Dodaj do ulubionych

jezioro garda

12.03.05, 15:19
witam wszystkich
w czasie wakacji wybieram się na południe włoch i w drodze powrotnej chcę
na kilka dni zatrzymać się na campingu fornella nad jeziorem garda .Prosiłbym
bardzo o w wszelkie informacje na temat w/wym. campingu oraz parku rozrywki
gardaland.
( trasę dojazdu - atrakcje i ceny)
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: jezioro garda 14.03.05, 10:45
      Na temat Gardalandu wszelkie informacje ( ceny, atrakcję a nawet jak dojechać )
      znajdziesz tu:
      www.gardaland.it/en/home.php
      Z campingu musisz dojechać drogą S 572 do drogi S 11. Za Paschierą będą już
      drogowskazy. Miłej zabawy:)
      • lpalgan Re: jezioro garda 15.03.05, 14:56
        Dzięki za informacje dotyczące dojazdu.
        natomiast jeżeli chodzi o GARDALAND to zależało by mi raczej na osobistych
        subiektywnych opiniach kogoś kto tam był.
        Pozdrawiam
        • marghe_72 Re: jezioro garda 15.03.05, 14:58
          GArdlaand to dobre miejsce dla wyrośnietych dzieci :) - mój mąz uwielbia tego
          typu atrakcje i chętnie tam wraca
          Dal mniejszych dzieci też sie coś znajdzie:)
          • lpalgan Re: jezioro garda 15.03.05, 15:03
            Jeżeli o to chodzi to jestem mocno wyrośniętym dzieckiem(50-siątka minęła jakiś
            czas temu) ale w czasie urlopu lubie czuć się jak małolat.
            pozdrawiam
            • marghe_72 Re: jezioro garda 15.03.05, 15:08
              Myslę,ze będziesz sie dobrze bawił:)
              Pytanie z jakimi innymi parkami rozrywki przyjdzie Ci porównać Gardaland..
              Ja znam za mało innych zeby sie wypwoedziec.. choc taki Alton Towers w Anglii
              robi wrażenie.
              www.towerstimes.co.uk/rides/xsector/oblivion.htm
              www.thrillride.com/Oblivion/Oblivion.html
              :))

Tylko moze nie w sezonie .. bo są dzikie tłumy..
              • lpalgan Re: jezioro garda 15.03.05, 15:25
                Z tych dużych to znam tylko(nie wiem czy poprawnie piszę nazwę) Portaventura w
                Hiszpanii na wybrzeżu Costa Dorada i byłem nim zachwycony i Prater w Wiedniu
                • marghe_72 Re: jezioro garda 15.03.05, 15:53
                  nie wiem jak na Tobie,ale na mnie Prater zrobił przygnębiające wrazenie :(
        • aseretka Re: jezioro garda 16.03.05, 08:07
          Ja też myślę, że będziesz się dobrze bawił, bo i my będąc w wieku od 45 do 50
          lat bawimy się w lunaparkach na równi dobrze, jak nasze dziec.Pobyt w
          Gardalandzie wyglądał mniej wiecej tak:
          Przez nowoczesną, majestatyczną bramę wchodzimy w świat marzeń, gdzie na zmianę
          przewija się przeszłość z teraźniejszością i przyszłością. Podróżujemy w
          antycznych światach, afrykańskiej przyrodzie i nowoczesnej cywilizacji.
          Niektóre atrakcje mrożą krew w żyłach i podnoszą adrenalinę np. Blue Tornado,
          na którym to urządzeniu podobno trenują amerykańscy piloci.
          Niesamowite wrażenie sprawia też jazda na Space Vertigo (40 metrów do góry i z
          ogromnym przyspieszeniem w dół - jak w windzie) oraz typowym rollcaster - Magic
          Mountain.
          Tym, którzy lubią mocne wrażenia niewątpliwie spodoba się też Ikarus i Top
          Spin, który u mnie w rodzinie zwany jest popularnie "ławeczką".
          Jungle Rapids to przygoda wśród wodospadów na kręcącym się okrągłym pontonie -
          wszędzie pełno wody i fal. Podobnie na Colorado Boat, gdzie z dużą prędkością
          na łódce kanionem z góry w dół.
          Na spokojnie popływać można łodziami wśród zieleni dżungli afrykańskiej z
          mnóstwem komputerowo sterowanych zwierząt, a także zwiedzić wioskę
          afrykańczyków - Tunga.
          Z kolei w wiosce Rio Bravo spotkać możemy Indian, kowboi, poszukiwaczy złota, a
          w Souk Arabo przenosimy się w tajemniczy świat orientu.
          Poza tym La Valle dei Re - wspaniała przygoda kolejką w egipskich podziemiach
          wśród poszukiwaczy skarbów i grobowców Faraonów. I Corsari - też wszystko
          zrobione pod ziemią - świat piratów oglądany przez nas z łódki. Przed nami
          baśniowe scenerie legendarnych miejsc, olbrzymi potwór wyłaniający się
          niespodziewanie z wody tuż przed dziobem naszej łódki oraz armatni atak z
          przybrzeżnego zamku.
          Niezwykła baśń w zamku Merlina - Il Castello di Mago Merlino - wspaniałe
          przedstawienie robiące niesamowite wrażenie na dzieciach. Mnóstwo tricków
          laserowo-komputerowych. Dla całkiem malutkich dzieciaków – ale nie tylko –
          skonstruowano wioskę elfów - Villaggio degli Elfi, w której jest bardzo wesoło
          i śmiesznie.
          Panoramę Gardalandu podziwiać możemy z Flying Island – obrotowej platformy
          unoszącej się wysoko nad ziemią lub podróżując czymś na kształt wyciągu
          krzesełkowego.
          • lpalgan1 Re: jezioro garda 16.03.05, 09:08

Serdecznie dziękuję za powyższy opis.Właśnie o to mi chodziło.
            Pozdrawiam !
    • aseretka Re: jezioro garda 17.03.05, 14:52
      A może będąc nad Jeziorem Garda warto odwiedzić połozony 8 km od Paschiera del
      Garda piękny Parco Giardino Sigurta.
      www.sigurta.it/eng/dove_gb.asp
      • lpalgan1 Re: jezioro garda 18.03.05, 20:13
        Na zdjęciach wygląda to bardzo interesująco.Chętnie skorzystam jak tylko mi na
        to czas pozwoli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka