pk1111 05.07.08, 11:38 Prosze o opinie jak ktoś miał okazję być w tym miasteczku, najbardziej interesuje mnie Residence Il Borgo ale również samo miasteczko, plaża, restauracje, sklepy i itp z góry dzieki za opinie Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marysia Re: Finale Ligure IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 01:03 Byłam. Miasteczko ok, ale tylko przed sezonem. Zwłaszcza dla rodzinki z małymi dziećmi.Pozostałym odradzam. Są w pobliżu lepsze miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: Finale Ligure IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 09:29 Dobry wybór. Piszą o mikroklimacie więc mnóstwo małych dzieci i kobiet w ciąży ( może w sezonie to się zmienia) Z mapy wynika że ze swojego domku będziesz miał na plażę ciut z górki. Do zobaczenia koniecznie :Laigueglia,Noli,Varigotti. Grota w Borgio Verezzi (wpuszczają z przewodnikiem o pełnych godz. a w środku dnia oczywiście przerwa (dowiedz się w inf.turyst. zanim wyruszysz) W środku temp.ok 16 stopni i cuda cuda. W Ceriale aquapark (bardzo drogo, nie można wnosić szklanych butelek ale całą resztę jak najbardziej, miejsca na trawkach do poleżenia, parasole i leżaki oczywiście płatne- przy kasie albo przychodzi umyślny i pobiera) W Genui oceanarium ( nie w weekandy i jest parę wątków na tym forum) i obok Citta dei bambini (jak z dzieckiem - taka stała naukowa wystawa dla maluchów i całkiem starszych - na godzinką chodzenia) Samo Finale - piękna promenada spacerowa, dwie stare uliczki ze sklepami, na górze Final Borgo - stare maisto. Kursuje kolejka turystyczna można podjechać na górę. Najlepsza restauracja :Napoleone przy promanadzie, lody Carlin, nie pamietam nazwy placu. Plaże oczywiscie płatne ale są wąskie paski bezpłatnych, na Bagno Amierica basen (trzeba mieć czepek) W hotelu Medusa można było wypożyczyć górskie rowery (dla dzieci hulajnogi) ale nie wiem czy dla nie gości hotelu też. Odpowiedz Link Zgłoś