rusty_nail 31.12.09, 16:01 Chcę wracać po 27 latach w Afryce. Mam dosyć angielskiego, zdaje sobie sprawę z tego że w Polsce jest chamstwo, bród, smród i ..ale mimo tego muszę wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadafi72 Re: Chcę wracać po 27 latach 31.12.09, 16:11 Jestem młody i współczuję Panu. Życzę Panu tylko tego by w Nowym Roku zastanowił się Pan nad tą decyzją, a jeśli już ją Pan podjął to życzę szczęścia w Polsce Panu oraz Pana rodzinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Chcę wracać po 27 latach 31.12.09, 16:19 rusty_nail napisał: > Chcę wracać po 27 latach w Afryce. Mam dosyć angielskiego, Przez 27 lat powinienes zdazyc nauczyc sie jakiegos narzecza afrykanskiego, wtedy nie mialbys problemu.:) Odpowiedz Link Zgłoś
rusty_nail Re: Chcę wracać po 27 latach 31.12.09, 20:16 Niby zabawny ten komentarz ale widać że nie masz pojęcia jak wygląda życie w RPA, tutaj tzw linqua franca jest właśnie angielski.Mam dosyć Afryki - czemu to jest takie straszne stwierdzenie?? Wiem że w Polsce fascynacja Afryką jest "in" ale to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Pomieszkaj se tutaj przez chociaż rok i może zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Chcę wracać po 27 latach 31.12.09, 18:43 rusty_nail napisał: > Chcę wracać po 27 latach w Afryce. Mam dosyć angielskiego, zdaje > sobie sprawę z tego że w Polsce jest chamstwo, bród, smród i ..ale > mimo tego muszę wrócić. Eeeee, no i co z tego? Oczekujesz jakis porad? Krzyz ci na droge i wzruszenie ramion Odpowiedz Link Zgłoś
rusty_nail Re: Chcę wracać po 27 latach 31.12.09, 20:25 Nie potzrzebuję porad, chciałam tylko zwrócić uwagę (przy nowym roku) na to że większość forumowiczów tutaj tak się wyrywa zagranicę bez pojęcia jaki to będzie miało wpływ na ich życie. Moja rada - siedzieć w Polsce i zmieniać Polskę na lepsze.Mój powrót do Polski z pewnością nie obędzie się bez łez wściekłosci (czemu to zrobiłam??), ale ja wiem ze to była zła decyzja moich rodziców w 1981. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Chcę wracać po 27 latach 31.12.09, 22:45 rusty_nail napisał: > Nie potzrzebuję porad, chciałam tylko zwrócić uwagę (przy nowym roku) na to że większość forumowiczów tutaj tak się wyrywa zagranicę bez pojęcia jaki to będzie miało wpływ na ich życie. Ja ci powiem jaki. Pozytywny hehehe > Moja rada - siedzieć w Polsce i zmieniać Polskę na lepsze. Hehehe zobaczymy jak ci to pojdzie > ale ja wiem ze to była zła decyzja moich rodziców w 1981. A twoja bedzie jeszcze gorsza hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Chcę wracać po 27 latach 01.01.10, 02:13 rusty_nail Moja rada - siedzieć w Polsce i zmieniać Polskę na lepsze.Mój powrót do Polski z pewnością nie obędzie się bez łez wściekłosci (czemu to zrobiłam??), ale ja wiem ze to była zła decyzja moich rodziców w 1981. W takim razie mam zapytanie: dlaczego zdecydowalas sie wracac dopiero teraz, a nie 10 czy 15 lat temu? Powod, ze Ci zbrzydl jezyk angielski jest niezbyt wiarygodny, bo czym sie lepiej zna jezyk, tym jest latwiej jest zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Chcę wracać po 27 latach 31.12.09, 19:20 jezeli musisz, to musisz.. ! mus, to przymus...powodzenia... ! rusty_nail napisał: > Chcę wracać po 27 latach w Afryce. Mam dosyć angielskiego, zdaje > sobie sprawę z tego że w Polsce jest chamstwo, bród, smród i ..ale > mimo tego muszę wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
rusty_nail Re: Chcę wracać po 27 latach 31.12.09, 20:27 dziękuje serdecznie, Happy New Year's /szczęśliwego 2010 !! Odpowiedz Link Zgłoś
amcapol nawet PL lepsza niz Afryka 31.12.09, 22:00 Nie wyobrazam sobie powrotu do PL ale jakbym mieszkala w Afryce to pewno i PL lepsza... Good Luck Odpowiedz Link Zgłoś
leksak Re: Chcę wracać po 27 latach 01.01.10, 02:39 wiesz co rusty, nie wszedzie jest brod,smrod czy chamstwo.Wszystko zalezy od tego jakimi ludzmi sie otoczysz i jaki sobie stworzysz swiat. I nie wszyscy ktorzy wrocili sa niezadowoleni, sa ludzie ktorzy zaluja ze nie wrocili wczesniej, sa cudzoziemcy,ktorzy osiedlaja sie w PL dziwia sie dlaczego Polacy wyjezdzaja.Wszystko zalezy od ciebie, twoich oczekiwan, checi pracy,robienia czegos co sie lubi itd.Ja mieszkam w Szwecji bardzo dlugo i znam ludzi, ktorzy stad wyjechali, pozakladali wlasne firmy i zyja swietnie i nie narzekaja, wrecz przeciwnie.Tak jak pisalam to zalezy od ciebie.Zycze ci powodzenia w dazeniach i szczesliwego Nowego Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
rusty_nail Re: Chcę wracać po 27 latach 01.01.10, 08:35 Dziękuję i pozdrawiam w Nowym Roku!! Fajnie w sumie ze jesteś w Szwecji, blisko do PL a standardy wyższe (zona brata męża jest Szwedką i oni zamierzają tam jechać, mają obiecaną już pracę i dom; mój mąż cały czas mi to wytyka - "mój brat jedzie na coś pewnego, a my ??")Masz rację , oczywiście, to że napisałam "bród, smród" to była taka "obrona" przed ludzmi na forum którzy od razu ci to wytykaja jak tylko masz pozytywne nastawienie do PL.Ja mam super fajną rodzinę w PL, ludzie którym PL się po prostu podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
leksak Re: Chcę wracać po 27 latach 01.01.10, 13:00 tak, ciesze sie ze jestem blisko, jezdze czesto ,odwiedzam rodzine, znajomych,przyjaciol,naoddycham.Co do forum, to nie przejmuj sie tak bardzo tym co tu ludzie wypisuja,ludzie robia to z roznych pobudek ale to wylacznie ich problem.Ty rob swoje.Jesli masz fajna rodzine to bedzie dobrze, b edziesz wsrod swoich,w domu.Najwazniejsze to miec zyczliwych ludzi wokol siebie,wtedy wiele rzeczy jest latwiejszych.Moze macie jakis posmyl na otwarcie czegos, moze na poczatek gdzies sie zaczepic, zeby miec czas na rozgladanie sie za czyms innym.Trudno cos powiedziec, nie wiem co robicie.Ale co by nie bylo,glowa do gory! Zycze Wam tego. Odpowiedz Link Zgłoś