Gość: Asia IP: *.euro-net.pl 20.05.08, 17:32 A dokładniej do Rimini Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanpja Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? 20.05.08, 17:46 a z której części Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? IP: *.euro-net.pl 20.05.08, 18:27 z polnocno wschodniej Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? 20.05.08, 19:25 Kiedy jezdzilam samochodem, liczylam mn. wiecej 100 km na godzine. Czasem jedzie sie szybciej, czasem wolniej, czasem trzeba sie zatrzymac, ale mn. wiecej jest tak. Oczywiscie wykluczajac jakies wyjatkowe korki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 19:44 spróbuj skorzystać z viamichelin.com. dostaniesz tam mniej więcej czysty czas przejazdu, bez korków, sikania, tankowania, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldona Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.08, 19:51 Około 18 do 20 godzin -oczywiście z postojami co trzy ,cztery godziny .Można mniej ,ale jak to mówią kto się śpieszy..... Odpowiedz Link Zgłoś
ennka Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? 20.05.08, 21:07 Z Warszawy do Rimini jest 1630 km. Dodaj odległość od siebie do stolicy i podziel przez 100 ,jak radzi Lin.To będzie realny czas przejazdu bez niespodzianek i przy dość szybkiej jeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? 20.05.08, 21:22 Wątpię, żeby zachowując rozsądek i bezpieczeństwo udało się uzyskać średnia 100km/h na w/w trasie i przejechać ją w 17h. Nie każdy musi być rozsądny, to prawda. Jednak tu chodzi o bezpieczeństwo także innych. Wyhamujcie, to nie zawody!!! pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 11:13 Jechałem pięć dni . Było pięknie . Oczywiście podczas podróży , bo w Rimini już nie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 23:34 Z Krakowa do Wenecji (a dokładniej: do chwili dojechania do korku do bramek Mestre Est) jest 1100 km (z tego 900 km autostrad) i jedzie się około 12 godzin (w dwóch kierowców - z minimalną ilością przerw). Do Rimini dołóż około 3 godzin, do tego jeszcze przejazd przez Polskę - dostajesz dokładnie 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
magdam110 Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? 21.05.08, 07:18 Sama podróż po Polsce to średnia może wynieść i 50 km/h. Ostatnio nad nasze kochane morze jechaliśmy 480 km przez 8 godzin. Parę wahadełek, korki w większych miastach. 100 km/h w Polsce nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? 21.05.08, 07:52 srednia 100 kmh dotyczy tylko i wylacznie jazdy autostrada, na normalnych drogach nawet w Niemczech, gdzie mozna jechac max. 100 kmh. bez ryzyka zaplacenia wysokiego mandatu, srednia wyjdzie co najwyzej 75-80 kmh np. jadac w nocy lub w niedziele, jadac autostrada mozna taka srednia uzyskac bez wiekszego klopotu i bez 200 kmh ostatnio przejechalem 800 kmh w 7.45 godzin z postojami na sniadanie, kawke i siku, nie jadac szybciej jak 130 kmh. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: halo ortodoks 21.05.08, 08:04 z nikim sie nie scigalem, nie bylo korkow, jechalem caly czas autostrada prawie z pod domu, jedynie ostatnie ca. 20 km normalna droga ale byla to niedziela wiec obeszlo sie i tam bez problemu, czyli mozna nawet w pojedynke ale to zalezy kiedy sie jedzie i ile jest robot na drogach, na mojej trasie nie bylo prawie zadnych no i czy lubi sie jezdzic czy jedzie sie bo sie musi, to bardzo wazne Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: halo ortodoks 21.05.08, 12:09 Przeprowadziłeś się do Suwałk? Mają tam już autostradę? Czy masz kłopoty rozumieniem czytanego tekstu ? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: halo ortodoks 21.05.08, 19:00 napisał: > Przeprowadziłeś się do Suwałk? Mają tam już autostradę? > Czy masz kłopoty rozumieniem czytanego tekstu ? > pozdro nie, nie mam ale mam klopoty z twoja logika, czytaj uwaznie, pisalem wylacznie o autostradach a takowa mozna napotkac dopiero w Czechach jadac z Suwalk przyklad Niemiec jest przykladem ile mozna osiagnac na normalnej, dobrej drodze, w Polsce takich nie ma wiec autor watku musi wziac na to namiar, ot co pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: halo ortodoks 22.05.08, 10:54 ... bo według mojej logiki, autor wątku pyta ile godzin jedzie się z Polski północno wschodniej do Rimini, a nie jaką można osiągnąć średnia na drogach w Niemczech, lub autostradach we Włoszech. Na dnie słonego jeziora w Bonneville można osiągnąć predkości ponad 500k/h! Jak to się ma trasy Suwałki Rimini? pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: halo ortodoks 22.05.08, 15:16 wybacz ale zawsze uwazalem ciebie za czlowieka inteligentnego i chyba nie chcesz mnie zawiesc ? "Jak to się ma trasy Suwałki Rimini?" zeby ludzie nie robili porownan nigdy nic by nie osiagneli ale zostawmy to, nie warto sie licytowac, stress zdrowiu szkodzi zycze przyjemnych, wolnych dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? IP: 87.105.189.* 21.05.08, 12:28 Potwierdzam: przelicznuk 100 km/h na autostradach w Europie (oprocz polskich gniotow) jest jak najbardziej realny bez obciazania kierowcy. Przyklady: 1 i 7 maja 2008, trasa Wroclaw-Lucerna i tydzien pozniej z powrotem, 1043 km w jedna strone. Wyjazd z Wrocka o 9:00, przyjazd do hotelu w centrum Lucerny o 21:30 (w Szwajcarii byl deszcz przez polowe trasy). Z powrotem: wyjazd 10:00 rano, przyjazd na Sudecka 21:45, z postojami na papu, siku i papieroska (dosc czeste, bo duzo pale, ale nie w aucie). Autko: Passat 1.8T (bez szalenstw po drodze typu 260 km/h:) Druga trasa: Wroclaw - Cannes i z powrotem 10 dni pozniej, 1 i 10 kwietnia, dlugosc trasy: 1653 km w jedna strone, dwoch kierowcow, kazdy z nich po 8 godzin za kierownica. Wedlug komputera pokladowego calkowity czas jazdy: 15 godzin 40 minut w jedna strone i 16 godzin 10 minut w druga. Auto: VW Caravelle, czyli nie rakieta. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? 21.05.08, 12:36 mój "rekord" nad Bałtyk to 7 godzin "jazdy" z Łodzi (do Karwii). Obecnie od kilku już lat jeżdze do Włoch. Najszybciej dojechałem w zeszłym roku, jadąc nocą,z Łodzi do bramek na autostradzie w Mestre dojechałem w niecałe 13 godzin. Jest to odległość ok 1200 km wg VIA MICHELIN - średnia prędkość wyszła mi więc prawie 100kmh. A więc da się, mówie to z własnego doswiadczenia. Zrobiłem 2 przerwy, na tankowanie i siku. Od bramek w kierunku Rimmini jazda dużo gorsza, olbrzymi ruch, duzo ciężarówek,"ravenianka" to zwykła, wąska droga. Z kolei najdłużej jechałem w 2004 roku - do bramek 18 godzin jazdy.... Róznie może być na trasie, w czasie deszczu nawet autostradą, zwłaszcza w Alpach, lepiej nie szarżować prędkoscią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 13:08 > ciężarówek,"ravenianka" to zwykła, wąska droga Nie radzę jeździć SS309 Venezia-Rawenna. Za Mestre koszmar. Sugeruję albo autostradą przez Padwę i Bolonię albo autostradą do Ferrary i stamtąd na S16 do Rawenny - zwykła droga, ale dużo mniej zatłoczona niż SS309. > Róznie może być na trasie, w czasie deszczu nawet > autostradą, zwłaszcza w Alpach, lepiej nie szarżować prędkoscią. Oj tam jak zacznie padać to nie taki deszczyk jak u nas, tylko jakby ktoś wodę wiadrami wylewał. Ostatnio trafiłem na taką ulewę po włoskiej stronie Alp (za Tarvisio) - 60-80 km/h to maks. co dało się jechać. Nie było kompletnie nic widać (a był to środek dnia - ok. godz. 15:00). Jakby tak lało w nocy po praktycznie trzeba by się zatrzymać i przeczekać. A i jeszcze jedno - na bramkach Mestre Est strata 30min - 1 h to nic nadzwyczajnego. Tam często tyle się stoi. Przy większym korku można go ominąć zjeżdżając na ostatni kawałek na S14 i dopiero koło lotniska Venezia Marco Polo kierować się na Tanganziale i A4, ale to "kosztuje" około 45 min. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? 21.05.08, 13:51 308, nazywa sie Romea. Odradzam. Droga numer 1 jesli chodzi o niebezpieczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 14:25 Sprawdzam na mapie i chyba jednak 309 (przynajmniej tak jest w ViaMichelin) Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? 21.05.08, 15:20 zgadzam się, mnie też się wydaje ze to trasa nr 309, no nic, jutro sprawdzę - kolejne posty napisze juz z Włoch :-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Ile godzin sie jedzie z Polski do Włoch? 21.05.08, 17:32 Tak, tak 309. Pomylilam klawisz. Pamietam, ze kiedys moj malzonek wpadl na ""swietny pomysl" skrocenia drogi wlasnie tamtedy. Pierwszy i ostatni raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: przejazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 19:15 A jak się ma sprawa przejazdu z Rawenny do Rzymu,ale nie autostradą tylko równoległą.Warto czy lepiej nie " oszczędzać" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: przejazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 19:24 Warto. SS3 Rawenna - Orte (bo chyba tak się nazywa, o ile mnie pamięć nie myli) do dobra droga dwujezdniowa (tylko o nawierzchni trochę gordzej niż autostrada). Śmiało można utrzymywać prędkość ok. 110-120 km/h. A autostrada na odcinku od Bolonii do Rzymu jest dość podła i często zatłoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: przejazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.08, 17:48 Wielkie dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
sam_diabel Re: przejazd 24.05.08, 22:14 witam, info z trasy Łódź / Wenecja *Mestre wyjazd 6 rano, przyjazd 18.20. Na trasie 3 postoje. Pierwszy w Czechach na zakup winietek i dotankowanie. Drugi w Austrii/ śniadanie, trzeci we Włoszech na kawę i tankowanie. Koszt autostrady we Włoszech 11.80 euro. Na trasie tylko jedno krótkie zwężenie drogi w okolicach Frydek Mystek, poza tym trasa bez robót drogowych / innych przeszkóad czy wypadków. jechałem przez Cieszyn, Brno, Wiedeń, Graz, Villach.... Policja ustawiona w okolicach dawnych przejść granicznych profilaktycznie zapraszała niektóre samochody do sprawdzenia. Komputer pokazał średnią prędkośc 107 kmh, a licznik 1170 km Odpowiedz Link Zgłoś
moose007 Re: przejazd 03.06.08, 10:48 Serwus! No to miałeś niezły czas. Ja z reguły trasę Warszawa - Mestre rozkładam na dwa dni. Ale może dlatego, że nigdy nie udało nam się wyjechać wcześniej niż o 9 rano. No i ty masz kawałek A1 :) Odpowiedz Link Zgłoś