cze67 01.09.04, 11:45 muzyka.onet.pl/mr,973379,wiadomosci.html Ja tylko przy tej okazji powiem, ze nie bardzo moge zrozumiec po co zdradzac tytuly utworow na niewydanej jeszcze plycie. I nie dotyczy to tylko U2. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilhan Re: U2 zdradza tytuly 01.09.04, 11:49 "Chcą, by podczas koncertów supportowała ich kapela Scissor Sisters." A co na to fani? :D Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: U2 zdradza tytuly 01.09.04, 11:54 ilhan napisał: > "Chcą, by podczas koncertów supportowała ich kapela Scissor Sisters." > > A co na to fani? :D O Jezu, a co to jest takiego strasznego ? :D:D:D Nie powinni się zżymać, jako support U2 występowały juz takie kapele/wykonawcy, jak np. Disposable Heroes Of Hyphoprisy, Rage Against The Machine, Howie B czy Kelis :) I nikt sie nie zżymał ( no, może trochę :D:D:D Odpowiedz Link
ilhan Re: U2 zdradza tytuly 01.09.04, 12:02 ihopeyouwilllikeme napisał: > Disposable Heroes Of > Hyphoprisy, Rage Against The Machine, Howie B czy Kelis :) I nikt sie nie > zżymał > ( no, może trochę :D:D:D Nie chcesz chyba powiedzieć że Kelis nie jest lepsza od Scissor Sisters? Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: U2 zdradza tytuly 01.09.04, 12:28 ilhan napisał: > Nie chcesz chyba powiedzieć że Kelis nie jest lepsza od Scissor Sisters? Nie chcę nic mówić, bo nie znam Scissors Sisters :D Odpowiedz Link
kwiat_paproci Re: U2 zdradza tytuly 14.09.04, 22:01 nic nie tracisz na tym, że tego nie znasz a tytuły piosenek na niewydanej jeszcze płycie też mnie niewiele obchodzą. Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: U2 zdradza tytuly 01.09.04, 11:55 cze67 napisał: > Ja tylko przy tej okazji powiem, ze nie bardzo moge zrozumiec po co zdradzac ty > tuly > utworow na niewydanej jeszcze plycie. I nie dotyczy to tylko U2. Ja też nie mogę, ale to ostatnio dość powszechna praktyka. Co mi niby z tych z tytułów ?? Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: U2 zdradza tytuly 01.09.04, 11:59 Co do tytułu płyty, to prawdopodobnie ( niestety... ) zostaną przy " How To Dismantle An Atomic Bomb ". Odpowiedz Link
cze67 Re: U2 zdradza tytuly 01.09.04, 12:00 Dokladnie. Co innego np. skladanka niewydanych na duzych plytach nagran. Pamietam z jakim napieciem czekalem na podanie tytulow utworow na Genesis - Archive 2. I jakim zaskoczniem bylo dla mnie (niemilym), ze nie bedzie tam "Match of the day" i "Me And Virgil". Ale to zupelnie inna historia... Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Tytuł płyty. 14.09.04, 08:25 No więc U2.com oficjalnie zdradziło tytuł nowego albumu, który rzeczywiście brzmi " How To Dismantle An Atomic Bomb " Odpowiedz Link
cze67 Re: Tytuł płyty. 14.09.04, 10:10 ihopeyouwilllikeme napisał: > No więc U2.com oficjalnie zdradziło tytuł nowego albumu, który rzeczywiście > brzmi " How To Dismantle An Atomic Bomb " Jakis taki dziwny .... Chociaz juz maja na koncie "Achtung Baby" Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: Tytuł płyty. 14.09.04, 11:18 cze67 napisał: > Jakis taki dziwny .... Chociaz juz maja na koncie "Achtung Baby" Ale Achtung Baby przynajmniej świetnie brzmi ! :) Odpowiedz Link
ilhan Re: Tytuł płyty. 14.09.04, 10:12 ihopeyouwilllikeme napisał: > No więc U2.com oficjalnie zdradziło tytuł nowego albumu, który rzeczywiście > brzmi " How To Dismantle An Atomic Bomb " No więc oficjalnie ogłaszam, że wg mnie to najgorszy tytuł płyty od czasu "Bananas" :) Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: Tytuł płyty. 14.09.04, 11:19 ilhan napisał: > No więc oficjalnie ogłaszam, że wg mnie to najgorszy tytuł płyty od czasu "Bana > nas" :) No, ja nie wiem, najpierw chcę poznać uzasadnienie takiego, a nie innego tytułu. Jeśli będzie sensowne, to może mi się spodoba, bo na razie to kiepsko z tym :D Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Na duzo procent okladka pierwszego singla: 22.09.04, 10:50 www.u2newzooland.com/frames.htm Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme A song uslyszymy... juz 22.09.04, 10:54 Interference.com: We've got word that U2's new single 'Vetigo' will first be played by Dave Fanning on his show either this Wednesday or Thursday. His show is from 6-7:30pm (Dublin), 1-2:30pm (Eastern), 10-11:30am (Pacific). [LISTEN]: www.rte.ie/smiltest/2fm_new.smil Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: A song uslyszymy... juz 22.09.04, 23:59 Nowy singiel za pol godziny tu: www.jr-digital.com/asx/nova100.asx - zapraszam do sluchania :))))) Odpowiedz Link
ilhan Re: A song uslyszymy... juz 23.09.04, 00:01 Może napij się wcześniej jakichś ziółek czy coś? :D Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: A song uslyszymy... juz 23.09.04, 11:46 ilhan napisał: > Może napij się wcześniej jakichś ziółek czy coś? :D Nie trzeba, alarm przesuniety na jutro :D:D Ale za to amazon.com podaje liste utworow pelna: 1. Vertigo 2. Sometimes You Can't Make It On Your Own 3. City of Blinding Lights 4. A Man And A Woman 5. Yahweh 6. Crumbs From Your Table 7. All Because Of You 8. Tough 9. Miracle Drug 10. Full Metal Jacket/Native Son 11. Love And Peace Or Else Wiem ze to nieprzydatne, ale zawsze cos w zamian :)))) Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: A song uslyszymy... juz 23.09.04, 11:51 to jam oze wyraze swoja opinie na temat tytulow, skoro muzyki jeszcze uslyszec nie mozna:))) u mnie wygrywaja numery: 1, 2, 3, 6, 8 :) mysle, ze to moga byc interesujace kawalki:))))))) Odpowiedz Link
cze67 Re: A song uslyszymy... juz 23.09.04, 13:54 Wedlug mnie najlepszy bedzie Full Metal Jacket - ostry, metalowy kawalek... Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: A song uslyszymy... juz 23.09.04, 16:23 mnie to sie kojarzy z taka komedia sensacyjna z jackie chanem... to takie raczej lightowe bylo.. ;))) Odpowiedz Link
cze67 Re: A song uslyszymy... juz 23.09.04, 17:11 dziewczyna_mickiewicza napisała: > mnie to sie kojarzy z taka komedia sensacyjna z jackie chanem... to takie > raczej lightowe bylo.. ;))) Full Metal Jacket to tytuł filmu Stanleya Kubrika o amerykańskich żołnierzach w Wietnamie, droga dziewczyno... Odpowiedz Link
cze67 Re: A song uslyszymy... juz 23.09.04, 21:48 A tak w ogóle to słucham sobie "Vertigo" i muszę przyznać, że rusza mnie ten utwór. Mogę nawet zaryzykować tezę, że to najlepszy utwór U2 jaki słyszałem od czasów płyty Rattle and Hum. Fajna energia. Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme ZMIANA TRACKLISTY 27.09.04, 23:17 Podobno zespol zatwierdzil oficjalna trackliste nowej plyty. Oto ona, za interference.com: 1. Vertigo 2. Miracle Drug 3. Sometimes You Can't Make It On Your Own 4. Love And Peace Or Else 5. City Of Blinding Lights 6. All Because Of You 7. A Man And A Woman 8. Crumbs From Your Table 9. One Step Closer 10. Original Of The Species 11. Yahweh Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Wywiad 27.09.04, 23:26 A oto ostatnie wypowiedzi zespolu, pochodzace z wywiadu, jakiego niedawno U2 udzielili redakcji interference.com: - O " Vertigo ": Steve Lillywhite produced that one front to finish. That’s a song that just smells like U2, once you hear the first 10 seconds you are hooked. It's kind of like "Pride" or "Elevation." I love that track, a lot of ideas in one song. It was recorded using the guitar from the early U2 LPs, different amps, of course. When you get to the break in the song you think, "What is this guitar? The 'Boy' LP?" Then as you wait for a vocal you hear what appears to be the sound of someone pulling the power cord out of the wall as you are listening to vinyl on a turntable, then back into it— smash—soaring vocal and music. Everyone in the band was fantastic on this track. - O zespole, muzyce, i sensie robienia tych wszystkich glupot zwanych rock'n'rollem: It's a passion. It's a love. It's like taking out your paintbrush and hitting the canvas. I’m not comparing us with Van Gogh or Shakespeare, but one would think they had the same feeling each time they set out. The main difference now is that we have families to consider, you can't record three LPs in five years. You can't tour on a wooden stage with a paper backdrop anymore, either. The time between each LP and tour gets longer the more success you have. People in and around the band look at the Internet, they know the want of the fans. The band always tries to deliver the goods. I mean, being in a band like this one, you get a lot of mail and gifts from fans, it's impossible to read it all or answer it but a lot does get read and some of it is inspiring as well as terse, "An LP every four years?!" But I think you would have to live in the belly of the beast to really understand, it’s a mad circus at times. As for big goals, none, just make a great rock LP. Bono says it best, "Two crap LPs in a row and you quit." Well, I think that danger is starting to leave, we may not have enough time in our recording lives to produce two crap LPs in a row. That’s why the last LP was the crucial one, it sets us up for this one and another. You then look at a Best of 2000-2010. I mean, "Walk On" and "Elevation" need a home on a best-of package, right? - O nastepnej trasie: Well I think now the theme may be "more is more," and I don’t mean Pop Mart. That, of course, was brilliant. I think we look at different ways to get a show across and this sets up nicely. Rotating the set list more frequently is definitely something we are looking at. I think Joe and Willie have their hands full with the stage and lighting. It's almost like topping yourself each time out. Since 1992-97, there have been a great number of new inventions come through. Some of these sound-in-light applications will be used. I also have to mention a new software that anyone can get called "Vertigo." Vertigo lets you make 3-D images that can be projected on to a big screen. It's stunning and its applications in a live show are unlimited. - O tytule plyty It seemed like the title was going to be "Hanover Quay" as a nod to the soon-to- be-dismantled studio. It stayed that way as a working title until the LP took on a personality. It went through a hundred titles. Then you hit upon one that everyone thinks is brilliant or best sums up the LP. Everyone just has to agree to like it. It also has to make sense in the context of the LP. I suppose that’s why we never made an LP titled "Windmill Lane," it's too Beatles, "Abbey Road" or "Penny Lane." We love The Beatles far too much to borrow ideas from them. In the end you just go with your gut and it works out—“Boy," the first LP, "War" sprang from "Sunday Bloody Sunday" and the anger around that LP. In the end, I think they name themselves. - O najwazniejszej piosence zespolu: I think the unanimous selection would have to be "One," that’s the song that saved this band from being a 10-year wonder and propelled us to go further. When that song was finished, everyone was like this is a masterpiece. It happened at a time when we were really groping for a big song. Fate, I guess. It's been a great ride after that turning point. - O przyszlosci: I think there is a fair balance between work and family. There will come a time when you won't see U2 that much. We would record less. I don't think that’s in the near future, though. We still have plenty to accomplish. In the next two years we will be all over the map, we'll see how that goes. Everyone in the band is really pumped to play the new songs live, they beg to be played live. - I slowko do fanow :))): Please fasten your seatbelts and put all of your carry-ons under the seat in front of you, we are about ready for take-off. Have all of the fireplugs in your town ready. We will see you soon! Odpowiedz Link
peternurek1 Wywiad dla "Q" na temat utworów z nowego albumu 03.10.04, 13:29 Vertigo U2 jako garażowa kapela. Wśród pełnych energii dźwięków gitar i perkusji Bono śpiewa o chłopcach grających rock'n'roll. Adam Clayton: "Oryginalnie ten numer nazywał się 'Native Son' i brzmiał zupełnie inaczej. Bono i Edge przerobili go gdy zaczął z nami pracować Steve Lillywhite. Bas i perkusja przypominają nieco muzykę zespołu Echo & The Bunnymen, która jest w zasadzie naszymi korzeniami". Miracle Drug Utwór, który mógłby objąć tytuł hymnu U2 Bono: "Zaczęło się od tego, że nagranie to miało być o irlandzkim pisarzu Christofer Nolan'ie, którego znaliśmy ze szkoły, lecz w porównywalnym stopniu jest to utwór mówiący o AIDS i lekach pomagających je zwalczyć. Nie mogłem napisać tekstu bezpośrednio o tym, nie czując się jednocześnie idiotycznie". Sometimes You Can't Make It On Your Own Bono o śmierci swojego ojca, nagranie niemalże tak majestatyczne i emocjonalne jak "One". Bono: "Znajduje się tam tekst 'You're the reason I have operas in me'. Mój ojciec był wspaniałym tenorem. Był z grona tych pracowitych ludzi, którzy uwielbiają operę. Miał zwyczaj słuchania tej muzyki jednocześnie szyjąc na drutach". Love And Peace Or Else U2 niemalże stają się Led Zeppelin. The Edge: "Uwielbiam ten utwór. Chcieliśmy go nagrać już od dawna, lecz wszystko co mieliśmy to fantastyczna sekcja klawiszowa grana przez Briana Eno oraz perkusję wypracowaną przez Larry'ego i Daniela Lanois. Całe godziny spędzałem zastanawiając się co zrobić z tym świetnym, surowym numerem i myślę, że efekt końcowy przerósł oczekiwania wszystkich." City Of Blinding Lights Powrót do otwartych przestrzeni z czasów "The Unforgettable Fire" poprzez charakterystyczne motywy gitary Edge'a. Bono: "To piosenka o Nowym Jorku, o pierwszym przyjeździe do tego miasta. Byliśmy pierwszym zespołem, który grał w Medison Square Garden po 11 września. Podczas 'Where The Streets Have No Name' wszystkie światła na hali się włączyły i zobaczyliśmy 20 tysięcy twarzy pełnych łez. To było piękne". All Because Of You Trzy minuty bardzo radosnych dźwięków.. przykładowy tekst "lubię dźwięk mojego własnego głosu" Adam Clayton: "Często gdy nagramy proste rockowe nagrania nigdzie one się nie ukazują, w tym przypadku jest inaczej". A Man And A Woman Bono: "Są to dźwięki gdy siedzisz latem przed domem w Nowym Jorku. Chciałem piosenki, w której Marvin Gaye i The Clash połączyli by się w jedno". Crumbs From Your Table The Edge wydobywa dźwięki znane z "I Still Haven't Found What I'm Looking For", Bono uskarża się na kryzys AIDS. Bono: "Przemawiałem do fundamentalistycznych grup chrześcijańskich w Ameryce, przekonując ich aby wsparli finansowo walkę z AIDS w Afryce. Było to niczym rzucanie grochem o ścianę. Powiedziałem im o hospicjum w Ugandzie, gdzie umierało bardzo wiele osób, a w dodatku musieli spać w trzech na jednym łóżku. Siostra Anne, którą nadmieniłem w tekście tego utworu pracuje w tym hospicjum. Jej biuro przypomina kanał ściekowy..." One Step Closer Bono rozważa znaczenie śmierci Bono: "Noel Gallagher natchnął mnie do napisania tego utworu. Byliśmy w Birmingham, podczas ostatniej trasy po Wielkiej Brytanii. Mówiłem mu, że z moim ojcem jest coraz gorzej, że już stracił nadzieję i nie wie dokąd zmierza. Noel powiedział 'cóż.. jest już o kolejny krok bliżej aby się dowiedzieć..'". Original Of The Species Piskliwa, ostra piosenka, zawiera tekst "w niektórych kwestiach nigdy nie powinieneś być zbyt dobry, tj. płacz, smiech czy sława" The Edge: "Ostatni raz gdy płakałem, to właśnie podczas słuchania tego nagrania. Była to piosenka, którą Bono pisał z myślą o mojej córeczce Holly. On jest jej ojcem chrzestnym. Jednakże tekst 'Original Of The Species' stał się bardziej uniwersalny - o młodości i towarzyszącej jej pewności siebie. Prawdopodobnie Bono się z tym nie zgodzi, ale uważam, że ten utwór jest wspomnieniem także jego młodości". Yahweh Kwintesencja U2 - od niemalże wzbijającego się w niebo refrenu do tytułu związanego z Biblią. Bono: "Mam wrażenie, że nikt nie może zdobyć na własność Jerozolimy, lecz każdy chciałby nad nią zawiesić swoją flagę. Tytułem utworu jest starożytne imię, które miało być nie wymawiane, ja je wyśpiewuję, lecz mam nadzieję, że nikogo tym nie urażę". Fast Cars Bono: "Nagraliśmy to w ostatnich dniach w studiu. Było to tylko i wyłącznie robione dla zabawy, lecz efekt końcowy okazał się na tyle dobry, że utwór ten trafi na płytę jako bonus w niektórych krajach". coraz bardziej mnie przekonuja :) Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme hahahaha :)))) 12.10.04, 10:50 Kościół naucza o U2 Muzyka U2 stała się przedmiotem seminarium jednego z kościołów amerykańskich. Westminster Presbyterian Church zorganizował czterotygodniowy kurs zatytułowany "Duchowość U2". Podczas wykładów prowadząca je wielebna Amy Miracle tłumaczy powiązania pomiędzy twórczością irlandzkiej grupy i religią, studiuje się np. ukryte znaczenia tekstów Bono i występy U2 na żywo. Na kolejnych "lekcjach" studiuje się także kolejne tematy, chociażby społecznie zaangażowane utworów grupy www.onet.pl Ode mnie: nowa płyta wychodzi, więc Bono wszystkich przyjaciół wciąga w promocje :D:D:D:D:D Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme HTDAAB recenzja z The Sun 13.10.04, 15:57 Victoria Newton IT is the most hotly-anticipated album of the year — and it’s as explosive as its title. U2’s How To Dismantle An Atomic Bomb goes back unashamedly to what the band do and love best — anthemic, majestic, triumphant rock and roll. Setting their stall out as they mean to continue, first single Vertigo, out on November 8, is big, angry and jagged. Thrusting guitars drive it along at a relentless pace and set the tempo for the rest of the tracks. These include Miracle Drug, best song on the album, Original Of The Species, second best, Crumbs From Your Table and City Of Blinding Lights — both of which are polished, epic numbers reminiscent of material from The Joshua Tree. While these songs are the keystone of U2’s 11th studio album, they’re not what How To Dismantle is all about. Sometimes You Can’t Make It On Your Own is a touching ballad. And for fans of the work BONO did with BRIAN ENO on the PASSENGERS’ Soundtracks album, One Step Closer is a beautiful, electronic, ambient number. Of course, Bono’s political views creep in On Love And Peace Or Else and Yahweh — the Hebrew word for God — but they never get in the way of the great music. The album is a return to form for Dublin’s finest — but then being off form is something U2 just don’t do. The quality here is bound to send CHRIS MARTIN into a spiral of paranoia about COLDPLAY’s forthcoming release. How To Dismantle will be released on November 22. I give it 11 out of 10. (c) The Sun 2004 Ode mnie: wiadomo, recenzja beznadzieja, ale kwestia jest inna, mianowicie tak: The Sun ma płytę, NME ma płytę ( też im się podobała, choć byli bardziej umiarkowani, co zrozumiałe ), Q zapewne też ma, na pewno nie ma tego już w sieci ? Weźcie sprawdzcie. Odpowiedz Link
golek1 Re: HTDAAB recenzja z The Sun 13.10.04, 18:21 wychodzi na to ze jest (e-mule), jutro dam znac czy to co sciagam rzeczywiscie jest nowa plyta U2 pzdr golek Odpowiedz Link
peternurek1 hahahaha jeszcze raz :))) 14.10.04, 15:44 Papież przerwał sesję U2 Legendarny producent Brian Eno wpadł we wściekłość, kiedy sesję nagraniową zespołu U2 przerwał dzwonek telefonu, jednak musiał wyrazić zgodę na odebranie połączenia, kiedy okazało się, że do Bono dzwoni sam papież, Jan Paweł II. Eno, który zajął się produkcją najnowszego albumu "How To Dismantle An Atomic Bomb", wprowadził surowy zakaz odbierania w studio telefonów, jednak kiedy dowiedział się, kto dzwoni, bardzo szybko uchylił zakaz. "Kiedy asystentka przerwała jedną z sesji nagraniowych, Brian wpadł we wściekłość i uspokoił się dopiero wtedy, kiedy powiedziano mu, że na połączenie z Bono czeka sam papież" - opowiada menedżer zespołu Paul McGuiness. Odpowiedz Link
peternurek1 pierwsze wykonanie Vertigo na żywo 15.10.04, 13:27 Dziś o godzinie 19.00 w BBC Car Park w zachodnim Londynie U2 po raz pierwszy zagra Vertigo na żywo, kontynuując nową świecką tradycję grywania na dachach pierwszych singli z nowcyh albumów (vide słynne wykonanie Beautifull Day na dachu hotelu Clarence w Dublinie). Odpowiedz Link
peternurek1 Re: pierwsze wykonanie Vertigo na żywo 15.10.04, 18:11 występ można będzie prawdopodobnie obejrzeć dziś w TOTP na BBC Prime od 22:30 do 23:00 (powtorka w sobote 18:10-18:40). Odpowiedz Link
peternurek1 trzy utwory 16.10.04, 17:40 tutaj Vertigo grane z pół-playback'u, nagranie ofcijalne dla BBC u2-wireless.com/titanium-soul/share/HTDAAB/vertigo-Live-TOTP.wmv a tu All Becouse Of You i City Of Blinding Lights www.angelfire.com/ego2/ctemp/index.html niestety jakość "dla fanatyków" :) Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: trzy utwory 17.10.04, 15:43 > a tu All Becouse Of You i City Of Blinding Lights > www.angelfire.com/ego2/ctemp/index.html > niestety jakość "dla fanatyków" :) > Ej, no skomentowałbyś te kawałki, przecież ja tu padnę z nerwów zaraz :D:D:D Odpowiedz Link
peternurek1 Re: trzy utwory 17.10.04, 18:32 ihopeyouwilllikeme napisał: > > a tu All Becouse Of You i City Of Blinding Lights > > www.angelfire.com/ego2/ctemp/index.html > > niestety jakość "dla fanatyków" :) > > > > Ej, no skomentowałbyś te kawałki, przecież ja tu padnę z nerwów zaraz :D:D:D Krótki komentarz. All Becouse Of You - bardzo fajny rockowy kawałek. Chwytliwa melodia, przyczepia mi się i długo nie chce puścić. Nasuwa mi na myśl utwór Always i wczesne nagrania , z tym że grane bardziej surowo, trochę ostrzej. Dokładnie się wypowiem jak usłysze to w jakiejś znośnej jakości :) City Of Blinding Lights - bardzo ładna ballada. Słychać że kawałek ma duży potencjał.Kojarzy mi się troche z Who's Gonna Ride Your Wild Horses, i wydaje mi się że jest równie dobry. W pierszej zwrotce zaczyna się ładnym pianinkiem, przechodzącym w gitare. Jedno co się nie zmieni chyba nigdy to brzmienie tejże gitary, typowe, i jak zawsze wspaniałe. Niestety jakość podobna jak ABOY i także poczekam na lepszą jakościowo wersje. Obydwa kawałki bardzo fajne, obydwa chyba lepsze od Vertigo, obydwa nadają się na single. To narazie tyle, dużo więcej nie można nich powiedzieć, ale jak zawsze poluje na lepsze wersje, nowe utwory itp. więc jak tylko coś mi wpadnie w łapy obiecuje odrazu się tym podzielić :) Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: trzy utwory 25.10.04, 15:20 Właśnie sobie w kafejce uskuteczniłem cd-erową kompilację tych wszystkich genialnych fragmentów + remixy Vertigo, posłucham w domu i się wypowiem. Odpowiedz Link
ilhan Re: trzy utwory 30.10.04, 17:58 Przesłuchałem koncertowe wykonania "All Because Of You" i "City Of Blinding Lights" i chcę wyrazić zdziwienie wyborem na singla "Vertigo", który jest od nich przynajmniej o 2 klasy słabszy. Choć mam je w tych kiepskich wersjach, to i tak słychać charakterystyczne brzmienie U2, jest zadziorność i melodie wydają się naprawdę niezłe. Nabrałem nieco optymizmu przed premierą płyty. Odpowiedz Link
peternurek1 Teledysk 27.10.04, 19:09 progressive.stream.aol.com/aol/us/aolmusic/artists/universal/u2/u2_vertigo_3nr98k3mjf90_dl.mov Oceńcie sobie sami. :) Odpowiedz Link
peternurek1 Fragment "Original Of The Species" do posłuchania 27.10.04, 21:00 tvgawex.pl/~g3595/HTDAAB/oots.mp3 Pianino + Bono, bardzo ładnie. Odpowiedz Link