Dodaj do ulubionych

The Lambrettas

18.04.05, 20:09
Taki zespół z Brighton. Mod revivalowcy z przełomu lat 70. i 80. Debiutancki "Beat Boys In The Jet Age" to jakaś kompletnie zapomniana pozycja i nie dziwne, bo nic odkrywczego. Mimo wszystko półgodzinny zestaw kilkunastu piosenek o skuterach i dziewczynach w stylu środkowego The Jam dryfującego w stronę popu. Szalenie przyjemne i melodyjne, choć nieco naiwne. Wydali chyba jeszcze drugą płytę, ale jej nie znam.

Słyszał ktoś?
Obserwuj wątek
    • lordjohnjohns Re: The Lambrettas 22.04.05, 17:14
      Pamietam gdy mialem jakies 11 lat (na poczatku lat osiemdziesiatych) w mojej szkole albo byles Mod'em (i sluchales The Jam) albo byles 'Rude Boy' (Madness, The Specials, The Beat). Ale wszyscy sie smialismy rowno z Lambrettas. Nawet nazwa zespolu nas smieszyla (lambretta to taka zielona kurtka jak parka). Ale mam slabosc do ich wersji "Poison Ivy" (fajna energia)...lato 1981r mozna bylo slychac ten singiel co pol godziny w Radio One. No...byly czasy..
      Hmm
      Pozdrawiam!
      • ilhan Re: The Lambrettas 22.04.05, 17:26
        lordjohnjohns napisał:

> Nawet nazwa zespolu nas smieszyla (lambretta to taka zielona kurtka jak parka).

Myślałem że chodzi o skuter.
        BTW ładne wspomnienia - pozazdrościć.
        Pozdrawiam.
    • digsa Re: The Lambrettas 24.04.05, 22:16
      www.polishmods.prv.pl/ - A stąd, z działu mp3 można ściągnać "Good
      times". Mnie się podoba i w ogóle chyba zostane modsem ;)))
      • ilhan Re: The Lambrettas 24.04.05, 22:30
        Przesłuchałem "Good Times" ale nie jest to już tak rozkoszne jak te naiwne melodyjki z "Beat Boys In The Jet Age" :)
    • janek0 nie znam, ale nazwa nawet gorsza niż the datsuns.. 24.04.05, 23:22
      a swoją drogą, to znacie jakieś inne zespoły typu the ...s które mają nazwy
      motoryzacyjne ?
      • libertine Re: nie znam, ale nazwa nawet gorsza niż the dats 25.04.05, 14:33
        janek0 napisał:

> a swoją drogą, to znacie jakieś inne zespoły typu the ...s które mają nazwy
        > motoryzacyjne ?
        >
        the datsuns (najfajniejszy zespół o motoryzacyjnej nazwie moim zdaniem)
        the cars
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka