Gość: gość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.03, 21:50 Ile kosztuje przejazd przez Most Europa w Austrii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kvik Re: Most Europa- cena? 01.09.03, 07:43 juz podawalem, kosztuje 8 euro w jedna strone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Most Europa- cena? IP: *.waw-pie.leased-e.ids.pl 01.09.03, 09:53 Proszę powiedzcie mi coś więcej, gdzie jest Most Europa i co to jest za most Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot.be Re: Most Europa- cena? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.03, 10:16 W Austrii. Pomiędzy Innsbruckiem i granicą włoską na przełęczy Brennero Fragment autostrady A13. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesien Re: Most Europa- cena? IP: *.proxy.aol.com 12.09.03, 11:24 Jechalam nim przed wejsciem euro,wtedy kosztowal przejazd w jedna strone 20 Dm. Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: Most Europa- cena? 01.09.03, 10:30 Gość portalu: Mika napisał(a): > Proszę powiedzcie mi coś więcej, gdzie jest Most Europa i co to jest za most wlasnie tak jak kolega ponizej napisal a nazywa sie w originalnym jezyku EUROPA BRUCKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Most Europa- cena? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.09.03, 11:40 bardzo dziękuje ! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 do Kvika 24.09.03, 12:50 Hallo Kviku, chyba na innym forum möwilismy na ten temat przed moim urlopem. A moze to kto inny dziwil sie, ze nie wiem gdzie to jest. Wiec wröcilam z urlopu, jechalam dwa razy (a wiec tam i spowrotem) przez to co Wy nazywacie Europabrücke. To sie naprawde tak nie nazywa, to jest Mautstelle, a Europabrücke nazwy sie to duze Raststätte krötko przez Mauststelle - jadac od Innsbruck. Europabrücke to oficjalna nazwy mostu na Renie przy wjezdzie do Strasburga. To Mautstelle na Brennerautobahn nie jest nawet mostem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: do Kvika 24.09.03, 14:09 basia553 napisała: > Hallo Kviku, chyba na innym forum möwilismy na ten temat przed moim urlopem. A > moze to kto inny dziwil sie, ze nie wiem gdzie to jest. Wiec wröcilam z urlopu, > > jechalam dwa razy (a wiec tam i spowrotem) przez to co Wy nazywacie > Europabrücke. To sie naprawde tak nie nazywa, to jest Mautstelle, a > Europabrücke nazwy sie to duze Raststätte krötko przez Mauststelle - jadac od > Innsbruck. Europabrücke to oficjalna nazwy mostu na Renie przy wjezdzie do > Strasburga. To Mautstelle na Brennerautobahn nie jest nawet mostem. Pozdrawiam. alez droga basiu, europa brucke to poprostu MOST (droga na przeslach przerzucona nad przelecza z jednego zbocza na drugie zbocze ) i tak go nazwali sami austriacy zaraz po wybudowaniu (wowczws nie byli jeszcze w europie i moze z tesknoty nazwali go europa brucke, my polacy tez wszystko przekladamy na europejskie, potrzeba czy nie), a nie tam zaden mauststelle czy jakis rastplatz i tak sie przyjelo w jezyku europejskich samochodziarzy toto znajduje sie zaraz za insbruck`iem w kierunku wloch most jest szeroki jak autostrada a ze nie jest zbyt dlugi, nie lezy w poziomie (strona poludniowa lezy wyzej od polnocnej) to i mozna go nie zauwazyc wiem, wiem ze tam u was w niemczech europa to wy i francja ale wierzaj mi, ze europa to cos wiecej niz li tylko te dwa kraje i inni tez maja prawo do nazwania tego czy owego europa np. europa brucke ja tez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Most Europa- cena? 24.09.03, 15:56 Przyczepilam sie tego mostu jak pijany plotu - wiem. Ale za rok zapraszam Cie na ta trase. OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michel Re: Most Europa- cena? IP: *.54.93.153.ppp1-4.had.tiscali.dk 24.09.03, 19:36 sa ciekawsze ale tak na marginesie, czy uwazasz ze jak nie napisane to nie ma ? juz pisalem, ze w slownictwie samochodziarzy i wydawnictw motorowych ten most zwany jest europa brucke a moze uwazasz, ze go tam wcale nie ma ? najlepiej sie go oglada i jest najciekawszy z dolu tzn. jadac stara trasa z insbruck´a na brenner pas, trzeba pod nim przejechac dla wyjasnienia - dlaczego chetnie zwano ten most jako europa brucke, bo polaczyl polnoc z poludniem i niesamowicie skrocil czas przejazdu przez alpy i jesli zadasz sobie trud (trasa stosunkowa latwa dla osobowych ale niesamowicie trudna dla ciezarowych) przejechania stara droga z insbruck´a do brenner to zrozumiesz, dlaczego z duma nazwano go europa brucke no ale jesli dla ciebie europa to tylko to, co laczy most w strasburgu to juz na to nic nie poradze - sorry pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Most Europa- cena? 24.09.03, 20:22 Poddaje sie. Poniewaz jezdze ta trasa na slepo, bo czesto, nie zagladalam wiec do zadnych przewodniköw czy tp. Nie wiedzialam ze gdzies oficjalnie tak to nazwano. Natomiast zauwazylam wlasnie 2-3 km. przed "tym miejscem" duzy napis "Raststätte Europabrücke". Prosze o usprawiedliwienie! Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Most Europa- cena? 25.09.03, 12:02 Absolutna szczerosc. Przeciez to nie hanba sie pomylic, prawda? Jestem pewna, ze sie z tego forum jeszcze niejednego dowiem! Dlatego tu jestem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: Most Europa- cena? 25.09.03, 13:45 ciekawe, ze przy odpowiedzi otwiera sie nowy temat pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Most Europa- cena? 25.09.03, 14:32 A möwie, ze computer to psotnik! Pare razy mi sie to juz zdarzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: halo basienko 26.09.03, 07:28 to nie tyle komputer co moze serwer tak ustawiony poranne pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 ach, Kviku! 26.09.03, 08:12 Tak, ta, jak na uzywajaca tego aparatu od 20 lat, powinnam rozrözniach to i owo. Niestety, zycia bez tegoz sobie nie wyobrazam, ale jestem idealnym tylko- uzytkownikiem. Choc nawet uczylam sie tego wszystkiego od podstaw - pozostane oslem. To tak jak z autem: jezdze duzo i chetnie, ale pod maske niechetnie zagladam, aby nie przeploszyc tych krasnoludköw co tam za mnie pedaluja! Acha, parkowac tez nie umiem! Milego dnia, Kviku! Sluchaj, czy Ty jestes bezrobotny, czy taki niemoralny jak ja (no, bo w czasie pracy takie pisanka...) Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: ach, Kviku! 26.09.03, 13:17 ach nie, bezrobotnosc juz mi nie grozi, to raczej mala moralnosc bo wykorzystuje miejsce pracy "do zabawy internetowej" ale, ze nie tylko ja tak robie to poczucie mam czysciejsze choc nie calkiem o´key, jednak to praca ... teraz pisze z wlasnego komputera, bo w piatek pracuje tylko 4 godziny i w domu jestem juz o 12 w poludnie przyjemnego weekendu albo raczej gute wochenende Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brenner Ach Basiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 15:55 Jesteś głupia jak but. Do tego nie znasz języków obcych. Most nazywa się "Europa". Jest zarówno wiaduktem, jak i mostem - w dolinie jest rzeka. "Maut" znaczy płacić i od tego słowa napis na "bramkach" gdzie pobiera się opłatę. Żeby to pomylić z nazwą mostu??? "Rast" znaczy odpoczywać i od tego słowa utworzono rzeczownik oznaczający miejsce wypoczynku/posiłku/postoju na autostradzie. A że ten jest przy "Europabrucke"... coz. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Most Europa- cena? 26.09.03, 17:19 No cöz, skoro TY tak möwisz, to na pewno jestem glupia i nie znam jezyköw. A Ty pisac umiesz ale czytac to ni hu hu. Jak bedziesz mial czas to zajrzyj: napisalam taröwno "Mautstelle" jak i "Raststätte". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brenner Re: Most Europa- cena? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 18:05 Nie pogrążaj się głupolu. Napisałem od jakich czasowników pochodzą wymienione rzeczowniki, żebyś wysiliła swój kurzy móżdżek. Jak nadal nie rozumiesz to gratuluje. Zresztą te napisy pojawiają się w wielu miejscach w Europie, więc kompletna durnota twa poraża. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Most Europa- cena? 26.09.03, 18:53 Mam prosbe Brenerze. teraz, jak juz z cala pewnoscia udowodniles jaka jestem glupia, postanowilam sie podksztalcic. Przyda sie to szczegölnie - zyje jakby nie bylo w Niemczech. Czy bylbys sklonny takiemu glupolowi jak ja udzielac korepetycji? Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: Most Europa- cena? 29.09.03, 09:04 a ten brenner skad sie tu wzial wyrywajac sie jak filip z konopi ? ja takich nazywam pol-analfabetami, umieja przeczytac nie wiedzac co czytaja oraz umieja napisac ale nie wiedza co pisza przegladajc forum latwo mozna stwierdzic, ze jest ich wielu niestety zbyt wielu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kvik Re: Most Europa- cena? 29.09.03, 11:41 kvika znika i nie bedzie juz kvika (ktos sie pod niego podszywa) pojawie sie w innej formie Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: Most Europa- cena? 29.09.03, 13:25 Nie wyglupiaj, sie Kviku! Akurat Cie polubilam no i jak Cie teraz rozpoznam?!? Odpowiedz Link Zgłoś
freitag_03 Re: Most Europa- cena? 30.09.03, 07:11 basia553 napisała: > Nie wyglupiaj, sie Kviku! Akurat Cie polubilam no i jak Cie teraz rozpoznam?!? ........................... Odpowiedz Link Zgłoś
lucjan33 Re: Most Europa- cena? 30.09.03, 07:27 basia553 napisała: > Nie wyglupiaj, sie Kviku! Akurat Cie polubilam no i jak Cie teraz rozpoznam?!? pojawi sie napewno Odpowiedz Link Zgłoś