Gość: Przecinek IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.06.07, 19:27 Hotel Calalunga z Triadą, jakie są Wasze opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szysia3 Re: Hotel Calalunga 10.07.07, 16:54 Podaje adres strony internetowej: www.calalungahotelclub.it/default.asp?IDLingua=1033 A opinie o hotelu bede miala jutro albo pojutrze od znajomych ktorzy w sobote wrocili z tamtad ;) ale wiem ze sa zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
erka4 Re: Hotel Calalunga 11.07.07, 19:26 Witaj! b.proszę przekaż opinie znajomych na forum.Jestem zainteresowana warunkami w hotelu,bo opinie są sprzeczne,np. na stronach obcojęzycznych dają 2*:-o Odpowiedz Link Zgłoś
szysia3 Re: Hotel Calalunga 12.07.07, 14:11 Znajoma jest wrecz zachwycona, w hotelu posilki nie sa jak w katalogu pisze serwowane lecz jest stol szwedzki (jedzenia duzo i smaczne), ponac jest nawet serwowane wino(bez dodatkowych kosztow). Mila obsluga, pokoje tez sa wpozadku. Ogolnie hotel jest teraz promowany moze dlatego jest tak doooobrze. Niedalek jest super market. Narazie tyle wiem o szczegoly sie dopytam bo tak przez telefon byla rozmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
szysia3 Re: Hotel Calalunga 13.07.07, 12:00 Ja jade 25.08 Ponac przy ladnej pogodzie warto pojechac na Etne (60euro) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Hotel Calalunga IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.07, 10:58 Hej co twoja znajoma mówiła o położeniu hotelu? czy są w pobliżu jakieś knajpki bary itp...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotech Re: Hotel Calalunga IP: *.chello.pl 02.09.07, 14:51 Hotel jest położony ok półtora kilometra od miejscowości Montepaone Lido, którą można na niektorych mapach znaleźć. "Niedaleko do marketu" oznacza 15 minut w gigantycznym upale po asfalcie bez pobocza:) W wypadku wycieczek Triady HB oznacza 2 posiłki - śniadanie 7-30 do 9-30 oraz kolację od 19-30 do 21-00. Śniadanie kontynentalne monotematyczne - ciepły rogalik, kawa, dzemy, chleb, szynka konserwowa i żólty serek, do wyboru owoce z syropów. Za to kolacje zadowolą każdego najwiekszego żarłoka - w formie bufetu czy jak kto woli szwedzkiego stołu do wyboru nie mniej niż 10 potraw regionalnych, najcześciej zapiekane bakłażany, owoce morza, ziemniaki, fasolka szparagowa - można by niezła książkę kucharską napisać. Do tego 3 różnego rodzaju potrawy makaronowe i 2 mięsno- rybne jako danie główne. Wino wytrawne czerwone i białe oraz woda bez ograniczeń. Na tą kolację na prawdę nie wolno narzekać. Sam hotel składa się z kilku budynków - 2 mieszkalnych, i jednego kompleksu stołówki z basenem. Cały dzień animacje dla dzieciaków koło tego basenu, ze szczególnym natężeniem po kolacji. Nowoczesny, nowy budynek, wg ich własnej opinii 4* i ja jestem skłonny sie przychylić (pokoje ok 30m2, TV, sejf, klimatyzacja, łazienka z kabiną, bidetem, wielką umyuwalką, suszarka do włosów, kosmetyki - wszystko w cenie). Pokoje starannie sprzątane codziennie, zmieniane ręczniki również codziennie. Hotel położony jest ok 300 m od plaży - i najbliższa do niego jest właśnie wydzielona hotelowa (jakies 70m szerokości), wyposażona w leżaki i parasole, pilnowana przez ratownika, posprzątana. Oczywiście wszedzie obok jakie kto chce plaze do wyboru do koloru. Z Triady wycieczki: Etna i Taormina za 60euro (+45 za wyjazd na góre), na wyspy liparyjskie za podobną kwotę. W hotelu można codziennie wykupywać rano obiad na dany dzień za 15 euro za osobe. Hotel jest położony między 2 zapyziałymi wsiami, jakies knajpki tam są, ale trzeba pamietac ze jak statystycznemu Polakowi sie chce jesc to takie przybytki tam nie dzialaja bo jest siesta:) Hotel idealny na wyjazd rodziny, goścmi są głownie Włosi, no i oczywiście nasi. Można śmiało polecić, a i opieka ze strony Triady jest w zupełności wystarczająca. Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotech Re: Hotel Calalunga-fotki IP: *.chello.pl 07.10.07, 15:55 Kilka fotek zrobionych na tym wyjeździe: tinyurl.com/3buefo Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Hotel Calalunga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 19:03 wróciłam wczoraj .jestem zadowolona .polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Hotel Calalunga IP: *.chello.pl 02.09.07, 23:28 nie poledzam, syf kiła i mogiła Odpowiedz Link Zgłoś
gos2291 do szysia 12.11.07, 17:47 Do szysia. Byłaś w tym hotelu we #Włoszech? Ciekawa jestem twojej opini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: Hotel Calalunga IP: *.crowley.pl 19.11.07, 14:40 Czy w tej dziurze można pożyczyczyć samochód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotech Re: Hotel Calalunga IP: *.chello.pl 20.11.07, 23:10 Hotel ma jedno swoje nowe Punto za 50 euro/doba, jak go brakuje załatwiają auta z wypożyczalni z innej miejscowości. Montepaone Lido jest na prawde malutkie, to praktycznie niewielka wioska jest z kilkoma sklepami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: Hotel Calalunga IP: *.crowley.pl 21.11.07, 13:15 Dzięki za informacje, mam jeszcze pytanko, czy trzeba mieć kartę kredytową jako zabezpieczenie dla wypożyczenia auta (w grecji to nie jest przyjęte, a w Kalabrii podobno konieczne), czy wiesz coś na temat możliwości promowania się pożyczonym autem na Sycylię, bo cena wycieczkiz Triadą 60 E przy 3 osobach nie bardzo ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś