tylko chcesz... Robisz ludziom zamet w glowach i tyle Wkrecasz ich w cos, co ma o wiele wiecej wad niz zalet Dojazd do Wloch i z Wloch do Polski za darmo nie jest, jedzenie takze te zabrane z Polski fasolka po bretonska, bigos i flaczki za darmo nie sa, dojazd na plaze kosztuje razem z parkingiem, do tego dochodzi koszt napojow,wody,pamiatki, koszt wycieczek, itd... Koszt pobytu z namiotem mabyc za darmo, ale NIE ma na miejscu prysznicow i WC ogolnodostepnych jak na platnych kempingach, nie ma dostepu do sieci elektrycznej, nie ma sklepu, o basenach nawet nie wsominam, nie ma praktycznie calej infrastruktury jak na platnych kempingach !!! Cos za cos Jako miejsce noclegowe dla bardzo malo wymagajacych mlodych ludzi ujdzie, ale jako miejsce dla wczasow rodzinnych jest to totalne nieporozumienie Na pewno nie sa to wczasy za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
ja.s.i.u Re: Badzmy powazni 20.07.18, 20:24 A nie lepiej po prostu zapracować sobie trochę, tak by w wolnym czasie (urlop, wakacje) te pieniądze wykorzystać na wypoczynek, żeby nie musiało być za darmo? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bwalbrzych Re: Badzmy powazni 20.07.18, 21:43 Wiesz... nie wszystkich stać na takie wakacje, aby sobie przez cały rok odłożyć. A jakieś planowane remonty, wydatki domowe... ludzie też pomimo odkładania pieniędzy na potrzeby domowe, chcieliby również wykąpać się w ciepłym Adriatyku, złapać promieni słonecznych, wtedy taka forma spędzenia wakacji myślę, że będzie ok. Być może się mylę, ale przynajmniej jest jakaś alternatywa, którą warto poznać. Poza tym na parkingu przy samym morzu (około 2km od Maracka) jest możliwość noclegownia tyle, że za drobną opłatą (bodajże 10 Euro)... więc jak widzisz są alternatywy, z których możesz ale nie musisz skorzystać, ale warto je poznać i nie komentować jak kolega wislok1. Każdy ma prawo do wyboru :) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Badzmy powazni 20.07.18, 22:32 Dlaczego mam nie komentowac? Ludzie placa we Wloszech za platne kempingi i hotele czy mieszkania wakacyjne i wychodza w tym watku na frajerow, bo ty miales wakacje za darmo Nie chodzi o hotel*****, tylko o to, ze chcac miec NORMALNE warunki, np. prysznic, WC; prad, dostep do plazy, trzeba zaplacic i NIE MA drog na skroty I nie ma wakacji za darmo, chyba ze placi sponsor Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Badzmy powazni 20.07.18, 20:43 Zeby nie bylo, ze sie czepiam dla czepiania Rastauracja Mazerack ma strone internetowa www.mazarack.it/de/home-3/ NIC tam nie pisza o bezplatnym kempingu !!! Bo go nie ma Sa tylko w poblizu apartamenty do wynajecia, cena od 80 do 150 euro za noc www.caseare.it/deu/preislisten.php Jest tylko plac postojowy dla samochodow kempingowych,czyli camperow !!! To nie to samo co kemping O placu jest informacja na niemieckiej stronie dla milosnikow camperow: meinwomo.net/stellplatz/italien-caorle-1675058.htm Pisze tam jak byk, ze NIE MA pradu, nie ma prysznicow, NIE ma WC, dostep do wody jest PLATNY, platna jest utylizacja smieci i nieczystosci z camperow Odpowiedz Link Zgłoś
bwalbrzych Re: Badzmy powazni 20.07.18, 21:34 Byłem, korzystałem z WC (są zobacz na filmie) ZA DARMO, rozbiłem namiot ZA DARMO, prysznic (solarny wystarczył). Dlaczego rozumujesz że za darmo będziesz miał prąd, basen i inne dogodności człowieku pomyśl troszkę. A tytuł jest Wakacje pod namiotem (pod namiotem za darmo) za darmo. Jak chcesz tak zrozumiesz... Wiadomo, że nie ma się co spodziewać luksusów, ty piszesz o basenie, prądzie... nie twierdzę, że są to wakacje w darmowym pięciogwiazdkowym hotelu, bo tak nie jest. to są warunki "polowe" - postaraj się zrozumieć ok? Osobiście spędziłem tam 10 dni w tym roku w ubiegłym również i nikt nie zwrócił mi uwagi, w ciągu tego czasu kilka namiotów zawsze było rozbitych, pytałem ile za pole za miejsce noclegowe, odpowiedzieli free. Niczego ludziom nie wmawiam, stwierdzam fakt osobiście potwierdzony! Ale potraktuj jakby tego tematu dla ciebie nie było ;) Szukaj pod "pięciogwiazdkowy hotel" ZA DARMO ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Badzmy powazni 20.07.18, 22:23 Kestia gustu, co kto lubi Ja sobie nie wyobrazam braku prysznicow, pradu i innych podstawowych rzeczy To jest NIEPRAWDA, ze pobyt na placu dla camperow jest za darmo, bo mozna rozbic namiot za free i skorzystac z ubikacji w restauracji Placisz za wode, za utylizacje odpadow, za parking przy plazy Piszesz najpierw o urlopie za darmo, potem ze za darmo jest pole namiotowe, a reszta platna ( to zmienia calkowicie sens !!) Nie piszesz,ze platny jest dostep do wody, ze nie ma prysznicow,pradu,itd.. Dopiero ja to odkrylem... To nie jest zadne OFICJALNE pole namiotowe!!! Czyl ireklamujesz jako wielka atrakcje fakt, ze jakis Wloch z dobrego serca pozwolil wam na placu postojowym dla camperow rozbic namiot i tam koczowac 10 dni A ty to nazywasz WCZASAMI we Wloszech za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
bwalbrzych Re: Badzmy powazni 20.07.18, 22:52 Skończmy te dywagacje, bo widzę, że nie zrozumiałeś (lub nie oglądałeś, nie słuchałeś, może dźwięku nie włączyłeś...) Nigdzie nie napisałem (nie zostało to powiedziane w filmie), że to pole namiotowe. Proponuję może w Twoim przypadku oglądnąć "od deski do deski" kilkanaście razy film "odkrywco", może zrozumiesz ... >Nie piszesz,ze platny jest dostep do wody, ze nie ma prysznicow,pradu,itd.. Dopiero ja to odkrylem...< "odkrywco", "Robinsonie" nie jest płatny dostęp do wody, w filmie opisany jest prysznic solarny (ciekawe po co ? hmmm) prądu na placu nie ma - to chyba powszechnie wiadomo... na polu namiotowym może tak, ale jak pisałem powyżej nie powiedziełam/napisałem że to pole namiotowe. No to byłoby na tyle. Bez odbioru heh "odkrywco" zataiłem to, a ty mnie zdemaskowałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Badzmy powazni 20.07.18, 23:13 Nie zakladaj na przyszlosc watku o wakacjach za darmo, to nie bedziesz musial sie gesto tlumaczyc i samemu sobie zaprzeczac I nie traktuj forumowiczow jako glupoli, ktorzy nie zweryfikuja twoich rewelacji o wakacjach za darmo, hehehe Informacja o braku prysznicow, WC i platnym dostepie do wody jest na stronie niemieckich fanow camperow i jesli chodzi o inne place postojowe dla camperow we Wloszech, to sa one czesto z WC, prysznicami i pradem O czym sie od razu informuje Informacje o tym placu postojowym sa moim zdaniem bardzo rzetelne i dokladne, lacznie z tym, ze za utylizacje nieczystosci placi sie 3 euro Prysznic solarny, to sobie mozna kupic w sklepie Ja pisalem o prysznicach i WC jak na kempingach, ktorych na tym placu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Badzmy powazni 20.07.18, 23:42 Wislok trochę maruda jesteś :) Więc i ja ze swoją upierdliowscia muszę nadrobić - dla mnie Włochy to to co jest bliżej Tunezji niż Austrii. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Badzmy powazni 21.07.18, 15:51 Troche tak, hehe Ale tak samo mnie rusza, jak ktos sie chwali, ze wydal bardzo duzo, a tych oszczednych nazywa plebsem, hehe Nie lubie skrajnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wagabunda Re: Wakacje pod namiotem za darmo we Włoszech!!! IP: 185.242.6.* 23.07.18, 07:44 fajny filmik. dobrze wiedzieć o takich darmowych miejscach do spania Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Wakacje pod namiotem za darmo we Włoszech!!! 21.07.18, 18:38 > Być może się mylę, ale przynajmniej jest jakaś alternatywa, którą warto poznać. Szczerze podziwiam takich ludzi, którym pomimo niskiego budżetu chce się podróżować po Europie, poznawać nowe miejsca, pokąpać w ciepłym morzu. Sama 28 lat temu będąc rodziną na dorobku z dwójką dzieciaków, starałam się organizować wakacyjne wyjazdy, jak najniższym kosztem. Podróżowaliśmy niewielką przyczepą campingową mark "Niewiadów", zabieraliśmy ze sobą z Polski sporo jedzenia, picia, a nawet kanister z benzyną, coby zaoszczędzić choć trochę na paliwie. :) Z czasem nasz status materialny się poprawił, a że podobała nam się forma spędzania wakacji na campingu, zaczęliśmy korzystać z usług takich firm, jak Eurocamp, Vacansoleil, czy Selectcamp. Przed (maj/czerwiec) i po sezonie (wrzesień) wynajem dla 5 osób na 3 tygodnie, wyposażonego we wszystkie sprzęty kuchenne, lodówkę, kuchenkę gazową oraz łóżka namiotu nie przekraczał 1200 zł. Zaprzestaliśmy też wożenia ze sobą ton jedzenia, bo ceny w naszych sklepach coraz bardziej zbliżały się do europejskich. Nie mogłam więc zrozumieć osób, które dziwiły się, że stać nas jest na dwa a nawet trzy razy w roku zagraniczne wyjazdy, bo przecież, nie trzeba "wypasionych" hoteli, aby dobrze odpocząć. Twój filmik bardzo mi się podobał i rzetelnie informuje on o tym, czego można się spodziewać nocując za free. Chociaż osobiście skróciłabym niektóre sceny, jak np. spacer ścieżką dydaktyczną, czy gimnastykę na plaży w Caorle. Nie zgadzam się z wisłokiem, że "robisz ludziom zamęt w głowie". > jedzenie takze te zabrane z Polski fasolka po bretonska, bigos i flaczki za darmo nie sa, Owszem, nie są za darmo, ale siedząc na balkonie w Polsce, też musiałabym zakupić coś do jedzenia i picia. :) Nie irytuj się więc wpisami wisłoka, bo mnie one już od dawna tylko bawią. :-D Ten człowiek, wszystko wie najlepiej: jaką drogą jechać, w którym hotelu spać, jakimi liniami lotniczymi latać, co zwiedzać na wakacjach itp. itd. Udziela się ten osobnik na wszystkich możliwych forach i wypowiada swoje "mondre" opinie na wszystkie tematy, chociaż w większości miejsc nawet nie postawił stopy. :) A że jest to osobnik niereformowalny, to żadne argumenty nie są w stanie do niego dotrzeć. Zwiedzaj więc, jak najwięcej świata, jak najmniejszym kosztem. Każdy ma prawo wydawać tyle, na ile go stać. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Wakacje pod namiotem za darmo we Włoszech!!! 21.07.18, 19:05 No i znowu wojna, nie wiem kto tu jest niereformowalny, ale na pewno rece opadaja, jak sie czyta ten belkot Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Wakacje pod namiotem za darmo we Włoszech!!! 21.07.18, 19:33 Najwyraźniej nie umiesz czytać ze zrozumieniem. :) Miał rację Bwalbrzych pisząc: > Czytaj ze zrozumieniem i słuchaj uważnie filmu, a wszystko stanie się jasne ;) Mnie już nie tylko ręce, ale i majtki opadają, jak czytam, co wypisujesz... A nieprzyzwoicie jest, jak stara baba będzie świeciła gołym tyłkiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tess1956 Re: Wakacje pod namiotem za darmo we Włoszech!!! 22.07.18, 20:55 Ciekawa alternatywa. Ale słoików z fasolką po bretońsku jeszcze nie próbowałam podgrzewać na słońcu. Ale za czasów studenckich jadłam jajka sadzone na rozgrzanej słońcem blasze ;) Odpowiedz Link Zgłoś