Dodaj do ulubionych

Sardynia - gdzie jechać?

11.06.05, 12:48
chcę wyjechać w lipcu na Sardynię z żoną i jamnikiem. Czy ktos ma jakieś
doświadczenia? Zależy mi na czymś wygodnym i raczej lubię dobre jedzenie... :)
Obserwuj wątek
    • julie_bella2001 Re: Sardynia - gdzie jechać? 14.06.05, 21:44
      Czesc proponuje zadac to pytanie
      tutaj>>>>>>>>>>forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=206
      • Gość: pidżej Re: Sardynia - gdzie jechać? IP: 80.241.130.* 14.06.05, 21:58
        dobrze ci mówić, a skąd człowiek ma wiedzieć że to włochy?
        a jak pytek chce dobrze zjeść, powinien jechać na korsykę. włoska kuchnia jest
        jadalna tylko poza włochami. może miejscowi wiedzą gdzie można się wyżywić, ale
        to co się oferuje w kurortach to klęska. nawet pizza.
        na parę dni polecam Cala Gonone, ale we wrześniu. w lipcu jechałbym na Lofoty.
        • linn_linn Re: Sardynia - gdzie jechać? 19.06.05, 11:19
          Potwierdzam: Cala Gonone i koniecznie wszystkie plaze Zatoki Orosei. Ja
          zostalabym tam dluzej niz tydzien. Nawet nie mialam czasu na odwiedzenie Nuoro.
          Bylam wlasnie na poczatku wrzesnia.
    • Gość: koktysz Re: Sardynia - gdzie jechać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 10:41
      Sardynie jest naprawde droga i bezdie klopot z tanim noclegiem i tanimi
      kanjpami. Polecam polnoc - zwalaszcza Alghero, bo na Porto Cervo pewnie nie
      bedzie was stac, no chyba ze macie dochody jak Tom Cruise:)), bo jest
      nieporownanie piekniejsza od poludnia. Ale lipiec to juz chyba tylko pola
      namiotowe, bo znalezienie pokoju moze graniczyc z cudem. No i - jesli chodzi o
      jedzenie - trzeba poamietac o sjescie i pozamykanych restauracjach. do 19.30.
      Nawet niektore supermarkety wtedy nie dzialaja.
    • Gość: KatarzynaD Re: Sardynia - gdzie jechać? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 23.06.05, 20:19
      Dwa lata temu byłam na Sardegnii przez osiem miesięcy,rok temu - jedynie dwa
      (wakacje).Pracowałam tam w lunaparku, dlatego nie miałam zbyt wiele czasu, aby
      konkretnie coś zwiedzić..W tym roku wybieram się tam ponownie-z mężem i dwójką
      naszych serdecznych przyjaciół(także małżeństwem)własnym samochodem-tym razem
      tylko i wyłącznie dla przyjemności,na odpoczynek:-D.
      Z miejsc, które widziałam, najbardziej przypadło mi do gustu Cagliari (stolica
      wyspy, łączące w sobie bardzo wiele stylów, mające piękne zabytki, budownictwo,
      wiele naprawdę ciekawych rzeczy wartych zobaczenia-z jednej strony jest miasto,
      a już niedaleko ciąg pięknych plaż), a następnie raczej północna część wyspy -
      Alghero(piękne piaszczyste plaże, czyściutka woda) oraz Porto Torres(piękne
      plaże ze skałkami). Będąc w Torre Grande (niedaleko Oristano-nad samym morzem)
      podziwiałam piękno morza i prawdziwe życie ludzi-Włochów.
      W tym roku jedziemy tam na dwa tygodnie-najpierw jeden dzień poświęcamy Rzymowi
      (Watykan,Koloseum), następnie promem (pewnie Tirrenią:)) płyniemy do Olbii.
      Nastawiamy się i na zwiedzanie i na odpoczynek.Tak więc celem naszej podróży
      jest cała wyspa;)Jeśli będziemy szukać spokoju i odprężenia, to na pewno
      znajdziecie nas bardziej w północnej części wyspy(Castelsardo,Porto
      Torres,Alghero), natomiast,aby zobaczyć coś ciekawego i poznać trochę kulturę i
      obyczaje planujemy odwiedzić przede wszystkim Cagliari i Sassari(ogromnym
      plusem jest posiadanie tu własnego auta..). Chcielibyśmy także popłynąć do
      Groty Neptuna.
      Tym razem nocleg załatwiamy sobie sami(bierzemy namiociki i zobaczymy,co będzie
      dalej..;)).
      Wszystkim, którzy wybierają się do Włoch,a szczególnie na Sardegnę,życzę
      udanych wakacji i naprawdę polecam wszystkim tę uroczą wysepkę:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka