Dodaj do ulubionych

Kto ostatnio jechał Warszawa-Mikulov-Wenecja?

IP: 217.153.131.* 29.08.06, 08:30
Witam!
Pytanie jw.Trasę znamale mam pytanie o sytuacje jaka panuje obecnie.Czy są
jakieś niespodzianki itp. Mam jeszcze pytanie: czy może ktoś polecić jakieś
fajne miejsca /np. widokowe/ na postoje?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: Kto ostatnio jechał Warszawa-Mikulov-Wenecja? 29.08.06, 12:01
      Jechałam 2 tygodnie temu ale w drodze do Chorwacji.
      Na Trasie Katowickiej generalnie ok, choć w kilku miejscach (m.in chyba w
      Rawie) są zwężenia albo ruch 2 stronny bo coś tam naprawiają,jednak jechaliśmy
      o 4 rano więc zero problemu, nie wiem jak wygląda to później. Wracałam w ten
      weekend i roboty niestety dalej trwają.
      Przed samym Cieszynem też trochę robót w okolicach Wisły (Skanska modernizuje
      drogę do granicy). Cieszyn przekraczliśmy chyba koło 9:00 - zero problemów.
      Do Mikulowa dobra trasa, nie pamiętam specjalnie utrudnień, jeśli były to
      bardzo małe, więc nawet nie warte zapamiętania :)
      Wienietę kupowałam w Cieszynie ale po czeskiej stronie, więc w normalnej cenie.
      Autostrada w Czechach do Mikulowa nie specjalnie długa, ale bardzo porządna.

W samym Mikulowie ładny zamek i chyba warto się zatrzymać, jednak nas gonił
      czas do Wiednia, więc tylko kilka zdjęć z daleka.

pozdr
      Kasia
      • marghe_72 Re: Kto ostatnio jechał Warszawa-Mikulov-Wenecja? 29.08.06, 12:59
        przed Wenecją lubią być korki (na autostradzie )
        Wiedeń też bywa zakorkowany
        • Gość: Adiran RADARY !!! Kto ostatnio jechał Warszawa-Mikulov... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 11:20
          po przekroczeniu granicy CZ-AT, jadac w kierunku Wiednia-Wenecji jedzie sie
          przez wioski, w austrii poustawiali tam bramki radarowe (ule - fotografuja z
          tylu trudno zauwazyc blysk, praktycznie tylko w nocy), sa tak skalibrowane ze
          reaguja juz po przekroczeniu 10km, dozwolone jest 50km czyli uwazajcie, jest to
          kawalek do wiednia jakies 80km, potem juz bardzo ladnie autostrada, zawodowcy
          jezdza jednak cieszyn, bratyslawa, wieden, wiener neustadt, judenburg,
          klagenfurt, wenecja. W okolicach grazu pokonuje sie autostarada przelecze o
          wysokosci 700 m.n.p.m to sie odbija na paliwie, a droga przez judenburg
          prowadzi dolinami i tez jest praktycznie w calosci dwupasmowa (kawalek 30 km
          szybkiej dwupasmowej drogi). pozdrowienia a.
          • Gość: zbynek Re: RADARY !!! Kto ostatnio jechał Warszawa-Mikul IP: *.plock.mm.pl 30.08.06, 11:50
            a ja polecam trasę Cieszyn-Brno-Wiedeń- Maribor-Ljubljana-Triest-Wenecja.
            Przy okazji można zwiedzić jaskinie w Postojnej.W Słoweni autostrada niezatłoczona
            szybki przejazd, mniejsze koszty.
            • Gość: adiran Re: RADARY !!! Kto ostatnio jechał Warszawa-Mikul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 12:02
              tak, jest krocej i autostrada jest mniej zatloczona, ale przejazd przez
              slowenje kosztuje okolo 13 EUR (Maribor-Koper) w jedna strone, jezeli ktos
              jedzie dislem 120km/h i pali 5 litrów to omijajac slowenie oszczedza prawie na
              polowe drogi w austrii. Jezdzilismy ta trasa na istrie, teraz jezdzimy inaczej.
              • pampeliszka Re: RADARY !!! Kto ostatnio jechał Warszawa-Mikul 30.08.06, 14:33
                A ile godzin mniej-wiecej zajmuje Wam przejazd z Cieszyna do Wenecji?
                • Gość: zbynek Re: RADARY !!! Kto ostatnio jechał Warszawa-Mikul IP: *.plock.mm.pl 30.08.06, 17:04
                  z Wenecji do Cieszyna jadąc przez Słowenię jechałem 9 godz.
                  A jadąc do Wenecji od razu z Austrii na Włochy jechałem 12godz.
              • Gość: zbynek Re: do adriana IP: *.plock.mm.pl 30.08.06, 16:59
                ale autostrada od granicy z Austrią na Udine do tej na Wenecję kosztuje ok 18euro
                tak ,jeżeli ktoś jedzie do Wenecji to ma i oszczędność za opłaty na autostradzie.
                Na Istrię to wychodzi drożej ale do Wenecji taniej.
                • Gość: adrian Re: do adriana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 18:55
                  we wloszech korzystamy z navigacji gps i funkcji omijaj platne autostrady,
                  czyli jedziemy z Arnold-Stein (ostatni zjazd z autostrady w AT za Villach) na
                  Udine - Treviso drogami nieplatnym, jedziemy zawsze w nocy i nie ma ruchu. A o
                  ile wiem autostrada we Wloszech z granicy z Austrii do Wenecji kosztuje nie 18
                  EUR a 10,80 EUR. Pozdrawiam A.
                  • pampeliszka Re: do adriana 30.08.06, 20:40
                    A ktora droge polecacie, jesli sie chce oszczedzic czas? Bedziemy jechac z
                    dzieckiem i wolimy zaplacic, niz sie narazac na wrzask w samochodzie...
                    • marghe_72 Re: do adriana 30.08.06, 20:58
                      Nie wiem jak Ty ale jadać z dzieckiem zatrzymujemy sie po drodze
                      Nocleg dobrze robi wszystkim
                      • pampeliszka Re: do adriana 31.08.06, 09:23
                        My jedziemy z Olomouca, wiec mamy blizej troche. Ma to byc nasza pierwsza tak
                        daleka podroz, wiec pomyslelismy, ze bedzie najlepiej, jesli pojedziemy noca,
                        kiedy mala bedzie spac. Obydwoje prowadzimy, wiec mozemy sie zmieniac.Rzecz
                        jasna, jesli sie nam bedzie zle jechac, to sie gdzies na nocleg zatrzymamy.Tylko
                        problem z jazda w dzien jest taki, ze Malgoska wytrzymuje jakies 2 godz, a potem
                        zaczyna marudzic i postoj na godzine niczego nie zmieni. Musielbysmy jechac z
                        tydzien chyba.
                    • Gość: adrian Re: do adriana (droga na rzym) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 08:32
                      najprostsza droga to cieszyn bratyslawa graz klagenfurt (lub przez slowenje -
                      jadac w dzien bedzie luzniej niz przez AT, koszt jakies 13 EUR w sloweni a
                      autostrada we wloszech 5 EUR za 100 km) wenecja i potem polecam stara
                      autostrade na rzym wzdluz wschodniego wybrzeza na ravanne i rzym, czasowo
                      wychodzi ponoc jakies 40 min dluzej a oszczednosci w kosztach sa spore platna
                      autostrade wenecja rzym szacuje (bo nie placilem) jakies 30-40 EUR.
      • Gość: Nie Re: Kto ostatnio jechał Warszawa-Mikulov-Wenecja? IP: 158.194.194.* 31.08.06, 20:34
        Jesli ktos zna trase, to radze uwazac w okolicach wjazdu na kawalek autostrady w
        okolicach Frydka-Mistka. Jezdzi sie teraz wiaduktem, gdzie chyba juz nie ma
        ruchu wahadlowego, a potem jest slabo oznaczony (przynajmniej w nocy i w
        deszczu) zjazd.
    • Gość: norbi Re: Kto ostatnio jechał Warszawa-Mikulov-Wenecja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 01:11
      Witam!
      Dzięki za wszystkie odp.!
      Wyjazd w piątek rano, dziś pada zobaczymy jak będzie.
      Nocleg jak zwykle w przed Mikulowem /Autocamp Merkur-późny Gierek ale
      swoboda,tanio i dobra knajpa na terenie/, jedziemy w dzień bo nocą oczy mi się
      męczą.
      Pozdrawiam wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka