kubasa 16.09.04, 18:25 Czyli rootsy Interpolu z lat 80. :) Dopiero poznaje ale juz jestem pod sporym wrazeniem tego co sciagnalem. Czy moze ktos z Was ma jakies refleksje nt. tych zespolow? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: The Sound, Kitchens Of Distinction, Chameleon 16.09.04, 19:24 Ja o grupie Kitchens Of Distinction mogę jedynie powiedzieć, że jest to niezwykle piękna muzyka, słuchana przeze mnie kiedyś, w przelocie... Odpowiedz Link
kubasa Re: The Sound, Kitchens Of Distinction, Chameleon 16.09.04, 19:26 The Sound - plyta "From The Lion's Mouth" Bardzo nierowna. Obok pieknych dzwiekow czy swietnych melodii znajduje sie masa waty. Jednostajna sekcja rytmiczna + wokla podobny do pana z Human league. Wiecej jak 3,5/5 nie dalbym w tym momencie... Odpowiedz Link
kubasa Re: The Sound, Kitchens Of Distinction, Chameleon 19.09.04, 13:44 "Strange Times" Chameleonsow to poezja. Czysta esencja takiego melodyjnego grania pokrytego lekka warstwa ciemnosci w stylu Echo & The Bunnymen i przebojowosci U2. Zwracaja na siebie uwage niemal stadionowe przeboje takie jak "Swamp Thing" czy "In Answer". A przeciez to zespol prawie zapomniany - nie myle sie? Odpowiedz Link
ayya Re: The Sound, Kitchens Of Distinction, Chameleon 16.09.04, 19:27 Ja znam z tej trójki tylko The Chameleons (o The Sound słyszałam, że jest interesujące). Na ich temat mam następujące refleksje :) Album "What Does Anything Mean? Basically" znam i lubię, jest tu kilka świetnych kawałków z genialną "Nostalgią" na czele. Aż się dziwie, że nie umieściłam tego albumu w rankingu lat 80tych :) Ich debiut "Script Of The Bridge" jest słabszy i nierówny, ale i tak dobry. Moje ulubione utwory z tej płyty to "Don't Fall" i "Less Than Human". Mam jeszcze coś koncertowego, ale raczej jest to bardzo przeciętne. Odpowiedz Link
ilhan Re: The Sound, Kitchens Of Distinction, Chameleon 16.09.04, 19:31 Co do The Chameleons to z pewnością rządzi kawałek "In Shreds", interpolowy w klimacie, dodatkowo powinni go posłuchać wszyscy podniecający się wejściem gitary w "Jacqueline" Franz Ferdinand. Bowiem motywy te są bardzo blisko ze sobą powiązane. Płyty Kameleonów wciąż przede mną. Odpowiedz Link
jmarr Re: The Sound, Kitchens Of Distinction, Chameleon 16.09.04, 20:48 Właśnie od kilku dni zapoznaję się z albumem Kitchens of Distinction "Cowboys and Aliens". Całkiem niezła muzyka. Może nic powalającego, ale bardzo przyjemne dla ucha. The Chameleons - jak dla mnie bomba. "Script of The Bridge" i "What Does Anything Mean? Basically." mogę słuchać co dzień i właściwie to nawet wolę "Script...", być może dlatego, że w ogóle pierwszym utworem The Chameleons jaki usłyszałem był "Second Skin" - coś niesamowitego. "Why Call It Anything?" jakoś już mnie tak nie zachwycił jak tamte, ale też jest całkiem owszem. Odpowiedz Link