Gość: Tommaso IP: *.18-87-r.retail.telecomitalia.it 07.10.06, 23:33 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tommaso Re: Rzym informacje IP: *.18-87-r.retail.telecomitalia.it 07.10.06, 23:39 mieszkam w rzymie ,piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Rzym informacje IP: *.exatel.pl 09.10.06, 12:28 A znasz może namiary na tani pensjonat w Centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommaso Re: Rzym informacje IP: *.17-87-r.retail.telecomitalia.it 09.10.06, 14:21 pensjonatu raczej nie znam w centrum jest cos takiego jak hostel obok stacji TERMINI jest wspolna lazienka kuchnia z salonem pokoje sa 4 lub 6 osobowe maja tez jeden pokoik 2 osobowy ceny sa od15 do 22 euro za lozko www.hostelandrew.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Rzym informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:17 szukam taniego miejsca na jedną,dwie noce.Przylatuję 24-go list.nie mam za dużo kasy, a chciałabym bliżej centr.a najlepiej u okolicach lotniska campione.Masz jakieś namiary będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rzym informacje IP: *.zax.pl 19.11.06, 10:47 Witam. Szukam hostelu na dwa dni 8-10.12 - mozesz mi cos poradzic? Tanio - dla dwoch osob. Nie wiem czy szukac w centrum i zaoszczedzac na przejazdach, czy np. kilka minut od? Znalazlem dwa - mozesz zerknac i powiedziec czy warto?Moze masz cos sprawdzonego? Jacy sa taksowkarze?Oszukuja jak w Polsce czy spokojnie moge im zaufac? www.reservations.bookhostels.com/air-europa.pl/hosteldetails.php/HostelNumber.1645/PHPSESSID.5p70m218h1f2ggg34mr7y9i9 99fupnuc?PHPSESSID=5p70m218h1f2ggg34mr7y9i999fupnuc albo tanszy i z transportem z lotniska www.reservations.bookhostels.com/air-europa.pl/hosteldetails.php/HostelNumber.4552/PHPSESSID.5p70m218h1f2ggg34mr7y9i9 99fupnuc?PHPSESSID=5p70m218h1f2ggg34mr7y9i999fupnuc Z góry dziękuje za pomoc! Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiszka Re: Rzym informacje IP: 217.153.87.* 28.11.06, 10:29 Witaj lece w pt do Rzymu na lotnisko Roma Ciampino. Bede tam rano , ok 9. Potem musze dostac sie do Pescara. Z tego co wiem to jest jakies 2h autobusem. Mozesz mi podpowiedziec czy z lotniska odchodza autobusy w strone Pescara? jak tam sie w ogole najlepiej dostac? Dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agit Re: Rzym informacje IP: *.aster.pl 08.10.06, 14:19 no to na początek: jaki miesiąc najlepszy na zwiedzanie - żeby już było ciepło ale nie gorąco no i turystów niewielu (jesli to w ogóle mozliwe;-))?? Ja myślałam o marcu (oczywiście nie w dni kiedy święta - zreszta nie wiem nawet jak w przyszłym roku wypadają)Co o tym myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommaso Re: Rzym informacje IP: *.61-82-r.retail.telecomitalia.it 08.10.06, 21:11 mysle ze marzec kwiecien to sa dobre miesiace bo sie zaczyna robic cieplo turystow tutaj zawsze nie brakuje,ale najwiekszy najazd turystow jest miesiacach wakacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: Rzym informacje IP: *.aster.pl 08.10.06, 22:35 Jadę do Rzymu za tydzień proszę o informacje: Czy podróżując szybką kolejką Leonardo z Fumicino do Termini trzeba kupić dodatkowy bilet na bagaż, które muzea wybrać na ROMAPASS jako bezpłatne, Czy w okolicy Castelfidarto możesz polecić jakąś tanią knajpkę, czy obecnie audiencje odbywają się na placy, czy może już w zamkniętej sali. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommaso Re: Rzym informacje IP: *.17-87-r.retail.telecomitalia.it 09.10.06, 12:20 bilet na pociag leonardo express kosztuje 11 euro i nie trzeba doplacac do bagazu pociag jezdzi co pol godziny od 5:35 do 22:35. jest tez drugi pociag podmiejski bilet kosztuje ok 5 euro zatrzymuje sie na wszystkich stacjach ale nie jedzie na termini zatrzymuje sie na stacjach ostiense i tiburtina gdzie mozna sie przesiasc na metro. obydwie linie metra krzyzuja sie na termini, metro A kursuje tylko do godziny 21 pozniej kursuja autobusy ktore sie zatrzymuja tylko obok stacji metra.audiencje teraz odbywaja sie na watykanie i to jest roznie z regoly odbywaja sie na placu czasami sa w auli obok bazyliki, co do muzeow to nic na ten temat nie moge powiedziec, muzeum watykanskie w ostatnia niedziele miesiaca wstep jest bezplatny ale trzeba zajac kolejke bardzo wczesnie rano, kanjpki lepiej unikac tychw poblizu najwiekszych atrakcji turystycznych najlepiej isc tam gdzie jest duzo wlochow a najlepiej poza rzymem np w okolicach castelgandolfo frascati Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: Rzym informacje IP: *.aster.pl 09.10.06, 20:35 Dziękuję bardzo za informacje. Napisz jeszcze czy z okolicy Termini rzeczywiście można dojść piechotką w 15 min do fontanny di trevi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommaso Re: Rzym informacje IP: *.17-87-r.retail.telecomitalia.it 09.10.06, 21:09 tak 15 minut spokojne mozna dojsc do fontanny di trevi nie jest daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommaso Re: Rzym informacje IP: *.17-87-r.retail.telecomitalia.it 09.10.06, 14:27 www.hotelcorallo-roma.com/ domusromana.com/ www.hostelandrew.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Rzym informacje IP: *.220-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 10.10.06, 12:16 Czy mozesz podac mi prosze jakies info, linki do transportu w Rzymie i okolicach? Konkretnie chodzi mi o dojazd z Rzymu do Castel dell'Aquila. To co sama juz znalazlam to ze jade: 1) z lotniska Fumicino do stacji Termini ;) i tam pytanie jak lepiej kierowac sie na Terni czy na Narni? Z mapy wychodzi ze Narni ale czy z Narni znajde jakis transport do Castel dell'Aquila? Probowalam cos wyszukac ale na razie nic nie mam, jak sie nie zna wloskiego to troche ciezko...;) Mam prosbe moze moglbys cos podeslac jakies info, co radzisz? Z gory dziekuje za pomoc, wyjazd juz w sobote!:) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommaso Re: Rzym informacje IP: *.18-87-r.retail.telecomitalia.it 10.10.06, 22:42 www.cotralspa.it/linee_orari.asp www.trenitalia.com/ www.atac.roma.it/ niewiele ci moge doradzic najlepiej jak dojedziesz do terni i tam napewno bedzie jakis autobus bo to jest juz inny region nie nalezy do lazio tylko do umbria, z terni sa tez pociagi do narni tam tez powinna byc jakas lokalna komunikacja, w terni jest biuro informacji turystycznej 300 metrow od stacji na viale battisti 7a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Rzym informacje IP: *.216-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 11.10.06, 12:38 Dziekuje serdecznie za te linki:) Moglbys jeszcze prosze podac jakiegos linka do prognozy pogody? z gory dzieki. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela66 Re: Rzym informacje IP: 217.153.60.* 11.10.06, 12:45 bardo dobry link do prognozy pogody www.AccuWeather.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommaso Re: Rzym informacje IP: *.18-87-r.retail.telecomitalia.it 11.10.06, 18:56 it.weather.yahoo.com/ITXX/ITXX0074/index_c.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Rzym informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 14:38 jade do rzymu na wymiane w marcu, chciałam sie dowiedzić jakie sa koszty utrzymania miesieczne? gdzybym np. wynajmowała mieszkanie nie całkiem na peryferiach? ile kosztuje jedzenie itd. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommaso Re: Rzym informacje IP: *.59-82-r.retail.telecomitalia.it 04.11.06, 00:59 czesc sorki nie bylo mnie jakis czas na kompie dlatego nie odpisalem.hm ty mowisz o wynajeciu calego mieszkania ? kawalerka jezeli ci sie uda znalezc to 500 euro ale trzeba miec szczescie tak to okolo 600 euro za kawalerke mieszkanie 2 pokojowe od 700 w gore jezeli chodzi o wynajecie pokoju to ceny sa 300-400 euro, miejsce w pokoju z inna osoba 150-300 eur.pamietaj ze zawsze trzeba zaplacic miesieczna kaucje pozniej raczej trzeba ja odmieszkac bo z regoly nie oddaja jezeli chodzi o jedzenie to da sie wyzyc tanio trudno mi powiedziec ile trzeba miesiecznie zalezy jakie kto ma wymagania mysle ze tak bardzo skromnie to i 100 euro wystarczy na jedzenie najtaniej jest w discoutach typu eurospin,dico,todis,ins,lidl.bilet miesieczny na metro,autobus,pociag kosztuje 30 euro, jedonrazowy 1 euro Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mi80 Re: Rzym informacje 26.11.06, 23:38 hej! jaka jest pogoda, temperatura w rzyme w okresie styczeń - kwiecień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Rzym informacje IP: 80.48.102.* 23.11.06, 14:26 Wybieram się na 4 dniową wycięczkę do Rzymu 16-19 mara. Średnie temp w tym okresie to 12-15 stopni. Czy to jest dobry moment na zwiedzanie tego miasta. I czy wiesz coś o miejscowości Lido di Lavinio (45 km od Rzymu) bo tam mamy być zakwaterowani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Rzym informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:23 A ja chcialbym sie zapytac czy opłaca sie tam jechac w lutym a konkretnie na walentynki?tak na 3-4 dni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Rzym informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 23:00 do Rzymu zawsze:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś