Dodaj do ulubionych

Okolice Pesaro - Ankony kto był??

02.05.07, 18:55
Wybieram się w tamte okolice, czy ktoś z Forumowiczów może polecić mi
przyjazny camping? Wdzięczna bym była za garść przydatnych informacji o np.
marketach spożywczych w okolicy campingu no i lokalnych atrakcjach. W zamian
mogę służyć informacjami o Cinque Terre. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: AGA Re: Okolice Pesaro - Ankony kto był?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 06:57
      BYŁAM W MARTINSECURO 3 LATA TEMU W DOMKACH NA KEMPINGU NOVA RUAVA LUB COŚ
      PODOBNEGO . KEMPING BARDZO ŁADNY NAD SAMYM MORZEM Z PIĘKNYMI PLAŻAMI I
      SANITARIAMI POLECAM. CO DO SKLEPÓW TO SĄ W MIASTECZKU A DO ŁADNYCH MIAST NALEŻY
      ZALICZYĆ ASCELI PINIETO OKOŁO 20 KILOMETRÓW W GŁĄB LĄDU ALE ŚLICZNE. POŁUDNIE
      JEST ZNACZNIE BRUDNIEJSZE OD PÓLNOCY NP PLAŻE ALE MORZE CIEPLUTKIE I ŁADNE
      WIDOKI NA GÓRY GRAN SASSO
      • barbara.malgorzata Re: Okolice Pesaro - Ankony kto był?? 08.05.07, 18:32
        dzięki za garść informacji.. ale zamierzam zatrzymać się przed Ankoną ...
        okolice Fano, Falconara lub Senigallia. Zastanawiam się czy na tych campingach
        nie przeszkadza nagromadzenie: droga, autostrada, kolej????
    • Gość: AGA Re: Okolice Pesaro - Ankony kto był?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 21:47
      POLECAM MIASTECZKO SIROLO PRZEPIĘKNE ZE WSPANIAŁYM BIAŁYM KLIFEM W DOLE ŁADNIE
      WYGLĄDAJACY KEMPING I RACZEJ SPOKOJNIE I CICHO A MIASTO PIĘKNE ORAZ NIETYPOWY W
      TYTYCH STRONACH KLIFF
      • barbara.malgorzata Sirolo... 12.05.07, 23:57
        Właśnie po cichu myślę o Sirolo ale... przeraża mnie zejście na plażę z
        campingu. Jak to jest .. w naturze? czy zejście jest wygodne? bo że wysoko to
        widzę na zdjęciach satelitarnych. Czy mogę liczyć jeszcze na parę informacji???
        Dziękuję.
        • Gość: plażowicz Sirolo koniecznie IP: *.chello.pl 13.05.07, 01:38
          Polecam Sirolo i oczywiście camping Internazionale (
          www.campinginternazionale.com/ ), przepięknie położony na zboczu
          półwyspu. Cenowo jest to wyższa kategoria, nie mniej dla tych widoków warto. 2
          lata temu mieliśmy się tam zatrzymać na 2-3 dni i ruszyć gdzieś dalej,
          zostaliśmy prawie na 2 tyg. co chyba mówi samo za siebie. Camping położony jest
          tarasowo, więc w większości miejsc nie można zaparkować tuż koło namiotu, nie
          mniej nie jest to daleko, my parkowaliśmy przy uliczce campingowej "piętro niżej".
          Co do samego zejścia na plaże - większa część to po prostu betonowe schody,
          tylko na dole jest to dróżka schodząca wzdłuż zbocza. Co do wygody - jest to po
          prostu wysoko, jak już sama zauważyłaś, nie mniej zejście jest ok. Piękne widoki
          spod samego namiotu (nie wiem czy ze wszystkich miejsc, pewnie i nie, my
          mieliśmy świetną miejscówkę) to nie jedyna zaleta. Camping jest po prostu dobry
          - ładnie urządzony, czysty, nowoczesne sanitariaty, basen, fajna restauracyjka
          (dobra pizza - można brać na wynos, przy takich widokach prosto z własnego
          "obozowiska" nawet żal siedzieć w restauracji) itd. Trochę wyszło jak laurka,
          ale akurat ten camping szczerze polecam, a sporo już odwiedziłem, w moim
          prywtanym rankingu chyba nr 1, głównie ze względów oczywiście widokowych). W
          poniższym poście wrzuciłem 3 zdjęcia:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=35371755&a=43835931
          • barbara.malgorzata Dzięki 14.05.07, 08:20
            NOOOO - piękne widoki!!!!! Zapierają dech!
            • Gość: plażowicz Re: Dzięki IP: *.chello.pl 14.05.07, 15:51
              Wrzuciłem jeszcze 2 zdjęcia: z plaży, gdzie widać część podejścia (barierki,
              potem jak już pisałem betonowe schody na camping) i z samego Sirolo.
              img408.imageshack.us/img408/9371/plazavc5.jpg
              img264.imageshack.us/img264/8168/sirolokv7.jpg
              Co do miasteczka - jest w miarę ładne - to co widać na zdjęcia plus trochę
              wąskich uliczek + bardzo ładny widok z brzegu głównego placu - właśnie stamtąd
              były robione wcześniejsze zdjęcia.
              Co do okolicznych atrakcji - w promieniu kilkudziesięciu kilometrów najbardziej
              godne polecenia są chyba 3 miejsca - Urbino, Ascoli Piceno oraz imponujące
              jaskinie Grotte di Frasassi ( www.frasassi.com/indexuk.html ). Te
              ostatnie - koniecznie do obejrzenia, robią piorunujące wrażenie.
              • barbara.malgorzata Re: Dzięki 15.05.07, 14:17
                Wydaje mi się, że zauroczyło Cię to miejsce - wygląda to zachęcająco tylko plaża
                kamienista. Szkoda, że nie ma piasku. No ale coś za coś! Albo klif i widoki,
                albo zwykła plaża...
                Dziękuję i pozdrawiam.
    • barbara.malgorzata Może jeszcze jakiś głos?? 20.05.07, 19:35
      Nie chcę nastawiać się na jeden tylko camping... jadę na przełomie lipca i
      sierpnia - więc z doświadczenia wiem, że czasami jest full na campingach. Ale
      wiem też że Polacy jeżdżą wszędzie więc nieśmiało liczę na jakieś podpowiedzi...
      Co Was urzekło?
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka