Gość: zbyszek IP: *.lom.vectranet.pl 09.04.08, 22:44 myśle wybrać sie do Wenecji autkiem.Był ktos, doradzcie, jak jechać i gdzie spać w Wenecji.Zaznaczam iz krezusem nie jestem.) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ro_bb Re: wenecja. 10.04.08, 09:22 Proponuję nocleg pod Wenecją - np. Cavalinio, Lido di Jesolo. Jest tam dużo campingów, apartamentów itp. Z Punta Sabbioni kursują statki do Wenecji-linia nr14. Kupuje się bilet taki sam jak na Wenecję, np. jedniodniowy, trzydniowy i można się do woli przemieszczać. Statek z Punta Sabbioni do Placu Św. Marka płynie około 40 minut Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: wenecja. 10.04.08, 10:12 Proponuję dwa najbliżej Wenecji położone kempingi, akurat nadające sie jako baza wypadowa do zwiedzania. Oba znajduja sie przy ulicy via Orlanda w Mestre. Oddalone są około 15 minut jazdy autobusem miejskim od placu Roma. Koszt biletu w jedną strone to 1 euro. Pierwszy z nich to RIALTO, via Orlanda 16, drugi: VENEZIA, via Orlanda 8C. Autobusy linii 19 i 5 maja przystanki przy wejściach na kempingi, kursują co 20 minut. Rozkład jazdy można otrzymać w recepcji. RIALTO jest trochę tańszy. Poziom obu jest podobny, jednak ze wskazaniem na VENEZIA. Pozdrawiam Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pixelka_z Re: wenecja. 10.04.08, 17:13 Tu jest fantastycznie o wenecji ogółem, pobyt akurat w trakcie karnawału, ale może coś z informacji się przyda, jak nie autorowi wątku, to może komuś innemu, wątek został założony pod ogólnym tytułem, a więc można dzielić się tym, co się da :) www.podroze.pl/wyprawa/relacja/karnawal-w-wenecji-2008- niezapomniane-last-minute,409 . Odpowiedz Link Zgłoś