helenawiniarska 16.05.05, 22:14 wlasnie dostalam sie na Bocconi i prosze (bardzo bardzo prosze:) o wszelkie opinie takze tych co mieszkaja w milano:) no i moze jakies subiektywne opinie co do poziomu uniwerku i czy warto??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: loocynka Re: MEDIOLAN-STUDIA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 11:03 napisz coś więcej. Jak się starałas o przyjęcie? Jaki koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
helenawiniarska Re: MEDIOLAN-STUDIA? 17.05.05, 19:54 wlasnie zaden socrates i te takie wymiany. pojechalabym jako normalna studentka i dostalam sie na podstawie takiego dossier ktore sie z polski wysyla. niemniej ta uczelnia jest na mase droga wiec po prostu jak juz wiem ze moge zastanawiam sie czy warto:)aa i studia sa po angielsku wiec bez zadnych certyfikatow wloskiego takich tam. Odpowiedz Link Zgłoś
marciaaa Re: MEDIOLAN-STUDIA? 17.05.05, 23:37 ja studiuje wlasnie w mediolanie.. moze nie na bocconi ale slyszalam ze to jeden z najlepszych uniwersytetow ekonomicznych w europie. moj kolega (wloch) po ukonczeniu tej uczelni nie musial szukac pracy .. to praca znalazla jego.. i w dodoatku w londynie :) tyle ze chlopak naprawde mial prawie same 30 e lode (najwyzsza ocena we wloszech)! ja tylko cierpie z powodu braku przyjaciol.. mentalnosc mediolanczykow jest zdecydowanie inna od tych z poludnia! sa bardzo zdystansowani, zamknieci, dosc chlodni.. czasem nawet nieprzyjemni. i to nie tylko moje zdanie. wlasniewie na uczelni przyjaznie sie tylko z cudzoziemcami: czechami, polakami, rosjanami, slowankami.. dobrze ze przynajmniej ich nie brakuje :) miasto moze sie podobac.. taka duza metropolia.. zalezy kto co lubi.. ja zaluje ze nei pojechalam do rzymu :( ale doswiadczenie mieszkania wlasnie tutaj na pewno nikomu zle nie zrobi :P mam nadzieje tylko ze nei bede zmuszona zostac tu na stale (np. przez prace)! zycze Ci powodzenia i szczegolnie udanych wakacji przed wyjazdem do Wloch! od pazdziernika duzo sie zmieni w Twpoim zyciu :) no i oczywiscie GRATULACJE! bo dostac sie na taka uczelnie nie jest latwo! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
helenawiniarska Re: MEDIOLAN-STUDIA? 17.05.05, 23:58 dzięki za pare madrych slow;)! Odpowiedz Link Zgłoś
daisy123 Re: MEDIOLAN-STUDIA? 18.05.05, 16:13 Bocconi jest jednym z najlepszych uniwersytetow w Europie. Drogi i nie wszystkich stac aby tam studiowac. Studia na Bocconi sa furtka na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
monikajozefowicz Re: MEDIOLAN-STUDIA? 11.10.05, 21:01 witaj... na poczeatek gratuluje .... chcialam zapytac czy ciezko jest sie dostac na B ? jaka srednia jest potrzebna? i jak to jest z tym przeliczaniem tych kosztow...bow iem ze tam kilka progow jest...zaleznych od majetnosci rodzicow... jelsi nie na forum...to moze na maila o kilk aslow bym prosila nika_rina@op.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: MEDIOLAN-STUDIA? IP: *.uni / *.sm.uni-bocconi.it 07.07.05, 14:33 Yhmmm, strasznie trudno sie dostac na te uczelnie... Hehe, 5 dokumentow na krzyz trzeba wyslac i kazdy kretyn sie dostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aghis Re: MEDIOLAN-STUDIA? IP: *.cdh.it / *.cdh.it 07.07.05, 14:57 ciao, jest duzo opinii na temat B., ze Bocconi to otwarta furtka itp., moj maz ogladal program o dziewczynie / chlopaku po Bocconi ....nie mogacym znalezc nigdzie pracy, setki wyslanych CV itp., tj. czasy sie zmieniaja i teraz to juz nawet B. moze (nie kazdemu) nie pomoc, to nie zeby straszyc czy cos, ale taka jest rzeczywistosc, i nie piszcie, ze widocznie jakas ofiara losu, bo skoro pokazywali w TV (ha,ha ....wiem, ze nie wszytsko w TV TO PRAWDA, ha,ha), anyway. 2. rzecz co do charkakteryu Mediolanczykow, a lepiej - mieszkancow Medialanu, to to, ze sa troche mniej gadatliwi itp. to nie wiem czy to wada czy zaleta ..... osobiscie nie dala bym rady zyc na poludniu...bo ta otwartosc itp. ....to niestety maja poklady di SUPERFICIALITà (powierzchownosci, zaklamania ....itp.), to oczywiscie w/g nizej podpisanej .... W kazdym razie AUGURI !!! Aghis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: MEDIOLAN-STUDIA? IP: *.fastres.net 17.12.05, 23:34 to prawda - wystarczy wyslac trzy papiery na krzyz. i nie warto! bo w mediolanie jest okropnie, drogo i na stypendium socjalne nie ma co liczyc, nawte jak jestes biedny bradzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikarina Re: MEDIOLAN-STUDIA? IP: *.olsznet.ec.pl 17.01.06, 14:37 hmmm no to wreszcie cizko tams ie dostac czy nie? ( tzn jesli mam srednia maturalna na 4,6 i maturki na 90% z historii polskiego i ang)teoretycznie z takimi wynikami jest opcja si edostac? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: MEDIOLAN-STUDIA? 17.01.06, 16:14 Wychodzi na to, ze latwo, ale nie warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desi45 Re: MEDIOLAN-STUDIA? IP: *.cust-adsl.tiscali.it 17.01.06, 17:49 Syn mojego kolegi chodzil tam. Bardzo droga jako szkola. Egzaminy zdal wszystkie na DIECI E LODE....to znaczy najlepiej jak morzna.Pracy zadnej....Po kilku latach ten dyplom ( jesli nie podejmiesz pracy ) nie jest juz wazny.... Pieniadze wyzucone w bloto.... Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: MEDIOLAN-STUDIA? 17.01.06, 17:54 chyba TRENTA e lode ;-) A co do reszty posta: byl publikowany gdzies niedawno artykul, jak to sie zdewaluowal dyplom Bocconi: kiedys pracodawcy czekali z otwartymi ramionami na absolwentow, teraz juz tak latwo nie jest. Co nie zmienia faktu, ze jest to- oprocz LUISS- najbardziej prestizowa prywatna uczelnia ekonomiczna we Wloszech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desi45 Re: MEDIOLAN-STUDIA? IP: *.cust-adsl.tiscali.it 17.01.06, 18:28 Insomma.... placisz, uczysz sie... i nic z tego nie masz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desi45 Re: MEDIOLAN-STUDIA? IP: *.cust-adsl.tiscali.it 17.01.06, 18:30 W prywatnych szkolach przymkna oko... placisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0aniabania uniwersytet bocconi IP: *.146.103.132.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.08.14, 11:32 chcialabym dowiedziec sie czegos wiecej na temat tego uniwersytetu gdyz rozwazam ten wybor :) jakie trzeba spelnic warunki aby tam sie dostac (konkretnie chodzi mi o wyniki z matur , przedmioty rozszerzone itp.) ? prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś