bdra1 08.12.08, 11:52 witam czy ktos zna ten camping?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa553 Re: spiaggia e mare 08.12.08, 17:40 campingow o tej nazwie jest czlowieku we Wloszech okolo 20. To tak jakby ktos na forum polskim zapytal, jak sie mieszka na ulicy Kosciuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
bdra1 Re: spiaggia e mare 10.12.08, 11:46 przepraszam pania bardzo, ale jak wpisuje sie w goglach pojawia sie jeden a wiec czy ktos zna camping spiaggia e mare w porto garibaldi? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: spiaggia e mare 10.12.08, 22:52 bdra1 napisała: > przepraszam pania bardzo, ale jak wpisuje sie w goglach pojawia sie > jeden www.google.it/search?hl=it&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=camping+spiaggia+mare&s pell=1 zdecydowanie więcej niż jeden.. Odpowiedz Link Zgłoś
bdra1 Re: spiaggia e mare 12.12.08, 10:50 widze ze to jest jeden i ten sam camping, tylko sprzedawany przez różne agencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: spiaggia e mare IP: *.chello.pl 02.01.09, 12:45 No i tu masz rację!!! Jest tylko jeden camping o nazwie "Spiaggia e Mare" mieści się przy Porto Garribaldi w delcie rzeki Pad, tu masz oficjalną stronę (także w języku polskim) www.campingspiaggiamare.it/pol/home.php I jeszcze słówko do "bardzo pomocnych" mądrali z wcześniejszych postów: - jeśli wpisujemy: camping + spiaggia + mare! to google poszuka nam stron, na których występują wszystkie powyższe słowa. Dlatego campingów zawierających słowa spiaggia=plaża i mare=morze znajdzie nam kilkadziesiąt. Tymczasem camping SPIAGGIA E MARE jest tylko jeden! Wystarczy nazwę wpisać w ten sposób - "Spiaggia e mare". I wszystko stanie się jasne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: spiaggia e mare IP: *.8-87-r.retail.telecomitalia.it 09.01.09, 23:30 Byłem tam w czerwcu 08. Kamping przeciętny. Dużo komarów bo nawadniają krzaki odgradzające piazole. Basen fajny , tylko brodzik mały. A ten średni basen ma chyba 1.10 czy 1.20mt. Jest parę ciekawych miasteczek do zwiedzania mn. Chomacchio. Jak by kogoś interesowało tu są fotki z kampingu i inne. fotoalbum.alice.it/alice/piotrekmysza/wakacje-2008-porto-/ Odpowiedz Link Zgłoś
bdra1 Re: spiaggia e mare 12.01.09, 11:24 dziekuje, Ladne zdjecia, widac malo ludzi to pewnie jakis posezonowy okres? Znalazłam jeszcze kemping mare pineta w lido estensi moze ktos ten zna? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.it Re: spiaggia e mare 17.01.09, 22:49 Ostatni tydzień czerwca...było tam nawet sporo polaków. A kamping wydawał sie wmiare zapełniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camilloo Re: spiaggia e mare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 22:25 A jak wygląda sprawa sportowa. Są jakieś boiska, np siatkówka, piłka nożna, czy są organizowane jakieś turnieje, jak to ma miejsce na innych Włoskich kempingach. Czy najgłębszy basen ma 120cm, czy jest jakiś głębszy?? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.it Re: spiaggia e mare 24.01.09, 18:01 Na tym kampingu nie ma żadnego boiska...nie licząc do siatki na plaży. Oczywiście co jakiś czas sa organizowane jakieś zawody tenis stołowy ,siatka plażowa.Basen oczywiście jest też głębszy...tera nie pamiętam dokładnie czy cały 160 czy od 160 w dół. Na wszystkich kempngach jest podobnie...przeważnie widziałem i boiska. Spiaggia e mare jest wmiare mały dlatego pewnie nie wygospodarowali miejsca na boisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camilloo Re: spiaggia e mare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 22:18 A nie pamięta Pan może w której części kempingu są utytułowane namioty vacansoleil?? Dziwie się trochę że nie ma boiska do piłki nożnej bo na ich stronie wyraźnie piszę że takie boisko posiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.it Re: spiaggia e mare 04.02.09, 16:42 Namioty ogólnie s ą porozmieszczane gdzie zaznaczyłem...Vacansoleil wydaje mi sie że były bliżej sklepu...chyba :) img21.imageshack.us/img21/1205/scan0001ql2.jpg A co do boiska...nie wiem co za stronke przeglądałeś, ale na stronie kempingu nic kompletnie nie wspominają o boisku. Nawet na mapce nic nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camilloo Re: spiaggia e mare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 08:40 www.campingspiaggiamare.it/pol/wlochy-camping-morze/wlochy-camping-wakacje-adriatyckie-morze.php Tam u dołu, gdzie jest "sport i animacja" piszę boisko do gry w piłkę. Piotr dziękuję za szybkie odpowiedźi i pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.it Re: spiaggia e mare 05.02.09, 09:08 Wybacz...dwa razy przeglądałem i nie znalazłem. Ale faktycznie pisze. Ale pamiętam że nic nie było na kempingu jak łaziłem się szwędać...i nie ma dziwne. Zgłębniłem temat i poszedłem na Google Earth. I się znalazło boisko haha...poza kempingiem na takiej łączce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camilloo Re: spiaggia e mare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 16:23 Też właśnie przeglądałem google maps i pewnie chodzi Ci o tą łączkę? img201.imageshack.us/my.php?image=spiaggia1up1.png Tylko bramki wydają się być ustawione jakoś krzywo :D. Martwi mnie niestety wysoki kurs Euro. W 2008 roku jechaliśmy po kursie 3,40 a teraz 4,70 i końca nie widać. Pocieszam się tylko tym ze Vacansoleil nie każe mi dopłacać. P.S A ty wiesz gdzie pojedziesz w tym roku na wakacje?? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.it Re: spiaggia e mare 05.02.09, 18:21 No dokładnie o tą łączke chodzi, a że bramki krzywe..ważne że są hehe. Chciałem jechać na camping Isamar-Isola Verde, ale sie spóźniłem i już nie znalazłem namiotów w terminie który mnie interesował (koniec czerwca). Jade na Ca'Savio-Cavallino/Treporti. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camilloo Re: spiaggia e mare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 11:40 A z jakiej firmy jedziesz?? Ja byłem 2 lata temu w Lido Di Jesolo. Gdzieś 10 km od Cavallino. Podobało mi się. Polecam Aqualandie - taki park wodny w Jesolo, podobno największy we Włoszech. Jedyny mankament to dość zimna woda. Też byłem końcem czerwca, ale możliwe, że akurat źle trafiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.it Re: spiaggia e mare 06.02.09, 15:03 Jade pod namiot z Vacansoleil. To mój trzeci wyjazd z nimi. Dwa lata temu...też mniej więcej tam byłem. Lido di Cavallino. Na koniec czerwca temperatury w nocy raczej nie spadają poniżej 18-20 stopni. Oczywiście nie można przewidzieć pogody na ten rok.A średnia temperatura wody to około 20-22 stopni. Bez problemu sie można kąpać w morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: spiaggia e mare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 15:50 Orientujesz się może,czy 24-godzinny bilet na vaparetto obejmuje też wyspy Murano,Burano i inne??Jaki koszt tego biletu?? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.it Re: spiaggia e mare 06.02.09, 16:35 Nie wiem...ale było już na Forum o Vaporetto. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=28224338&a=36016749 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=37799591&a=37799591 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Ca Savio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 12:01 ...i my ruszamy,w trzeciej dekadzie czerwca... Nie orientujesz się jak z "ciepłotą" w nocy i temp. wody?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camilloo Re: Ca Savio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 14:57 Temperatura wody w czerwcu wacha się miedzy 24 stopnie a 25 w tym rejonie. Byłem w zeszłym roku w czerwcu w Martiniscuro - bardziej na południe koło Ancony to woda była strasznie ciepła koło 25 przed południem a po południu dochodziła do 28 ale to chyba przez to że były w morzu takie bloki kamieni, które zapobiegały mieszaniu się wody. Co do temperatury w nocy to przeważnie jest ciepło, ciągnie powietrzem od morza. Całą noc chodzi się krótkim rękawku i spodenkach, ale niekiedy bywało tak ciepło że ciężko było spać, niektórzy wynosili łóżka poza namiot i spali pod gołym niebem:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: spiaggia e mare IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.15, 15:40 Wybieram się z rodziną na camping w pierwszej połowie czerwca 2015 . Martwię się trochę o pogodę. Czy ktoś był w pierwszej połowie czerwca na campingu Ca Savio, San Franczesco lub Spiaggia e Mare? jak utrzymanie, czy jest drogie, bo będę gotować? jakie są ceny. Proszę Was o pomoc i napiszcie na maila zala23@o2.pl Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: spiaggia e mare 23.01.15, 20:26 Byłam na tym campingu w 2012 r.ale w pierwszej połowie września. Camping przyjemny. Na piaszczystej plaży było jednak dużo krabów i chociaż zejście do morza idealne dla dzieciaków (długi czas płycizna), to moja 2,5 letnia wtedy wnuczka nie chciała wchodzić do wody, po tym, jak uszczypnęło ją w nogę jedno takie stworzenie.:) Baseny jednak są przyjemne i chętnie się w nich kąpała, chociaż woda była niezbyt ciepła (nie jest podgrzewana nawet w części wydzielonej dla dzieci). Radzę wziąć środki na komary, bo we wrześniu było ich zatrzęsienie. Przypuszczam, że oi w czerwcu będzie ich sporo, bo to delta Padu i tereny raczej podmokłe. Pogody nikt nie jest w stanie przewidzieć, ani zagwarantować. Trzeba mieć tylko nadzieję, że dopisze i nie przejmować się, gdy nie będzie taka, jak byśmy oczekiwali. :) Ceny w markecie na campingu dość wysokie, szczególnie drogie jest pieczywo. Na drugim końcu Porto Garibaldi jest market (o ile dobrze pamiętam nieduży Coop), ale zakupy lepiej robić w centro commerciale przy drodze z Porto Garibaldi do Comacchio. Tam jest kilka hipermarketów, a trochę dalej jest Lidl, w którym ceny nie odbiegają bardzo od cen w naszym Lidlu. Moim zdaniem na zakupy na wyżywienie 4 osób dorosłych + dziecko wydałam może jakieś 10-15 % więcej niż w Polsce. W okolicy polecam odwiedzenie: - Comacchio, poprzecinanej kanałami niewielka miejscowość rybackiej, która cieszy się sławą małej Wenecji. Dumą miasteczka jest potrójny most Trepponti, na który prowadzą pochodzące z XVII w. schody. - Abbazia di Pomposa, która jest słynnym opactwem zadziwiającym wspaniałymi przykładami sztuki romańskiej. a dla dzieciaków całodzienny pobyt w parku rozrywki "Italia w miniaturze" znajdującym się w okolicach Rimini, gdzie podziwiać można wszystkie najważniejsze zabytki Włoch w skali 1:25 lub 1:50. Można tam nawet popływać łódką po weneckim Canale Grande. :) Można też zrobić wycieczkę do pięknie położonej na szczytach trzech gór republiki San Marino. Widoki niezapomniane! Kiedyś jeździło się tam ze względu na zakupy taniego alkoholu. Teraz to już mit, bo te same alkohole można kupić w marketach za tę samą lub nawet niższą cenne, np. likier amaretto. Odpowiedz Link Zgłoś
sempre_dritto Re: spiaggia e mare 23.01.15, 23:25 aseretka napisała: Kiedyś jeździło się tam ze względu na zaku > py taniego alkoholu. ale podróbki perfum ciągle są w dobrej cenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camillo Re: spiaggia e mare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 11:21 A ktoś wybiera się może końcem czerwca na Spiaggia e mare albo do Porto Garibaldi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: spiaggia e mare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 12:58 Własnie my wybieramy się na camp Spiagga e Mare od 18 czerwca z trójką dzieciaczków pod namiot z Vacansoleil. Jeszcze tam nie byliśmy. Czy wie ktoś czy daleko jest do jakiegoś pobliskiego miasteczka? Można tam dojść pieszo np. na lody? Czy fajny i przyjazny jest ten camp dla dzieci w wieku 10 lat, 7 lat i 2 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.it Re: spiaggia e mare 25.02.09, 13:55 Od kampingu do najbliższych zabudować jest gdzieś 200 metrów. Do centrum na pewno ponad 500. Zresztą polecam maps.google.pl/ A to wygląda mniej więcej tak... img4.imageshack.us/img4/1719/camping.jpg A co do dzieci...myśle że nie ma kempingu na którym dzieciaki by nie znalazły coś dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: spiaggia e mare IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 21:46 Bardzo dziękuję za odpowiedź. A może jeszcze jakieś informacje? Czy na campie jest czysto i przytulnie? Trzy lata temu byliśmy na campie w Ca'Savio i było cudnie. Przytulny, miły camping. Super zaopatrzony sklepik, a do miasta spacerkiem było bardzo blisko i miasteczko było bardzo ładne. Mamy do tego miejsca sentyment. Rok temu byliśmy na Chorwacji. I tego miejsca zdecydowanie nie polecam. Totalna porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.it Re: spiaggia e mare 27.02.09, 14:36 Nie wiem czy widziałaś w pierwszym moim poście w tym temacie z 9.01 wkleiłem link z mojego albumu z kempingu. Kamping czysty...dużo mniejszy niż Ca Savio i dlatego bardziej przytulny. Jakichś szczególnych zastrzeżeń nie mam. Przez to że mniejszy wszędzie bliżej-basen,sklep,plaża. A ja w czerwcu sie właśnie wybieram na Ca Savio...pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: spiaggia e mare IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.09, 21:04 A powiedz mi jaka pogoda jest na koniec czerwca? My byliśmy koniec sierpnia początek września i było cudnie. Woda była bardzo ciepła. Rewelacja! Pierwszy raz jedziemy w terminie koniec czerwca. A tak szczerze pojechałbyś tam jeszcze raz? Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGNIESZKA Re: spiaggia e mare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 11:27 Witam! Czy ktoś już w tym roku był na campie Spiagga e mare? Interesują mnie ceny żywności i jakiś najtańszy sklep w pobliżu? Wyjeżdżamy 17.06. Proszę o odpowiedź!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaszea Re: spiaggia e mare IP: 195.20.110.* 09.07.09, 14:37 My chcemy się wybrać na ten kemping w przyszłym roku (namioty z Vacansoleil). Czy ktoś z osób które były w czerwcu 2009 może opisać kemping: temperatura i czystość wody, czystość toalet, ceny żywności, rozrywki dla dzieci itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: spiaggia e mare IP: 94.254.251.* 11.07.09, 21:42 Właśnie wróciłam z tego kempingu. Do samego kempingu nie mam zastrzeżeń, basen fantastyczny, sanitariaty czyste, ciekawe animacje dla dzieci, place zabaw na kempingu i na plaży.Temperatury wysokie, wręcz upał (27.06-04.07 ponad 33 stopnie, morze 30 stopni).Plaże szerokie, brudne po południu(codziennie w nocy je sprzątają).Przy wyjściu z kempingu morze bardzo płytkie, żeby popływać trzeba przejść kilkaset metrów. Ogólnie polecam. Niedaleko ciekawe miasteczko Comacchio.Najtańszy sklep około 2 km (Diu Piu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: spiaggia e mare IP: *.tktelekom.pl 09.11.09, 11:59 Jak mozna dostać się z kempingu do Wenecji? Czy kursuje jakiś autobus do promu w Punta Sabbioni? Odpowiedz Link Zgłoś
fortakasia Re: spiaggia e mare 18.02.10, 11:01 Witam, Wybieramy się na ten camping w czerwcu tego roku. mam pytanie ile zajęła wam podróż samochodem? Czy możecie podać jakieś ceny? NP. cena obiadu (pizza, ryba itp), cena butelki wody, generalnie czy jest dużo drożej niż w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: spiaggia e mare IP: 212.160.190.* 18.02.10, 11:32 www.bennet.com/promozioni/volantinoFlash.aspx?vol=668&idIper=0025 To jest link do cen, między innymi żarcia, w pobliskim markecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: spiaggia e mare IP: 212.160.190.* 18.02.10, 11:45 Dodam jeszcze, w ramach korepetycji z matematyki, że do określenia długości odcinka: czasu, drogi potrzebne są jego dwa punkty brzegowe. Pytanie więc o odległość, czy czas do jakiegoś punktu jest nie do końca logiczne! Pizza zaczyna się we włoskich knajpach od 3,5- 4,5 Euro, a kończy na "?" Odpowiedz Link Zgłoś
fortakasia Re: spiaggia e mare 18.02.10, 11:54 Dziękuję za podane informację. Co do czasu podróży, nie oczekiwałam podania jej długości od mojej ulicy srzed domu.... Chodziło mi raczej o czas podróży od granicy Polski do wskazanego przeze mnie regionu Włoch. Chodziło o orientacyjną wartość, czy jeździliście z noclegiem czy daliście radę za bez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: spiaggia e mare IP: 212.160.190.* 18.02.10, 12:15 Od granicy jechałem ok. 11 godzin. W tamtą stronę bez spania, powrót ze spaniem. Pytanie: czy jadę ze Szczecina i dalej przez Niemcy, czy też z Warszawy i dalej przez Słowację jest, przyznasz, zupełnie bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fortakasia Re: spiaggia e mare IP: 62.29.253.* 19.02.10, 16:55 Gdybyś chciał być naprawdę pomocny to po prostu napisałbyś jak jechałeś. Skoro to taki problem to po co wogóle odpowiadasz? Czy po to aby naśmiewać się z zadającego pytanie? Skoro zadaję pytania to znaczy, że w tym temacie nie wiem nic, albo niewiele. Ja planowałam jechać przez Słowację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agg Re: spiaggia e mare IP: *.retsat1.com.pl 19.02.10, 17:34 witam. my też wybieramy się w czerwcu na ten camping. dokładnie ostatni tydzień czerwca. jedziecie z biurem czy z własnym sprzętem? Odpowiedz Link Zgłoś
i.kola111 Re: spiaggia e mare 20.02.10, 11:03 My też wybieramy się w tym roku na ten kemping dokładnie od 19 czerwca jedziemy w 2 rodziny. 2 lata temu byliśmy na wakacjach w tej miejscowości z Bielska Białej wyjechaliśmy koło 20 a na miejscu byliśmy o 12 następnego dnia po drodze mieliśmy jedną dłuższą 3 godzinną przerwe i chyba 3 takie krósze po 20-30 min w tym roku również planujemy wyjechać wieczorem a w jaki dokładnie terminie będziecie na tym kempingu i z kąd jedziecie ? : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fortakasia Re: spiaggia e mare IP: 62.29.253.* 22.02.10, 11:47 Jedziemy dokładnie w tym samym terminie tzn. od 19 czerwca na dwa tygodnie. Jedziemy z Warszawy, pierwszy raz do Włoch. Odpowiedz Link Zgłoś
i.kola111 Re: spiaggia e mare 22.02.10, 14:14 To do zobaczenia na miejscu : ) my też jedziemy na 2 tygodnie jeśli chcesz jeszcze o coś spytać chętnie pomożemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fortakasia Re: spiaggia e mare IP: 62.29.253.* 23.02.10, 09:51 Dziękuję i od razu skorzystam... Pisałaś/eś, że swa lata temu byliście w tejsamej miejscowości - czy woda jest tam czysta - bo na jakimś forum znalazłam informację, że woda jest mętna i niezbyt czysta...Przeczytałam to dopiero teraz, a już wykupiłam pobyt na tym campingu -ciekawa jestem waszej opinii ba temat czystości wody. Jedziemy z 2,5 letnią córeczką, czy brzeg jest piaszczysty? I jeszcze jedno jak kształtują się ceny np. w barach, pizzeriach za ile można zjeść obiad ( chodzi o jakieś zwykłe lokale ). A czy poprzednim razem też byliście na tym campingu? Jak z czystością sanitariatów? Wiem - to dużo pytań - z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.it Re: spiaggia e mare 23.02.10, 23:28 > ile można zjeść obiad ( chodzi o jakieś zwykłe lokale ). W zwykłych lokalach można znaleźć "menu lavoro" Przeważnie 10-12 Euro za osobe..pierwsze,drugie,woda lub wino i kawa. > Jak z czystością sanitariatów? Tak jak pisał i.kola111 sanitariaty są czyste...sprzątane trzy razy dziennie. > woda jest tam czysta - bo na jakimś forum znalazłam informację, że > woda jest mętna i niezbyt czysta... > Co do morza z czystością jest średnio napewno inne niż np w > chorwacji ale przy plażach piaszczystych raczej wszędzie jest takie Dokładnie... brudna raczej nie ,ale mętna przez piach. Chociaż i to nie zawsze.Jak jest może spokojne to i woda jest przejrzysta. > Jedziemy z 2,5 letnią córeczką, czy brzeg jest piaszczysty? Może nie zauważyłaś...w siódmym poście tego tematu wstawiłem link do albumu moich fotek z tego kempingu, widać tam dobrze plaże i brzeg. :) Odpowiedz Link Zgłoś
i.kola111 Re: spiaggia e mare 23.02.10, 12:09 Pizza około 3-4 euro tak jak już poprzednicy pisali co do obiadów to już ceny większe 2 lata temu za np frytki z miesem i sałatką dla 1 osoby około 8-10 euro wzależności od restauracji za mieszanke owoców morza też około 8 euro, a takie podstawowe artykuły żywnościowe w sklepach były w podobnych cenach jak u nas jedynie pieczywo jest droższe.Co do morza z czystością jest średnio napewno inne niż np w chorwacji ale przy plażach piaszczystych raczej wszędzie jest takie sobie plaże są codziennie sprzątane,więc wydaje mi się że w porównaniu z plażami bałtyku i tak lepsze bo przynajmniej nie plątają się pety i kapsle od piwa plaża jest szeroka i piaszczysta a morze daleko płytkie więc jeśli się jedzie z dziećmi to dodatkowy plus też jedziemy z dwójką tyle że chłopców znajomi również z 2 chłopców : ) na tym kempingu nie byliśmy bo mieliśmy wtedy wynajęte apartamenty ale w poprzednie wakacje byliśmy na kempingu w chorwacji i warunki były bardzo dobre sanitariaty cały czas sprzątane zresztą na zagranicznych kempingach to standard więc raczej nie ma się czego obawiać.A i proponuje zabrać buty do wody plaża jest coprawda piaszczysta ale przy samym brzegu jest dużo połamanych muszelek i krabów : ) co prawda same nie atakują ale jak się nadepnie nie jest przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
i.kola111 Re: spiaggia e mare 27.02.10, 13:38 Piotr a możesz napisać czy na kempingu są asfaltowe lub brukowane ścieżki chodzi mi o to czy jest sens zabierać dla dzieci rolki lub hulajnoge ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: spiaggia e mare IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.10, 15:26 czy na kempingu są asfaltowe lub brukowane > ścieżki chodzi mi o to czy jest sens zabierać dla dzieci rolki lub > hulajnoge ? Przecież na stronie kampingu są filmy o tym miejscu, które warto chyba zobaczyć. Tam widać to, o co pytasz! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.it Re: spiaggia e mare 03.03.10, 22:04 Główna alejka jest asfaltowa. A wszystkie boczne...ziemia/piach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: spiaggia e mare IP: 62.29.253.* 28.05.10, 11:36 Może ktoś jeszcze wyrazi swoją opinię na temat tego campingu i okolic? Warto tam jechać z dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agg Re: spiaggia e mare IP: *.retsat1.com.pl 02.08.10, 13:42 właśnie wróciliśmy z porto garibaldi. wrażenia następujące : bardzo miły, przytulny camping , wszystko w zasięgu ręki, bezpieczny - syn sam chodził po całym campingu zarówno na basen jak i na wieczorne animacje. dużo się dzieje dla dzieci do południa i wieczorami. komary były ale off wystarczał aby się ich pozbyć - i oczywiście wtyczka na noc.wszystko piekne tylko morze przerażało. jeden wielki ściek i szambo - co tam nie pływało - najmniej obrzydliwe były reklamówki i plastikowe elementy od różnych sprzętów domowych. koszmar. plaża ładna, szeroka - można się opalać ale nie radzę się kąpać - mało przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pel Re: spiaggia e mare IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 14:14 Jednym słowem: identycznie jak w Świnoujściu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agg Re: spiaggia e mare IP: *.retsat1.com.pl 02.08.10, 14:23 nie zgodze się z tym porównaniem ze świnoujściem. w porto morze brudne ale reszta zdecydowanie atrakcyjniejsza niż u nas. zachód słońca w san marino czy odkrywanie zakątków wenecji, w których nie pojawiają się tłumy turystów to zdecydowanie lepsze rozwiazanie niż wypoczynek nad bałtykiem, szukanie miejsca na plaży, kąpiel w zimnym i brudnym morzu i jedzenie rybki dziwnie pachnacej. takie jest moje zdanie . niestety naszym "kurortom"jeszcze daleko do poziomu europejskiego i nawet w porównaniu z małą wioską rybacką we włoszech wypadają dużo słabiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: spiaggia e mare IP: *.energetyka.lubin.pl 20.07.11, 08:28 Witam, czy ktoś może wrócił z tego kempingu, ma może nowe informacje, jak daleko jest do supermarketu w miasteczku, czy jest tylko jeden czy może w bobliżu jest ich kilka. Bardzo proszę o informację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś