Dodaj do ulubionych

Ile czasu na Lizbonę?

18.09.14, 19:52
Bedziemy w Portugalii od rana 6 października do popołudnia 16.
Plan jest taki, żeby lądować w Lizbonie, troche tam pobyć, przejechać autem do Porto i pobyć 2-3 dni w Porto. Po drodze chcemy się zatrzymywać.

Planowaliśmy na Lizbonę 2,5 dnia, ale zaczęliśmy się zastanawiać czy to nie mało?

Jesteśmy typem turysty, który mało wchodzi do muzeów (jak coś to historyczne lub skanseny), ale zwiedzamy kościoły, podziwiamy lub nie zabudowę, chłoniemy atmosferę itp. Czy możecie powiedzieć ile dni przeznaczyć na Lizbonę?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Ile czasu na Lizbonę? IP: *.static.ip.netia.com.pl 24.09.14, 10:38
      Ile taka wycieczka 10-cio dniowa mniej więcej was będzie kosztować? Jak prognozujecie?
      • swoja_wlasna Re: Ile czasu na Lizbonę? 24.09.14, 10:43
        Trudno powiedzieć, bo jak chodzi o wyjazdy to nie jesteśmy szczególnie oszczędni.
        Do tego mieszkamy w Szwajcarii, a nie w Polsce, więc mamy inny przelicznik. W porównaniu do Szwajcarii wszędzie jest taniej, więc łatwiej się tą kasę wydaje. Nasze obliczenia i założenia nie są więc wiarygodne.
        • Gość: gość Re: Ile czasu na Lizbonę? IP: *.static.ip.netia.com.pl 24.09.14, 11:13
          no tak, racja. A czy można liczyć na to byście po powrocie w tym wątku wpisali ile kosztowały jakieś bilety wstępu, nawet opłaty parkingwoe, bilety moze autobusowe itp.?
          • Gość: pytek Re: Ile czasu na Lizbonę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.14, 14:48
            Gosciu, nie badz zalosnie bezradnym leniem. Umiesz juz obslugiwac zegarek?
            • Gość: pytajnik Re: Ile czasu na Lizbonę? IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.09.14, 20:01
              a Ty sie nie pytkaj jak cie nikt nie pytka gimbusie
    • esmila Re: Ile czasu na Lizbonę? 25.09.14, 20:03
      Podaję fajne strony o Portugalii. Kopalnia wiedzy. Sama korzystałam przed wyjazdem do Lizbony.Byłam w maju i bardzo przydały mi się te informacje. Mam nadzieje, że Wam również się przydadzą. fotolizbona.pl/ 2. infolizbona
      • Gość: ludek Re: Ile czasu na Lizbonę? IP: 77.222.228.* 26.09.14, 20:55
        dzieki esmila!
    • bartokaziemie7 Re: Ile czasu na Lizbonę? 15.10.14, 07:45
      Żeby sensownie zwiedzić lizbonę potrzeba conajmniej 5 dni. Chociaż, ja byłem tam pół roku i wciąż jest kilka miejsc których nie udało mi się zwiedzić :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka