vdvx 14.07.05, 20:58 Kiedyś pytałem o banki w Italii - dostałem dużo informacji. A teraz został mi polecony IWBank Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makda Re: bank IW (IWBank) 15.07.05, 09:12 Szczerze powiedziawszy, nie slyszalam. Weszlam teraz na ich strone i widze, ze naleza do grupy BPU i SanPaolo IMI, co dobrze wrozy. Nie wiem, trudno cos powiedziec. Wydaje mi sie, ze to jest to glownie bank internetowy, maja tylko 2 placowki (w Mediolanie)- ja bym sie nie decydowala.. Co do Banca Popolare di Sondrio.. no coz, typowy bank lokalny, jakich mnostwo we Wloszech. Wez pod uwage, ze jesli bedzies mieszakc poza prownicja Sondrio mozesz miec problemy ze znalezieniem oddzialow banku czy bankomatow... Odpowiedz Link Zgłoś
vdvx Re: bank IW (IWBank) 15.07.05, 12:39 Dzieki za info! Z tego co wiem, to IWBank jest wirtualny, dlatego nie ma oddziałów. Na razie kontakt mam z nim przez email, z pracownikiem który szybko odpowiada na wszelkie pytania (i po angielsku). Nie potrzebuje oddziałów (po co?), a z tego co pamiętam to IW pozwala korzystać za darmo z bankomatów innych banków. Twoje informacje utwierdzają mnie w tym, żeby wybrać IW. Bo podstawa, która zachęca to brak opłat za prowadzenie konta, za karty Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: bank IW (IWBank) 15.07.05, 13:12 Ja nie mam nic przeciwko wirtualnym bankom- w Polsce mam tez konto w mbanku- ale we Wloszech tego typu instytucje sa malo popularne. Ze 3 lata temu powstal Banca Primavera grupy Intesa, ktory mial naprawde dobra oferte: po jakims czasie sprzedali go innemu bankowi, potem zupelnie zawieszono dzialalnosc. Dlatego bylabym nieufna. Odpowiedz Link Zgłoś
niusia73 Re: bank IW (IWBank) 16.07.05, 15:27 Ja od kilku lat jestem ich klientką i mogę Ci szczerze go polecić. Nigdy nie miałam żadnych problemów i już sobie nawet nie wyobrażam posiadania konta w zwykłym banku. Odpowiedz Link Zgłoś