Dodaj do ulubionych

Dylemat inzyniera

08.12.13, 13:58
Witam
Chcialbym zwrocic sie do Was forumowicze z pewnym dylematem ktorego sam nie potrafie rozwiazac. Na wstepie opisze krotko swoja historie tak aby mozna bylo cos poradzic :)
Otoz, jestem inzynierem, mam 31 i w tej chwili pracuje w jednej z firm w wawie (duza miedzynarodowa korporacja). Zarabiam ok 7 brutto. Atmosfera w pracy w porzadku, pracodawca mnie nie oszukuje (placi za nadgodziny), jednak calkowity brak mozliwosci awansu i perspektyw na lepsze zarobki.
Jesli chodzi o moje wyksztalcenie to skonczylem pw i jedna z lepszych uczelni w uk (mam dwa dyplomy magistra), skonczylem rowniez podyplomowe studia (techniczne), podczas studiow bylem stypendysta programu sokrates, bardzo dobrze znam angielski i dobrze rosyjski (z obu jezykow mam wysokie certyfikaty). W sumie mam ok 6 lata doswiadczenia zawodowego (bardzo konkretnego popartego certyfikatami i osiagnieciami). W obecnej firmie pracuje 4 lata.
I tutaj moje pytanie: od pewnego czasu otrzymuje oferty pracy z calej europy i jestem w kropce czy pomimo tego ze mam stosunkowo dobra prace jednak bez szansy na awans to jechac za granice i tam probowac? Czy mozecie mi poradzic? Zaznacze jeszcze ze moja dziewczyna rowniez jest inzynierem jednak musialaby podszkolic jezyk.
Mam ogolne wrazenie ze sie troche zasiedzialem, praca mnie nudzi i co juz wspomnialem raczej nie ma mozliwosci rozwoju w przyszlosci.
Mozecie cos poradzic bo jestem w kropce.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • starypierdola Hmmm.... 09.12.13, 02:01
      "...trzeba z mlodymi naprzod isc, po szczyty siegac nowe
      a nie w uwiedlych laurow lisc z uporem stroic glowe...."

Filozoficzny doradca
      SP
    • cauliflowerpl Re: Dylemat inzyniera 13.12.13, 21:56
      No wiesz, jeszcze nie wyjechałeś? A na co czekasz? ;)

Nicka zmieniłam, ale zdanie podtrzymuję ;) Mi już cztery i pół roku stuknęło i - powtórzę - "od tamtego dnia, ani przez jeden dzień nie żałowałam, że miałam bilet w jedną stronę"

Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka