sevika 24.01.09, 18:06 proszę podsuńcie pomysły na zorganizowanie romantycznych wakacji w Toskanii,nasz budżet to około 7 tysięcy na dwa tygodnie, chcemy jechać swoim samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: podróż poślubna-wybrzeże toskańskie 25.01.09, 01:52 A czy to koniecznie musi być wybrzeże? Akurat Toskania nie słynie z plaż :) Moja rada - albo wybrzeże,a le bardziej na południe Albo Toskania, ale raczej wgłąb lądu Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: , marghe, zle radzisz 25.01.09, 08:51 moze byc takze wybrzeze w Toskanii, sa tam bardzo ladne plaze np. w Viareggio i okololicach, w Viareggio jest super promenada z super boutikami, restauracjami, barami czy sypmatyczne i dla tych z wyzszej polki Forte dei Marmi, pobliska Lucca dla ducha i oczu, Piza i o godzine jazdy odalona Florencja, sliczne Alpy Apuanskie z kopalniami slynnego marmuru z Carrary czy slynne Portovenere i Cinque Terre Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Re: podróż poślubna-wybrzeże toskańskie 25.01.09, 12:58 Ja bym polecil trase Florencja, Lucca (ew. Piza i zdjecia z krzywa wieza:) San Gimigiano, Siena i pozniej albo np. Perugia, Asyz i Cortona lub na polnoc Cinqueterre, i wzdluz wybrzeza Sesstri Levante, Santa M.Ligure, Portofino, Genua Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Re: podróż poślubna-wybrzeże toskańskie 25.01.09, 13:01 z wiekszosci tych miast sa u mnie na stronie zdjecia no i polecam BARDZO VERONE!!przeslicze miasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgotosca Re: podróż poślubna-wybrzeże toskańskie 25.01.09, 13:03 A co rozumiesz przez romantyczną podróż? Czy byczenie się, zwiedzanie, miks z tego? Małe miasteczka? Muzea? Krajobrazy? Czy masz jakieś zainteresowania wraz z przyszłym mężem? Wędrowanie z kilkoma noclegami, jeden jako baza wypadowa? Wystarczy basen, czy musi być morze? Np.mimo, że lubię zajrzeć do Viareggio, nie uważam tej miejscowości za zbyt romantyczną, prędzej liguryjskie Cinque Terre. Odpowiedz Link Zgłoś
malgotosca Re: podróż poślubna-wybrzeże toskańskie 25.01.09, 13:11 Zapomniałam dodać, że bardzo dobrze robicie wybierając podróżowanie autem, na miejscu niezwykle przydatne, oczywiście, gdy chcecie trochę pozwiedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
globtroter.org Re: podróż poślubna-wybrzeże toskańskie 25.01.09, 13:16 Podroz poslubna to powazna sprawa :o) Mnie taka romantyczna podroz poslubna kojarzy sie raczej z jakims luksusowym hotelem z bardzo dobrym wyzywieniem polozonym w jakims pieknym miejscu, ale nie opanowanym zanadto przez turystow. Jednak na takie cos ta kwota zdecydowanie nie wystarczy. Trudno mi sobie wyobrazic romantyczna podroz np. w domkach na campingu, chociaz... Na wybrzezu Toskanii jest kilka miesc z bardzo ladnymi plazami. Jeszcze piekniejsze sa na toskanskich wyspach. Wydaje mi sie, ze nie wszystkie mlode malzenstwa maja ochote w podrozy poslubnej akurat na zwiedzanie zabytkow. A moze nie planuja wogole wychodzic z hotelu? :o)))) Wedlug mnie za malo jest informacji odnosnie preferencji, oczekiwan, zainteresowan czy chocby terminu wyjazdu zeby cokolwiek konkretnego mozna bylo doradzic. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brus Re: podróż poślubna-wybrzeże toskańskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 00:47 Ja tam bym się zaszył w hotelu Il Senatore w Fiascherino albo poszukał czegoś w Montemarcello z widokiem na morze. Stamtąd wszędzie blisko. Albo też w hoteliku San Fruttuoso, dopływa się tam statkiem. W pobliżu morzem bliziutko do Portofino,Portovenere i 5terre (Droga Miłości!). Po drodze do domu, Piza, Florencja, Lucca i Jez. Garda. Odpowiedz Link Zgłoś
sevika Re: podróż poślubna-wybrzeże toskańskie 13.02.09, 17:11 Dlaczego wybrzeże Toskanii? Kwestia kompromisu, ja od wielu lat bardzo chciałam jechać do Toskanii, a narzeczony koniecznie chce wakacje spędzić nad morzem .Mamy zamiar połączyć zwiedzanie i wylegiwanie się na plaży, przy okazji próbując specjałów tamtejszej kuchni i winnic. Jak widzę to budżet będziemy musieli zwiększyć, no ale co tam podróż poślubna w Toskanii zdarza się tylko raz-mam nadzieję:) Jak myślicie spokojnie damy radę jechać w ciemno bez uprzednich rezerwacji(druga połowa czerwca)? Odpowiedz Link Zgłoś
malgotosca Re: podróż poślubna-wybrzeże toskańskie 13.02.09, 17:19 a czemu sobie nie poszukasz noclegow przez net? najczesciej, gdy gdzies sie wybieram, szukam przez lokalne agencje w necie, bez stresu mozna cos znalezc :) zycze spokojnych przygotowan do slubu i zupelnego zwariowania w Toskanii :) Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: podróż poślubna-wybrzeże toskańskie... 25.01.09, 23:57 Seviko, zapomniałaś napisać, jak zamierzasz spędzić te wakacje, aby było romantycznie? Mnie to słowo kojarzy się w pierwszej kolejności z Elbą... Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś