Gość: n_natalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 16:45 A jak miasto Bari ładne, duże, jest gdzie chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funghettino Re: Bari 07.04.06, 17:18 bari jest...hmmm...malo bezpieczne...szczegolnie stare bari... Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: Bari 07.04.06, 19:24 no tak wyszlo jakos...w stylu neapolu jest troche...czy ladne nie wiem, bo mnie tam nikt nie chce zabrac (a mieszkam niedaleko), starowka podobno tak... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Bari 07.04.06, 19:33 Ja bylam wiele razy, z ominieciem Barivecchia :) Ostatnio kilka lat temu na wystawie poswieconej krolowej Bonie. Wiele razy na targach. Ostroznosc konieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Bari 07.04.06, 21:18 Jesli chodzi o urode, to ladniejsze jest Lecce ze swoim barokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N_natalia Re: Bari IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 22:19 Robiłam o tym miejscu pracę:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Bari... 08.04.06, 19:05 Linn, a czy wiesz może, co omijać w Brindisi? Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: Bari... 08.04.06, 19:14 z tego co mi wiadomo to brindisi akurat nie jest szczegolnie niebezpieczne...ale tez malo ciekawe jest. i centrum trudno znalezc :)bylam ze 2 razy i kilka przejazdem i szczerze mowiec nie wiem czy to co widzialam to rzeczywiscie centrum bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Brindisi... 08.04.06, 22:23 Funghettino, nie mam zbyt wielkich planów odnośnie Brindisi: # Obejrzeć zamek Svevo: freeweb.supereva.com/oria.freeweb/castello.htm?p # Zjeść rybkę przy Corso Garibaldi; # Opuścić Włochy na pokładzie promu... www.brindisiweb.com/index.html Centrum historyczne jest chyba tam, gdzie m.in.: plac katedralny i Schody Wergiliusza (czyli koniec starożytnej Via Appia z Rzymu). ;-) www.gardastore.com/rubriche/regioniditalia/Puglia/Brindisi/ Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: Brindisi... 08.04.06, 22:37 do grecji plyniesz? jedna z 2 wizyt w brindisi byla tym samym powodowana :) Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Brindisi... 08.04.06, 22:46 Tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=26050150 bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Bari... 08.04.06, 20:37 Tak jak pisze Funghetto, Brindisi raczej nie ma zlej opinii. Jesli to jak zwykle nalezy zachowac ostroznosc w porcie. Ciekawsza jest sama prowincja, moim zdaniem: Fasano / ZOOsafari /, Ostuni, gospodarstwa agroturystyczne itp. Ja zreszta lubie cala Apulie i w kazdej miejscowosci znajduje cos ciekawego. Wracajac do Bari, w tym roku gmina chce ubezpieczyc mieszkancow i turystow od napadow i kradziezy. Zbyt duza wage przywiazuje sie do turystyki, aby tolerowac to, co czesto turystow odstrasza. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Brindisi vs. Bari... 08.04.06, 22:29 Potwierdziłyście moje info, dzięki. > Wracajac do Bari, w tym roku gmina... Za późno. M.in. dlatego wybrałem Brindisi... ;-) Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mc Bari - byłem, przeżyłem IP: *.ket.agh.edu.pl 09.05.06, 14:36 Chodzilismy po starym Bari, moja lepsza połowa zawsze była papierkiem lakmusowym jakiegokolwiek cienia poczucia zagrożenia, ale bawiła sie świetnie. Ale moze po prostu po pobycie w Albanii wrażliwość jej osłabła ;) Ponadto nie wiem jak jest w wieczorem. Ale starówka jest bardzo fajna, takie południowe klimaty, zresztą potem bylismy w innych miastach i było podobnie, a nawet ciekawiej (Vico, Monte San Angelo). Do zamku nas nie wpuscili, nie wiem czy sjesta czy remont przed sezonem, ale ciec wiedział kto to był Zygmunt Stary i dał jakieś foldery w prezencie. Pozdr, Mc Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Bari - byłem, przeżyłem 09.05.06, 16:59 Pozazdroscic tylko... Ja bylam najdalej przy zamku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N_nataliaa Dobrze zobaczłam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 10:44 Dobrze sprawdziłam, że z Soverato do Bari jest 30km? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Dobrze zobaczłam? 09.04.06, 11:29 Soverato w Kalabrii? Soverato - Bari najkrotsza trasa 453 km wg viamichelin. Ja mysl, ze znajdzie sie cos krotszego wzdluz wybrzeza, ale musialabym sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Soverato i Sovereto 09.04.06, 11:31 Kolo Bari jest Severeto: 32 km. Podajac nazwy wloskich miejscowosci dobrze jest podawac w nawiasie skrot prowincji. Zaoszczedzi to przykrych / czesto kosztownych / pomylek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bari IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:39 heh, w ciągu mojego jednodniowego pobytu w bari 2x próbowano mi wyrwać torebkę i wybić szybę w samochodzie na światłach. ale mimo to na pewno tam wrócę, miasto ma wspaniały klimat, chociaż moi znajomi nie byli nim zachwyceni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Bari planuje podroz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:56 czesc, planuje wyjazd do wloch we wrzesniu najchetniech chcialabym cos stacjonarnego w Bari jak najlepiej dojechac, dolecic itd??? gdzie sie zatrzymac blisko moza? moze znacie jakis pensjonat itd.. ania Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Bari planuje podroz 12.04.06, 11:08 W Bari-Palese jest lotnisko: www.aeroportodibari.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Bari planuje podroz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:49 a jakies adresy na hotele itd??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Bari planuje podroz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:51 i może sa jakies strony po angielsku (włoskiego niestety nie znam) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Bari planuje podroz 12.04.06, 13:41 Ludzie, troche samodzielnosci. Skoro znasz angielski, znajdziesz w google'u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Bari planuje podroz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 21:56 znam, ale szczerze mowiac szukam od pewnego czasu hostele sa dwa, ale prosilam cie o porade, czy moze znasz jakis ciekawy, fajny hotel blisko morza ...no coz znam angielski poszukam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Bari planuje podroz 13.04.06, 08:47 Gdybym znala, podalabym. Mam do Bari okolo 100 km: nie mam potrzeby nocowania w tym miescie. Stad brak informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Bari planuje podroz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:14 dzieki wiesz wybieram sie w tamte okolice, ale nie musi to byc bari. znalazlam kilka niezlych polaczen lotniczzych do bari. nawet przez londyn, ale atrakcyjne (co pozwoli mi tez na odwiedziny znajomych w londynie) duzo jest tam campingow? bo nad tym tez mysle, ze camping to fajna opcja, potrzebuje wtedy tylko namiot, spiwor i nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Bari planuje podroz 13.04.06, 11:46 Jesli nie musi byc bari, przejrzyj watki dotyczace Apulii / zeszloroczne /. O tym regionie bylo naprawde duzo. Ciekawe wybrzeze to Gargano, czesc ponizej Bari i okolice Gallipoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Bari planuje podroz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 19:56 a mam pytanie jak najlepiej podrozowac po regionie puglia, pociagiem? czy tez autokarem czy tez szukac stopa? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Bari planuje podroz 23.04.06, 23:27 Stopem odradzam: nie tylko w Apulii. Odpowiedz Link Zgłoś
funghettino Re: Bari planuje podroz 24.04.06, 11:26 w salento albo pociagiem albo autokarem, zalezy gdzie sie chce jechac. a najlepiej to samochodem. wlasnym :) Odpowiedz Link Zgłoś