Dodaj do ulubionych

noclegi w Rzymie

20.09.06, 19:02
Witam wszystkich cieplo!
Postanowilismy!Odwiedzimy Rzym-1-5 pazdziernik! Ciesze sie bardzo! Ale tez
martwic zaczelam o noclegi. W zwiazku z tym moze ktos pomoze podsylajac
jakies namiary na znosna cenowo i nie na koncu swiata miejscowke?:)
Prosze...:) No i z gory dziekuje! Pozdrawiam. Ewa
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: noclegi w Rzymie IP: *.aster.pl 21.09.06, 00:41
      na ile osób?
      • Gość: ewulek Re: noclegi w Rzymie IP: *.devs.futuro.pl 21.09.06, 12:45
        a na dwie osoby!:)
    • Gość: jolanda Re: noclegi w Rzymie IP: *.Red-83-43-216.dynamicIP.rima-tde.net 21.09.06, 00:44
      my tez wybieramy sie do rzymu, i zdecydowalismy sie na kamping Flaminio. czy
      ktos zna te miejsce? mozecie podzielic sie ze mna swoimi opiniami? jakie ma
      polaczenia z centrum, jak wygladaja naprawde warunki etc. z gory serdecznie
      dziekuje;)
      • Gość: akna Re: noclegi w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 01:01
        flaminio to chyba dosyc drogi camping?

a czy ktos wie jakie warunki trzeba spelnic by moc sie zatrzymac w Domu Polskim
        i ile by to wynioslo. Z ich strony nic nie wynika.
        • Gość: teresa02 Re: noclegi w Rzymie IP: 217.97.165.* 21.09.06, 08:26
          W Domu Polskim noclegi kosztują 15 euro/osoba w pokoju 2osobowym, bez łazienki,
          tylko z umywalką. Pokuj składa się z drzwi, okna, dwóch łóżek, małej szafy,
          dwóch starych krzeseł,stołu, małej szafki, umywalki i kosza.Warunki jak w
          akademiku starszego typu.
          Dom otwarty od 6-23. Siostry bardzo miłe wszystko wytłumaczą.
          Dojazd do centrum bardzo prosty.
    • ewa553 Re: noclegi w Rzymie 21.09.06, 08:59
      Mieszkalam w Domu Polskim wiele lat temu. Juz wtedy byly w pokojach (moze nie
      wszystkich?) kabiny prysznicowe. Rowniez jak sie poprosi, to sa i reczniki.
      Wyposazenie spartanskie, ale cos za cos, prawda? Nie mozna placic groszy a
      wymagac standartu Hiltona.
      Jedynym mankamentem byla odleglosc od miasta. Poniewaz bramy zamykaja juz o 23-
      ciej, a dojazd nieraz ponad godzine, to trzeba odpowiednio wczesnie wracac.
      A nie ma to jak piekne noce w Rzymie!
      • asolka Re: noclegi w Rzymie 21.09.06, 10:33
        rozumiem ze mezczyzni tez moga tam nocowac, nie trzeba rezerwwac wczesniej pokoi
        i ze maja parking? :) A czym najlepiej stamtad dojezdzac do centrum, bo widze ze
        chyba nie ma co sie samochodem tam porywac?
    • Gość: monaa5 Re: noclegi w Rzymie IP: 213.77.9.* 21.09.06, 10:51
      Proponuję mimo wszystko wybrać hotel w cenrum blisko dworca Termini, jest ich
      tam mnóstwo, a np. cena pokoju 4 osobowego ze śniadaniem to około 90E za dobę
      (czyli 25E za osobę)
      • Gość: monaa5 Re: noclegi w Rzymie IP: 213.77.9.* 21.09.06, 11:02
        Pomyłka.... Oczywiście cena tego pokoju za 1 osobę to 22,5E. Warunki
        komfortowe: pokoje z pełnym węzłem sanitarnym i nowym wyposażeniem,ręczniki,
        telewizor, sejf itp. Brak ograniczeń w powrotach, bardzo dobre położenie
        kominikacyjne w centrum miasta, dojazd z lotniska Ciampino (autobus + metro)do
        hotelu w okolicach Termini to max.45-50 minut, do Watykanu(15-20 minut
        metrem).To wszystko przemawia na korzyść.
      • Gość: monaa5 Re: noclegi w Rzymie IP: 213.77.9.* 21.09.06, 11:02
        Pomyłka.... Oczywiście cena tego pokoju za 1 osobę to 22,5E. Warunki
        komfortowe: pokoje z pełnym węzłem sanitarnym i nowym wyposażeniem,ręczniki,
        telewizor, sejf itp. Brak ograniczeń w powrotach, bardzo dobre położenie
        kominikacyjne w centrum miasta, dojazd z lotniska Ciampino (autobus + metro)do
        hotelu w okolicach Termini to max.45-50 minut, do Watykanu(15-20 minut
        metrem).To wszystko przemawia na korzyść.
        • Gość: belami Re: noclegi w Rzymiedo mony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:52
          moze konkretniej z nazwa htelu-dzieki
          • Gość: monaa5 Re: noclegi w Rzymiedo mony IP: 213.77.9.* 21.09.06, 14:22
            W marcu tego roku byliśmy w hotelu Magic i bylismy bardzo zadowoleni
            www.hotel-magic-rome.com
            a w najbliższym czasie wybieramy sie ponownie do Rzymu i będziemy korzystać z
            hotelu Luciani
            www.hotelluciani.it/eng/index.html
            Obydwa hotele położone sa w najbliższej okolicy dworca Termini
            • Gość: Marcin Re: noclegi w Rzymiedo mony IP: *.chello.pl 01.10.06, 08:33
              Jadę w listopadzie do rzymu i wysłałem maile do tych dwóch hoteli lecz niestety
              nie odpisali. Czy sądzisz, że może być problem ze znalezieniem noclegu w
              Rzymie. Ewentualnie czy trzeba do nich zadzwonić
          • Gość: monaa5 Re: noclegi w Rzymiedo mony IP: 213.77.9.* 21.09.06, 14:22
            W marcu tego roku byliśmy w hotelu Magic i bylismy bardzo zadowoleni
            www.hotel-magic-rome.com
            a w najbliższym czasie wybieramy sie ponownie do Rzymu i będziemy korzystać z
            hotelu Luciani
            www.hotelluciani.it/eng/index.html
            Obydwa hotele położone sa w najbliższej okolicy dworca Termini
            • Gość: Termini Re: noclegi w Rzymiedo mony IP: *.aster.pl 22.09.06, 19:09
              Nie jestem pewna czy okolice Via Marsala to taka super lokalizacja. Potykać się
              co krok o rozłożonych na chodnikach bezdomnych.
    • Gość: kaku Re: noclegi w Rzymie IP: 62.29.169.* 21.09.06, 14:07
      Lecimy do Rzymu w najblizszy weekend, więc trochę się orientowaliśmy w
      noclegach. W Domu Polskim najbliższe wolne terminy to druga połowa listopada. W
      hotelach o przystępnej cenie (do 50 EUR za osobę) i w miarę blisko centrum
      musicie jak najszybciej rezerwować miejsca, bo jest teraz sezon turystyczny w
      Rzymie i w ostatniej chwili nic korzystnego już nie znajdziecie. Żeby
      zarezerwować coś przez internet trzeba mieć kartę kredytową. Strona, na której
      czegoś szukaliśmy to: www.polish.hostelworld.com lub
      www.rzym.pl/rzym_hostele.php
      PS.Nam koniec końców udało się znaleźć znajomego w Rzymie, który nas przenocuje.
      • Gość: betty Re: noclegi w Rzymie IP: *.chello.pl 22.09.06, 14:14
        Najtaniej jest wynająć w Rzymie mieszkanie. Koszt wynajęcia mieszkania na
        tydzień dla 1 osoby w okolicach Stazione Termini to około 140 euro, ale jest
        się na swoim wyżywieniu. Można poszukać apartamentów na www.homelidays.com .
        Zamawiając w ostatniej chwili można liczyć na spore upusty.
        Betty
        • www.italia-italia.pl Re: noclegi w Rzymie 22.09.06, 19:15
          Mam pytanie - gdzie można wynająć mieszkanie na tydzień? Będąc we Włoszech
          zwróciłem własnie uwagę, że koszt miesięczny wynajęcia mieszkania w rozmaitych
          miejscowościach jest do przyjęcia - sadziłem jednak, że chodzi o conajmniej
          półroczny wynajem. Koszt na jedną osobę oznacza, że jest to kawalerka czy
          chodzi o mieszkanie wynajęte przez kilka osób i po podziale kosztów cena jest w
          okolicy 140 Euro?

www.italia-italia.pl
          *************************************************************************
          • Gość: betty Re: noclegi w Rzymie IP: *.chello.pl 23.09.06, 17:31
            Wynajęłam mieszkanie przez internet na www.homelidays.com. Koszt dla pięciu
            osób na tydzień wyniósł 720 euro (trzy pokoje, każdy z oddzielną łazienką,
            salon, kuchnia i taras). Szukałam w okolicach Stazione Termini, żeby można było
            wszędzie bez kłopotu dojechać lub dojść. Trzeba zawsze napisać kilkanaście
            ofert, żeby można było je porównać. Ceny, które są w ofercie nie zawsze się
            potwierdzają, szczególnie jeśli jedzie więcej osób.
            Betty
            • pepekk Re: noclegi w Rzymie 25.09.06, 12:33
              witam
              a czy ktos nocował u sióstr urszulanek na via casilina???? czy to daleko od
              centrum ????
            • Gość: aga Re: noclegi w Rzymie IP: *.abc.com.pl 23.08.07, 13:56
              Betty,
              ja tez wynajelam mieszkanie na www.homelidays.com, 4 noclegi, dla 5
              osób - 455 euro, przy murach Watykanu, przy metrze Cipro Musei
              Vaticani. Miałam troche obiekcje, bo stosunkowo mało osób z forum
              korzystało z tej strony... Co sądzisz o nich? Masz już z nimi jakieś
              doświadczenia, czy też dopiero się wybierasz?
              Pozdrawiam
              aga
              • erbelka Re: noclegi w Rzymie 03.09.07, 22:32
                Hej Aga,

Mam pilne pytanie. Czy ten wlasciciel na homelidays.com zadal
                zaliczki??? Bo my tez tam rezerwujemy i mamy zaplacic zal;iczke
                przekazem (tyle ze przekaz pocztowy idzie ok. 8 dni a my mamy byc na
                miejscu juz w niedziele).
                Bylam wdzieczna za odpowiedz
                Pozdrawiam
                • Gość: aga Re: noclegi w Rzymie IP: *.abc.com.pl 04.09.07, 12:23
                  Witaj
                  tak - wpłaciłam zaliczkę 150 euro (z 455, które musze zapłacić w
                  sumie). Zrobiłam przelew walutowy przez internet (z mBanku), szedł
                  ok. 3 dni, właścicielka mieszkania potwierdziła, że dotarł i
                  zarezerwowała mieszkanko.
                  Spróbuj dowiedzieć się w swoim banku czy nie możesz dokonać przelewu
                  w euro?
                  Pozdrawiam serdecznie
                  Aga
                  • Gość: erbelka Re: noclegi w Rzymie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 21:57
                    Dziekuje serdecznie za szybka odpowiedz i pozdrawiam:)
    • Gość: like Re: noclegi w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 12:35
      poszukajcie na www.hotelowerezerwacje.pl - od pensjonatów po hotele-znajdziecie
      coś na pewno
      • Gość: roman_reference Re: noclegi w Rzymie IP: *.fastres.net 21.08.07, 15:48
        Chcesz przeżyć prawdziwe Rzymskie Wakacje czując się jak u siebie w domu ? Roman
        Reference oferuje ponad 200 w pełni wyposażonych mieszkań do wynajęcia w Rzymie:
        od tanich pokojów dwuosobowych do wieloosobowych apartamentów deluxe. Nasze
        konkurencyjne ceny w porównaniu z cenami hoteli pozwolą ci oszczędzić aż do 70%
        za noc !
        www.romanreference.com – info@romanreference.com
    • basialub Re: noclegi w Rzymie 21.08.07, 16:27
      Witaj! My lecimy z Krakowa 1 X A WRACAMY 5 X. we trójkę, noclegów szukałam na
      początku lipca i w Domu Polskim już nie było wolnych miejsc, znaleźliśmy
      apartament- mam nadzieję że się nie zawiodę. W okolicach Termnini próbowałam w
      hotel (hostel)Alladino dwójki były, trójek nie- ale ceny znośne.
    • Gość: Ernesto-travel.pl Re: noclegi w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 10:49
      czesc, na www.ernesto-travel.pl sa propozycje. pozdr.
      • Gość: roza Re: noclegi w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 21:10
        na www.homiliday.com mozna znaleźć tańsze oferty, własnie
        zarezerwowałam, polecam
        • Gość: kate_73 Re: noclegi w Rzymie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 16:14
          w tym roku mieszkałam
          www.rentalinrome.com/vittorioemanuele/vittorioemanuele_spa.htm
          w przeliczeniu na kilka osób warto (dobrze wyposażona kuchnia,
          ręczniki, itd) Nie wiem czy to była super okolica, wydawało mi się
          ładnie i bezpiecznie, bezpośrednio przy metrze, wszędzie blisko,
          bardzo miła obsługa w agencji to juz nie pierszy raz kiedy z niej
          korzystałam. Polecam
          • Gość: Ela123 Re: noclegi w Rzymie IP: 212.87.241.* 01.10.07, 13:19
            Napisz czy byłąś w apartamencie Vittorio Emanuele. Czy rzeczywiście
            było tak jak na zdjęciach. Czy daleko od centrum i jak to zamawiałaś.
            Czy daleko od lotniska.Chcielibyśmy jechać tam w listopadzie, nie
            wiem gdzie szukać noclegu, żeby się nie naciąć.
            • kate_73 Re: noclegi w Rzymie 09.10.07, 18:02
              Przez pomyłkę odpowiedziałam na moj wcześniejszy post zamiast na
              ten, ewentualnie napisz na kate_73@gazeta.pl w przypadku daszych
              pytań
          • kate_73 Re: noclegi w Rzymie 09.10.07, 17:58
            Mieszkałam dokładnie w tym apartamencie. Mieszkanie bardzo fajne,
            zdjęcia są wykonane w dobrym swietle itd. w rzeczywistości nie które
            miejsca wyglądają w rzeczywistości lepiej inne gorzej ewentualnie
            dysponuję własnymi zdjęciami. Przy stacji metra V.E. więc dojazd z
            lotniska do pierwszej stacji metra autobusem i metrem przed
            kamienicą się wysiada. Rezerwacja przez internet. Odebranie kluczy:
            przed wejsciem do klatki Pan czeka bardzo miły, pomocny ...
    • Gość: Ernesto Travel Re: noclegi w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 12:22
      czesc, na www.ernesto-travel.pl/pl sa propozycje. pozdr.
      • Gość: gośc Re: noclegi w Rzymie IP: *.olsztyn.mm.pl 04.10.07, 20:54
        A możesz podać jakąś strone ze zdjeciami tych apartamentów do
        wynajęcia?/prośba oczywiście do Ernesto Travel/.
        • Gość: Ela123 Re: noclegi w Rzymie IP: 217.98.38.* 06.10.07, 08:32
          Pytanie do "gościa": kiedy się wybieracie i daj znać gdzie
          załatwialiście apartamenty. My raczej wybierzemy się już na
          wiosnę.Pozdrawiam
          • Gość: roman_reference Re: noclegi w Rzymie IP: *.fastres.net 07.10.07, 15:26
            Ponad 200 mieszkan i apartamentow na wynajem: www.romanreference.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka