Dodaj do ulubionych

Jaką trasą do Wenecji?

IP: *.polfawar.com.pl 06.08.09, 12:52
Jaką trasę możecie polecić do Wenecji?
Ile godzin trzeba liczyc na dojazd?
Zalezy mi na szybkiej trasie, jedziemy bez dzieci.
Ile kosztują winiety? Gdzie na trasie z Polski będę mogła tankować
gaz?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciej Re: Jaką trasą do Wenecji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 12:56
      Nie napisałeś skąd
    • Gość: Maciej Re: Jaką trasą do Wenecji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 12:57
      Przepraszam, miało być "nie napisałaś"
      • Gość: kawka Re: Jaką trasą do Wenecji? IP: *.polfawar.com.pl 06.08.09, 13:10
        Nie szkodzi Macieju;)

Trasa z Warszawy.

Pozdrawiam
        • Gość: Maciej Re: Jaką trasą do Wenecji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 13:38
          Ja jeżdżę z Krakowa przez Chyżne, Zylinę, Bratysławę, Eisenstadt, Graz, Udine.
          Dojazd do Wenecji 1100 km zajmuje ok. 11-12 godzin, nie łamiąc radykalnie
          ograniczeń prędkości, ale mało się zatrzymując. Z Warszawy radziłbym jechać
          Cieszyn-Żylina i dalej wg opisu. Są zwolnennicy jeżdżenia przez
          Cieszyn-Brno-Wiedeń, ale ja wolę trasę przez Słowację. Wyjeżdżając odpowiednio
          wcześnie spokojnie trasę pokonasz w 1 dzień (przy 2 kierowcach, przy 1 - nie wiem).
          Najgorszy odcienek na tej trasie to Cieszyn-Zylina, ok. 80 km dość podłej drogi.
          Od Zyliny prawie cały czas autostrada, z wyj. kawałka Parndorf - Eisenstadt (ok.
          40 km ) w Austrii. Można jechać autostradą przez Wiedeń, ale nie warto. Dużo
          dalej i dłużej.
          Co do gazu - poszukaj na forum, ktoś opisywał, gdzie w Austrii są stacje LPG.
          Winiety Słowacja - 5 EUR za tydzień albo 10 EUR za miesiąc. Austria - coś koło 8
          EUR za 10 dni. Jadąc przez Zylinę nie potrzebujesz winiety na Czechy. Przejazd
          od granicy włoskiej do Wenecji - około 10-12 EUR.
          • radioaktywny Re: Jaką trasą do Wenecji? 06.08.09, 15:33
            Zawsze pokonuję tą trasę w jeden dzień. W tej chwili to nie jest już męcząca
            droga, znużenie można pokonać zatrzymując się na posiłek i kawę.
            Kiedyś było inaczej, 15 lat temu Słowacja miała fatalne drogi, wówczas podróż
            zajmowała dwa dni i nie było innej rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka