dobry_jezu 30.08.07, 10:39 czy może ktoś ostatnio analizował oferty sieci komórkowych i wie gdzie obecnie najkorzystniej podpisać umowę abonamentową? potrzebuję dla matki nowego aparatu, niskiego abonamentu i darmowych minut do wszystkich sieci ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marbla4 Re: którego operatora komórkowego wybrać??? 30.08.07, 15:19 Zadales pytanie typu : "Ktory but bedzie dobry na moja nogę ?" Skad mamy wiedziec w jakiej sieci sa znajomi, rodzina mamusi ? Skad mamy wiedziec czy mamusia bedzie pisala sms, czy rozmawiala ? Skad mamy wiedziec jak dlugo mamusia lubi rozmawiac ? Ja jestem wlasnie w trakcie zmiany operatora. Zanim zdecydowalem sie na ten krok, przeanalizowalem wykaz moich rozmow z trzech ostatnich miesiecy (pod katem ile minut rozmawiam z dana osoba i ile minut rozmawiam z dana siecia). Dopiero wtedy robilem kalkulacje. Zajelo mi to caly dzien (z przerwa na prace ;) ) pozdr M Odpowiedz Link
abcde-25 Hmm... 30.08.07, 15:43 Co do abonamentu, masz darmowe minuty tylko do sieci, w której kupisz tel., a nie do wszystkich. Za to w każdej masz darmowe na stacjonarne. Analizowałam ostatnio oferty naszych operatorów i wysnułam takie wnioski: Orange i Plus-najciekawsze pakiety minut i sms, a Era i Plus-najcikawszy wybór tel., oczywiście patrzyłam pod kątem Nokii. Dla Mamy też radzę Nokię, bo jest ona łatwa w obsłudze. Jeśli Mama nie będzie dużo dzwoniła, zakup tel. w ofercie Mix (abonament+katra) bądź na kartę, minuty są już po 30gr, a z wybranym nr po 15gr. Tak w ogóle polecam Ci str. www. telepolis.pl zakładka Taryfy-to najlepszy portal o telefonii kom., który na pewno pomoże Ci podjąć racjonalną deyzję. Pozdawiam, abcde... Odpowiedz Link
marbla4 Re: Hmm... 31.08.07, 15:29 abcde-25 napisała: > Co do abonamentu, masz darmowe minuty tylko do sieci, w której > kupisz tel., a nie do wszystkich. A to ciekawe ... Losowo wybrane taryfy ... Kubala z Plusa - nie moge znalezc o darmowych min tylko do Plusa Twoj Nowy Plan z Orange - dalej moge wykorzystywac minuty z abonamentu do wszystkich operatorow ... Chyba ze o cos innego Ci chodzilo, to rozjasnij pzodr M Odpowiedz Link
abcde-25 Wybrane numery 31.08.07, 16:50 Chodziło mi o Wybrane Numery - one są tylko do tej sieci, w której operatora masz tel. i na stacjonarne. Pozdro! Odpowiedz Link
marbla4 Re: Wybrane numery 31.08.07, 22:02 A to juz rozumiem :) Sam wlasnie biore najnizsza taryfe i usluge Wybranych Numerow jak to ty nazywasz :) pozdrawiam M. Odpowiedz Link
nie.my Re: którego operatora komórkowego wybrać??? 01.09.07, 13:43 dobry_jezu napisał: > czy może ktoś ostatnio analizował oferty sieci komórkowych -->Nasza wspólna koleżanka, yyy, ta pokręcona na głowie, yyy, coście ostatnio nad tą wodą, yyy, rozumiesz która, analizowała i jej wyszło, że Play z fioletowymi tymi tego mazami, rozumiesz jest najlepszy. Szczegółów nie znam a nawet jakbym znał to nie podam bo to otwarte forum ;-). Pozdro NieMy aka ryżowy uncle Odpowiedz Link
dobry_jezu już wybrałem Play Lajt ;) 04.09.07, 09:08 82 minuty w abonamencie do wszystkich sieci, po przekroczeniu 49 gr/min, chyba lepiej nie trzeba hmm tylko czemu ryżowy Odpowiedz Link
nie.my Re: już wybrałem Play Lajt ;) 05.09.07, 09:50 dobry_jezu napisał: > > hmm tylko czemu ryżowy -->Pisałem w stresie po multimedialnym przedstawieniu w TiVi, powinno być aka "pudełko ryżu" lub "napis na pudełku ryżu", wolałbym co prawda aby można było napisać najlepszy płatnik ;-) Odpowiedz Link