Dodaj do ulubionych

Kalabria - Montepaone

IP: *.chello.pl 26.05.07, 15:08
Czy ktoś z Was był w Montepaone Lido, w hotelu Calaghena?
Byłbym wdzięczny za wszystkie informacje..o hotelu, mieście, okolicy :-) Pozdr
Obserwuj wątek
    • magosiaa Re: Kalabria - Montepaone 27.05.07, 00:10
      Byliśmy w Montepaone w zeszłym roku, ale w hotelu Estella. Samo miasteczko
      nieciekawe. Plaża - żwir, morze chłodniejsze niż Adriatyk (byliśmy nad
      Adriatykiem tydzień przed Montepaone), i szybko robi się głęboko, no i
      najważniejsze są parzące meduzy, zależy od dnia raz były raz nie, ale spotkanie
      z nimi nie jest przyjemne. Ratownik ma jakieś maści, które aplikuje
      poszkodowanym i siatkę na meduzy, jak widzi to odławia. Ponieważ w tygodniu, w
      którym byliśmy były wściekłe upały, więc zwiedzania zero, wiedliśmy typowe
      życie hotelowe: plaża, basen, sjesta (całe szczęście, że była klima w pokoju).
      Organizują fajne wycieczki min na Sycylię, ale upał niestety skutecznie nas
      zniechęcił. Bardziej podobało mi się na Gargano (Adriatyk), piękne piaszczyste
      plaże i w okolicach Rzymu (Anzio)
      Pozdrawiam, M.
      • Gość: Maciej Re: Kalabria - Montepaone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:10
        Witam
        Byłem w tamtym roku, również w hotelu Estella. Przepiękne miejsce na urlop.
        Szeroka plaża, w morzu bez problemu można popływać, nie trzeba tak jak w
        Adriatyku iść najpierw w wodzie po kolana. Morze ciepłe, dzięki temu ża na dnie
        są drobne kamyki woda ma niesamowity kolor, a nie taki brudno-mulisty jak płytki
        Adriatyk. No i co najważniejsze - okolica spokojna, nie ma takich tłumów jak nad
        Adriatykiem. Temperatura bardzo przyjemna - około 28-32 st. (ale był to przełom
        sierpnia i września).
        Do zwiedzanie w okolicy polecam przepiękne Stilo i Gerace, jak ktoś lubi
        wycieczki piesze, to przepiękny masyw Aspromonte no i trochę dalej - Sycylia i
        niestety dość drogą wycieczkę (ok. 50 EUR / osobę) na Wyspy Liparyjskie.
        Nie znam hotelu, o którym piszesz, ale jeśli jest przy plaży, powinno być
        wszystko OK.
        A i jeszcze jedno - u mnie nie było klimy, ale zresztą nie była potrzebna (a wg
        katalogu - kupowałem z Neckermanna - wcale nie miało jej być).
        W ogóle Kalabria to moje ulubione miejsce, w tym roku wracam tam ponownie, teraz
        w okolice Sibari, a oprócz Montepaone byłem jeszcze w Zambrone nad Morzem
        Tyrreńskim.
        • Gość: *nino Re: Kalabria - Montepaone IP: *.chello.pl 29.05.07, 21:08
          Bardzo dziękuję za informacje :-) Jeżeli ktoś z Was był w tym hotelu to
          prosiłbym o opinię, bo nie wiem czy warto go brać ;-) Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka