Dodaj do ulubionych

Portugalia samochodem - wróciliśmy

IP: *.leon.com.pl 19.07.15, 16:47
Chętnie się podzielę spostrzeżeniami i nabytą wiedzą - jechaliśmy od samego południa kraju na północ.
Obserwuj wątek
    • chokai Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy 20.07.15, 23:51
      Gość portalu: trzynasty napisał(a):

> Chętnie się podzielę spostrzeżeniami i nabytą wiedzą - jechaliśmy od samego poł
      > udnia kraju na północ.

Podaj trasę.
      • trzynasty Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy 21.07.15, 20:42
        od granicy hiszpańskiej wzdłuż Algarve, z Lagos przez Sagres pod Lizbonę, dalej Porto i w kierunku Asturii w Hiszpani.
        • Gość: ciekawy Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy IP: *.static.ip.netia.com.pl 22.07.15, 10:49
          Fatimę odwiedziłeś?
          • trzynasty Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy 22.07.15, 11:24
            Jakoś zapomniałem
            • Gość: pfff Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 01.08.15, 17:39
              Czyli tak, jakbyś nic nie zobaczył...
              • Gość: trzynasty Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy IP: *.leon.com.pl 01.08.15, 20:32
                tak Ojcze....
                • adam.art Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy 02.08.15, 09:06
                  a ja jestem ciekawy - chętnie przeczytam!
                  Algarve zjeździłem trochę rok temu
                • 1_z_braci_grimm Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy 04.08.15, 12:39
                  :D
                • Gość: Nie praktykujacy Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy IP: *.google.com 04.08.15, 15:43
                  Ja tez tak sadz choc praktykujacym ani "ojcem" nie jestem. Szanujac wierzenia inmych, nalezy byc.
    • 1_z_braci_grimm Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy 04.08.15, 12:49
      Mam zamiar przejechać od Portimao do Lizbony (ew. do Porto, ale to wersja optymistyczna).
      1. Jak z noclegami po drodze? Rezerwowane wcześniej, czy dopiero na miejscu?
      2. Na jakie odcinki podzieliłeś trasę?
      • trzynasty Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy 06.08.15, 21:42
        Nocowaliśmy na kempingach, między Lizboną a Porto zatrzymaliśmy się na 2 dni w Praia de Quaiaios. Porto o wiele ciekawsze od Lizbony, chociaż trzeba zobaczyć oba miasta. Opinia nasza, wspólna. Wszystko robiliśmy na spokojnie, bez pośpiechu, a i tak 3 tygodnie na całą wyprawę brakło. No, ale zawsze tak jest. Dobrej podróży życzę.
        • marokoobjazd Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy 14.08.15, 14:32
          mam pytanko.. czy kupowaliscie magnesy na lodówke? jakie ceny w Lizbonie ?
          • Gość: trzynasty Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy IP: 91.232.112.* 17.08.15, 12:51
            Niestety, nie kupowaliśmy.
    • bozena.m-l Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy 01.09.15, 18:37
      w przyszłym roku wybieram sie do portugali samochodem my dwoje doroslych i 2 małoletnich dzieci chcemy jo zwiedzic od góry do dołu,giblartar a nastepnie przez hiszpanie do domu chciałabym sie jak najwiecej o waszej podroży tzn jak jechaliscie ,gdzie robiliscie przerwy ,czy mieliscie jakies noclegi po drodze ,moze zwiedzaliscie jeszcze cos po drodze,jak z parkingami w portugali,jaka kosztowo wyszedł was taki wyjazd,i te cholerne autostrady -nie mam karty kredytowe ani nie znamy dobrze angielskiego a portugalskiego wcale wiec jak załatwic te opłaty za autostrady ,prosze o opis tak łopatologiczne -ide na stacje benzynową i co dalej ... ?mam jeszcze wiele innych pytan ...
      dziekuj
      • anula36 Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy 02.09.15, 23:19
        za autostrady placisz na bramkach gotowka, nie musisz miec karty. parkingow jest duzo darmowych,ale raczej na obrzezach miast do centrum lepiej dojsc/dojechac transportem publicznym.
        Co do kosztow, zalezy co planujecie - noclegi w hostelach sa dosc drogie, campingi od 3 do 10 E /osoba, czy bedziecie sam cos pichcic ( w Portugalii jest mnostwo Lidli i lokalnych marketow Pingo Doce) czy stolowac sie w knajpach,
      • Gość: wnieznany Re: Portugalia samochodem - wróciliśmy IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.09.15, 09:30
        Jak macie zamiar przebić się wypożyczonym autem do Hiszpanii, to liczcie się z dodatkową opłatą w wypożyczalni. Różnie one wynoszą w zależności od wypożyczalni. Jak byliśmy w Faro, to chcieli extra 50 euro. Wobec tego pojechaliśmy autobusem do Huelvy i tam wynajęliśmy furę. A później z Huelvy pętla po Andaluzji - Sewilla, Gibra itd.
        A tam było tak: www.wnieznane.pl/algarve,14 i www.wnieznane.pl/sewilla,27

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka