Gość: neska IP: *.langenscheidt.pl 25.09.09, 14:55 Opłaca się lecieć w listopadzie? Jakie sa temperatury? Jaka pogoda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pavvka Re: Turcja w listopadzie 25.09.09, 15:10 Ale konkretnie dokąd i w jakim celu? Na opalanie i kąpiele w morzu - raczej nie, na zwiedzanie - być może, zależy gdzie i co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Turcja w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 17:40 Weź też pod uwagę, że ostatnie loty (np. wezyr) ma w październiku. Nie wiem jak inne biura, ale w ubiegłym roku jak chciałem jechać pod koniec października, z początkiem listopada to nie było już żadnych ofert biur podroży. Po prostu już tam jest po sezonie o tej porze i musiałem wyjazd przełożyć na ten rok. Tak jak @pavvka wcześniej napisał(a): pytanie gdzie i w jakim celu. Odpowiedz Link Zgłoś
haskara Re: Turcja w listopadzie 26.09.09, 18:34 W tym roku są już wyjazdy do Turcji przez cały rok z biura GTI i wiem że będą czartery do Antaly z Wawy we środy:-) Ja akurat lecę w listopadzie do Stambułu ale z zamiarem pojechania też do Alany, byłam tam w lutym i było 23 stopnie, mam więc nadzieję że będzie coś koło tego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIKAAAA Re: Turcja w listopadzie IP: *.netcologne.de 01.10.09, 12:14 Tez wybieram sie w listopadzie do Turcji do Antaly i mam nadzieje , że bedzie ciepło bo zabieram ze soba 3,5 letnią córeczke... pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Turcja w listopadzie IP: 94.123.47.* 04.10.09, 12:22 Witam, mieszkam w Alanyi na stałe od 1,5 roku. Ale wczesniej bywałem tu bardzo często o róznych porach roku. W listopadzie pogoda ma charakter "dynamiczny". Bywa bardzo ciepło ciepło - nawet do ok 28 w cieniu , ale potrafi byc równiez deszczowo. Polecam wyjazdy bez posrednictwa biur podrózy - codzienne wyloty z Berlina do Antalyi za ok 100 euro. Zainteresowanym udziele wszelkich informacji dotyczacych transferu z i na lotnisko, zakwaterowania, wyzywienia, atrakcji na miejscu. Prosze o kontakt na suprex2@wp.pl pozdrawiam, Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Turcja w listopadzie 04.10.09, 13:53 Gość portalu: neska napisał(a): > Opłaca się lecieć w listopadzie? Jakie sa temperatury? Jaka pogoda? Raczej nie!Na tej szerokości zaczyna się akurat "pora deszczowa".Nawet zwiedzanie nie bardzo,powiedzmy Kapadocji.Wszystko zasnute chmurami,deszcze dosyć intensywne ,choć krótkotrwałe.No ale jeśli ktoś lubi,powiedzmy zabytki czy wybrzeże,ciszę,brak tłoku to i piękne dni też bywają .Nawet na opalanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIKAAAA Re: Turcja w listopadzie IP: *.netcologne.de 07.10.09, 14:47 Wiecie , co niewiem dlaczego dużo ludzi pisze, ze w listopadzie jest zimno na kapiele w morzu czy w basenach. Fakt jade tam po raz pierwszy na początku listopada , ale od dużo ludzi słyszałam że w tamtym roku w połowie listopada dochodziło do 30 stopni. Niewiem ja mam nadzieje , że trafie na ładną pogode bo szczególnie chodzi mi o moja 3,5 letnią córeczke , jak juz wcześniej wspomniałam w komentarzu wyżej!!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIKAAAA Re: Turcja w listopadzie IP: *.netcologne.de 07.10.09, 14:48 Jak wróce to Wam napisze jaka zastałam tam pogode!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MLM Re: Turcja w listopadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 08:45 Byłam w listopadzie w tamtym roku w Antalyi, było super , ciepło do 28 st, woda w morzu pozwalała na kapiele.Za to o tej porze nie ma tylu turystów i jest naprawdę spokojnie. Jedynie dni krótkie, a plażowanie do 16 bo zaczyna chować się słońce. W ciągu 7 dni tylko jeden dzień był z chmurkami. W tym roku też jadę w listopadzie, mam nadzieję że będzie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIKAAAA Re: Turcja w listopadzie IP: *.netcologne.de 13.10.09, 16:47 Super , że pogoda sie udała i , że było super. Ja tez licze na tyle stopni POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kora Re: Turcja w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 09:56 Wybieramy się z koleżanką 11-go listopada do Turcji (Okulcalar), napiszę Wam po powrocie jaka była pogoda. Na pewno nie będzie natłoku turystów co mnie bardzo cieszy :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Turcja w listopadzie IP: *.sta.asta-net.com.pl 13.02.10, 17:30 Czytam forum, bo również interesuje mnie Turcja w listopadzie, Antaliya -dokładnie ??? Nie napisałyście Panie jaka była w końcu ta pogoda? Dzięki Pozdr :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dita Re: Turcja w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 17:24 Bylam w srodku listopada w tym rejonie i pogoda byla bardzo ladna- okolo 25 stopni i sloneczko przez cale dwa tygodnie. Mozna sie spokojnie opalic na plazy,ale z powodu chlodnej wody nikt sie nie kapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIKAAAA Re: Turcja w listopadzie IP: *.netcologne.de 09.06.10, 17:44 Byłam w Listopadzie w Turcji dokładnie w połowie pogoda była super 25 stopni, ale powiem Wam ,że woda co do kąpieli to była zimna. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
olka31mama Re: Turcja w listopadzie 16.06.10, 18:11 ja byłam pod koniec października i w dzień ciepło, ale morze już nie za ciepłe,tak samo wieczory, już chłodne na długie rękawki i długie spodnie nio i zdarzają się deszcze więc lepiej początek października koniec września lecieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diana Re: Turcja w listopadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 13:54 Ja byłam w tym roku w Alanyi pod koniec października i pogoda była wspaniała-bez wielkich upałów, ale w sam raz na opalanie i kąpiel. Wieczory cieplutkie- spokojnie można było chodzić z krótkim rękawkiem. Aż żal było wyjeżdżać. Ludzie piszą, że woda za zimna? Porównajcie sobie wodę w Bałtyku, gdzie przy temperaturze powietrza 25 stopni woda jest o wiele zimniejsza, a mimo to pełno w niej kapiących się ludzi-włącznie z dziećmi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Turcja w listopadzie IP: 88.229.132.* 12.11.10, 15:15 Mieszkam w Turcji, w Alanyi i zgadzam się, że listopad nie jest już taki pewny jeśli chodzi o pogodę. Bywa, że leje przez kilka dni, bywa, że przeciwnie - jest ciepło i słonecznie. W tym roku podobnie jak dwa lata temu jest bardzo ładnie, i deszcze nie padały. Ba, jest tak ciepło, że turyści chodzą w krótkich rękawkach, spodenkach, leżą na plaży... Ani jednej chmurki! Wieczory są chłodne jak na normy alanijskie, bo to już takie okolice 20stopni. Ale w porównaniu z Polską nadal ok ;) Podobnie jak w październiku - po prostu gwarancji nie ma, ale nadal warto przyjeżdżać, tym bardziej jeśli komuś zależy na zwiedzaniu bardziej i spokojnym odpoczynku, niż na opalaniu się na mahoń ;) Odpowiedz Link Zgłoś