Dodaj do ulubionych

Jechać przez Czechy - Olomouc i Brno do Mikulov,

IP: *.prc.com.pl 19.08.09, 19:55
czy przez Słowację - Cadca, Bratislava?
Która droga lepsza?
Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: Jechać przez Czechy - Olomouc i Brno do Mikul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:26
      Gość portalu: pulia napisał(a):

> czy przez Słowację - Cadca, Bratislava?
      > Która droga lepsza?
      > Co polecacie?

...i oczywiście każdy Forumowicz wie, że mieszkasz Ustrzykach
      Dolnych, a nie w Bogatyni!!!
      • Gość: kobita Re: Jechać przez Czechy - Olomouc i Brno do Mikul IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.09, 21:34
        A co ma do rzeczy gdzie pulia mieszka ?? Skoro pyta o te dwie trasy
        widocznie ma po drodze.
    • Gość: Anka Re: Jechać przez Czechy - Olomouc i Brno do Mikul IP: *.anonymouse.org 20.08.09, 00:18
      Pomijam drogę w Polsce do granicy, to zależy, gdzie mieszkasz.
      Co do Słowacji: droga od granicy PL przez Cadcę do Żiliny jest
      męcząca, ten odcinek mozesz jechać nawet dwie godziny. Ale potem
      wchodzisz na piękną autostradę i z Bratysławy od razu na Wiedeń
      autostradą. Nie ma juz tej starej drogi 65 km od granicy do Wiednia,
      tylko porządna autostrada.
      Co do Czech: jesli wjedziesz z Mikulova na prawo do autostrady
      słowackiej musisz kupić slowacką plakietkę, 7 dni około 5 euro. Z
      Mikulova w dół do Austrii - czy tam jest wygodna autostrada czy
      zwykła szosa na dluzszym odcinku?
      W Austrii teżmusisz kupić plakietkę na autostrady, bo złapią Cie na
      starej granicy austriacko - włoskiej, tam często czatują. Nie
      pamiętam ceny.
      • bah77 Re: Jechać przez... 20.08.09, 07:14
        > droga od granicy PL przez Cadcę do Żiliny jest
        > męcząca, ten odcinek mozesz jechać nawet dwie godziny.

Dlaczego?

bah77
        • ola Re: Jechać przez... 20.08.09, 08:23
          30 km w 2 godziny????
          Co ty, rowerem jechałeś???
        • Gość: Anka Re: Jechać przez... IP: *.anonymouse.org 20.08.09, 11:18
          Kto jechał, ten wie.
          • ola Re: Jechać przez... 20.08.09, 11:57
            ja tam obok mieszkam i wiem...
            • Gość: Anka Re: Jechać przez... IP: *.anonymouse.org 20.08.09, 12:01
              Każdy gdzieś mieszka.
              • ola Re: Jechać przez... 20.08.09, 12:34

no oczywiście, ale z racji tego, ze jeźdzę ta droga dość często nie
                wmówisz mi, że przejazd nią zajmuje 2 godziny.
                No chyba, że się samochód pcha...
                • Gość: Anka Re: Jechać przez... IP: *.anonymouse.org 20.08.09, 14:12
                  olu droga,

Z samej Cadcy do Ziliny jest 32,1 km odleglości drogowej.
                  A do Cadcy trzeba jeszcze dojechac ze Zwardonia, drugie tyle.
                  Wąska droga, przejazdy przez miasta i miasteczka, korki, remonty,
                  zwężenie drogi w Cadcy i ruch jednym pasem.

W internecie to same cuda się dzieją.
                  • ola Re: Jechać przez... 20.08.09, 15:50
                    nie wiem...

juz mi tu drugi raz na tym forum udowadniają, że fruwam w powietrzu
                    a nie jeźdzę samochodem.
                    30 lat krążę między Wisłą, Istebną, Zwardoniem i Ziliną i jeszcze
                    takiego pecha nie miałam jak Ty
                    A jak Ci się ta droga nie podoba to jedź przez Cieszyn, Jablunkov i
                    Mosty - tam oddali już całkiem spory kawałek 2-pasmówki
                    • Gość: Anka Re: Jechać przez... IP: *.anonymouse.org 20.08.09, 16:32
                      To ja Ci zazdroszczę. Od 30 lat jeżdzisz tą trasą i odległośc polska
                      granica/Ziliną (droga przez Cadcę) dla Ciebie wynosi 30 km.

A takie idotki jak ja jezdzą tamtędy na urlop i droga im się wydłuża
                      do 68 km.

Jak Ty to robisz, uczyłas się w Hogwarcie?

• Gość: jeremy Re: Jechać przez... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 10:12
                        Dziewczyny, o co się tu kłócić, bah miał pecha, to jechał tamtędy 2 godziny i
                        się zraził. Zwykle zajmuje to około godziny (może trochę za długo), natomiast
                        potem jest dobra i pusta autostrada do samej Bratysławy i dalej do Wiednia,
                        który radzę jednak omijać; dwa razy wpadłem tam na korki wyjazdowe z miasta i od
                        3 lat objeżdżam go od południa, to zresztą jest spory skrót. Drogą przez Czechy
                        od kilku lat nie jeżdżę, było dużo dłużej. Może się teraz poprawiło, ale od
                        Drasenhofen do Wiednia autostrady nie zrobili, a tam było najgorzej.
                        Przy okazji: ten Hogwart to jakiś Oxford dla inteligentnych inaczej?
                        • bah77 Re: Jechać przez... 22.08.09, 11:06
                          > bah miał...

???
                          Po co się wtrącasz, skoro nawet czytać nie potrafisz?

Mnie odcinek polska granica [koło Zwardonia] - Żilina zajmuje ok.
                          1 h (51 km), choć oczywiście wolę jechać przez Cieszyn.

bah77
                          • Gość: Anka Re: Jechać przez... IP: *.anonymouse.org 22.08.09, 15:27
                            bah77 napisał:

> Mnie odcinek polska granica [koło Zwardonia] - Żilina zajmuje ok.
                            > 1 h (51 km), choć oczywiście wolę jechać przez Cieszyn.

Dlatego napisałam w mojej pierwszej odpowiedzi : mozna jechać NAWET
                            dwie godziny.

Czyli 1 godzina to minimum, a jak się postoi w Cadcy na remontowanym
                            odcinku i trafi w ciągu tygodnia na kawalkadę TIR-ów, to mozna
                            jechac NAWET dwie godziny.

Ale dziękuję ! za Wasze wpisy. To znaczy, ze Ola kłamała. Olu,
                            pozdrawiam!
                          • Gość: jeremy Re: Jechać przez... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 17:07
                            no, widzę, że bah miewa nie tylko pecha, ale i napady chamstwa. A juz myslałem,
                            że tu jakoś tak kulturalniej
                        • Gość: brus Re: Jechać przez... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 11:42
                          Hogwart sporo i dobrze mówi o Ance. Jest oczytana i stara się panować nad adhd
                          umiejętnie posługując się aluzjami literackimi. Jej ulubionym bohaterem
                          powieściowym jest Harry Potter chociaż maskuje to przed nami pozorowaną agresją
                          słowną :)
                          • Gość: jeremy Re: Jechać przez... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 17:20
                            Harry Potter Leopoldem Bloomem naszych czasów?
                            • Gość: brus Re: Jechać przez... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 21:52
                              Jakie czasy, taki...LB:)
      • ortodox Re: Jechać przez Czechy - Olomouc i Brno do Mikul 22.08.09, 17:12
        Jeździłem zarówno przez Cieszyn jak i Zwardoń (na Żylinę).
        Uważam, że obie trasy są porównywalne w sensie czasowym, choć droga przez Cieszyn jest jednak nieco wygodniejsza (jak na razie), bo po polskiej stronie wiele dzieje się na odcinku BB-Zwardoń.
        Droga przez Czechy (Znjmo) moim zdaniem jest gorsza ( dłuższa czasowo i wymagająca uwagi), zwłaszcza na odcinku austriackim. Jednak zależy to w znacznej mierze, dokąd we Włoszech jedziecie.
        pozdro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka