bez_troska 06.04.05, 06:54 Wybieram sie w czerwcu do Kalabrii. Prosze o informacje - co warto zobaczyc, jak się poruszac po regionie - wynajem samochodu? czy transport publiczny? I inne praktyczne informacje. Dziekuje B. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Kalabria IP: 157.25.152.* 08.04.05, 23:25 polecam przewodniki pascala, tam są opisane miejsca warte zobaczenia, do wyboru do koloru. najbardziej turystycznym miejscem jest tropea ale osobiście wiem że w kalabri znajdziesz też ładne i mniej rozreklamowane miejsca. kalabria to wg mnie najbardziej włoski region. zwiedź sobie parę wiosek i miasteczek. ja byłam w okolicach cosenza. zobaczyłam średnioweczne miasteczka, ludzi mówiących dialektem, owieczki na drogach, czyli włochy których teraz trzeba już ze świeczką szukać. zakochałam się też w plażach, czyściutkie wody, natura, spokój. jest to region mało zagospodarowany turystycznie i to ma swoje plusy i minusy. Plus to ta natura i czyste morze, ceny zbliżone do polskich, minus to np dzikie wysypiska przy drogach. poruszaj się tylko samochodam, jak możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Kalabria 09.04.05, 11:41 Warto tez skorzystac z wyszukiwarki. Troche watkow juz bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Kalabria IP: *.is.net.pl 20.05.05, 12:37 My też się wybieramy ( w czerwcu od 18 na 3 tyg) do ośrodka Sciabache Zambrone.A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
polabasia Re: Kalabria 25.05.05, 00:12 Byłam w Kalabrii dwa lata temu, w miejscowości Marina Di Nicotera, na campingu Sayonara.Polecam! Bardzo mało podróżowaliśmy i głównie pociągiem/uważaj, zdarza się, że ostatni tego dnia pociąg odjeżdża pół godziny wcześniej niż w rozkładzie/. Zwiedziliśmy przepiękne miasteczko Tropea i park wodny niedaleko tej miejscowości. Ogólnie zaniedbany region ale i piękny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś