sihaja82 23.08.06, 14:42 Witam, Zastanawiam sie, czy taki blonnik ma sens i czy dziala? Bierze sie go przed posilkiem. 2 tabletki + szklanka wody. Prawie nie ma wegli, kalorie szczatkowe. Mam miesieczna kuracje. No ciekawa jestem. Czy ktos cos na ten temat wie??? )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igge Re: blonnik w tabletkach 23.08.06, 14:47 w książce Agatsona jest polecany, dzięki niemu trawienie jest wolniejsze i człowiek jest syty dłużej Odpowiedz Link
monikinda Re: blonnik w tabletkach 23.08.06, 14:48 w ksiazce wyczytalam o tym blonnkiu i sie metamucil nazywa, ale reakcji nie bylo a bardzo ciekawa jestem Odpowiedz Link
margit.b Re: blonnik w tabletkach 23.08.06, 14:56 ciekawe czy ktos na sobie sprawdził jego działanie mam na mysli metamucil i czy jest w stanie podzielc sie obserwacjami bo na google opinie ma pozytywna Odpowiedz Link
sihaja82 Re: blonnik w tabletkach 23.08.06, 15:03 ok, to ja bede pierwszym krolikiem doswiadczalnym na forum. biore od wczoraj, 2 tabletki przed sniadaniem, obiadem i kolacja. czyli w sumie 6 dziennie no ciekawe jak bede sie czula mam kuracje na miesiac. Odpowiedz Link
monikinda Re: blonnik w tabletkach 23.08.06, 15:05 a jak sie nazywa to co wcinasz, normalnie metamucil, czy cos co ma w skladzie metamucil i ile kosztuje? Odpowiedz Link
sihaja82 Re: blonnik w tabletkach 23.08.06, 15:14 monikinda, pudelko mam w domu, wiec sprawdze sklad jak wroce z pracy. nie wiem ile kosztuje, dostalam od kolezanki, wiec sie jej zapytam i wieczorem napisze. Odpowiedz Link
igge Re: blonnik w tabletkach 24.08.06, 00:18 ja też kupiłam, kosztował 26 zł 100 tabletek, trzeba brać 1-4 tabletek dziennie i popijać wodą Odpowiedz Link
sihaja82 skład błonnikowych tabletek 24.08.06, 08:28 Musze sie spieszyc do pracy, bo jestem jeszcze w domku, wiec szybko pisze: Błonnikowe tabletki dietetyczne Składniki: blonnik owsiany sybstancja stabilizujaca itp kwiat rumianku nasiona kopru kwiat dzikiej rozy lisc miery kwait pomaranczy natka pietruszki jakies tam otoczki i... ) hydroksypropyloceluloza ufff marki shapeworks, firma Herbalife koszt - 50zl za 180 tabletek. buziaki Odpowiedz Link
igge Re: igge, jak sie twoj nazywa 25.08.06, 00:29 w mojej malutkiej najbliższej aptece były tony różnych (aż boję sie myśleć, że w innych większych aptekach może byc jeszcze więcej firm i rodzajow... mój nazywa się hmmmm - Błonnik ))))) firmy Walmark z Sosnowca ale ja raczej bedę jadla 1 góra 2 pastylki dziennie, nie cierpię tego przymusowego popijania wodą poł godziny przed posiłkiem, obrzydza mi to jedzenie był jeszcze np Chudeus - Syt, 60 tabletek, 14 zł ale różnica taka, że w tym była laktoza (zawsze czytam teraz skład - mój mąż mnie wyśmiał, że w jednej maleńkiej tabletce mam w związku z powyższym 0.87kcal i 0.17 węglowodanów więc to się praktycznie nie liczy) Odpowiedz Link
sihaja82 pierwsze spostrzezenia 25.08.06, 10:05 Dziewczyny. To jest moj drugi raz na jedynce, ale pierwszy, kiedy biore blonnik. Wczesniej mialam problemy z toaleta,a teraz? Mysle, ze to dzialanie blonnika, bo nie mam najmniejszych problemow i chodze codziennie Jak milo Buziaki Odpowiedz Link
monikinda Re: pierwsze spostrzezenia 25.08.06, 14:05 no to zakupie sobie, ale jakis tanszy ciekawi mnie wciaz tajemnicza nazwa preparatu metamucil Odpowiedz Link
kot9930 Re: pierwsze spostrzezenia 08.09.06, 20:09 Jak tam u Was sprawuje się błonnik, czy pomaga w czymś ???????????? Odpowiedz Link
kot9930 Re: pierwsze spostrzezenia 09.09.06, 19:49 Co jest nikomu nie pomaga ???????????? Odpowiedz Link
katarzyna225 Re: pierwsze spostrzezenia 10.09.06, 14:34 Biore blonnik od kilku dniu, i pomaga mi przy wyproznianiu.po odchudzaniu moj metabolizm troche zaczal szwankowac, i jesli nie wypilam herbaty z senesem to nie bylo mowy o pojsciu do wc.Dziennie biore z 3-4 tabletki blonnika i chodze codziennie. Odpowiedz Link
sihaja82 Re: pierwsze spostrzezenia 11.09.06, 11:23 kocie, troszke cierpliwosci. poczekaj chwilke na odpowiedzi, nie kazdy musi jej udzielac raz dwa mi blonnik pomaga. wczesniej nie bralam i bylo ciezko. teraz wc codziennie. Odpowiedz Link
kot9930 Re: pierwsze spostrzezenia 11.09.06, 11:42 Dzięki, postaram się być cierpliwa. Odpowiedz Link
sihaja82 Re: pierwsze spostrzezenia 11.09.06, 12:32 )) bardzo sie ciesze milego dzionka! Odpowiedz Link
monikinda ja mam błonnik firmy WALMARK 09.11.06, 15:56 25 zl za 100 tabletek, zobaczymy co i jak! Odpowiedz Link
kika261 Re: blonnik w tabletkach 04.12.06, 17:47 cześć dziewczyny. No i jak z tym błonnikiem??dziala czy nie??ja mam właśnie kłopoty z pójściem do wc, jak pójde raz na 3 dni to jest święto!!więc jak macie jakieś doświadczenia to piszcie!!!ten błonnik to przydałby sie na święta to może mniej zjem pozdrawiam Odpowiedz Link
1dycha Re: blonnik w tabletkach 04.12.06, 18:24 Ja mam błonnik jabłkowy w proszku. Zjadam go czasem w charakterze zupki, bo jest całkiem smaczny - i trochę zapycha. Ale nie dokonałam obserwacji w kwestii wpływu na wc) Odpowiedz Link
bognisia1 Re: blonnik w tabletkach 05.12.06, 11:36 Ja mam kakaowy w proszku - niezbyt dobry bleeeee. ale do ubikacji smigam jak nigdy Odpowiedz Link
kika261 Re: Do Bognisia1;) 05.12.06, 12:47 Bognisia a gdzie kupiłas ten błonnik w aptece i ile mniej więcej kosztował??? nie chce sie po nim jeść??z góry dzieki za odpowiedz. pozdrawiam i miłego dzionka!!!! Odpowiedz Link
bognisia1 Re: Do Bognisia1;) 06.12.06, 20:39 Kupilam w markecie na pólce ze zdrową żywnością - kosztowal 10 zl, ale to male pudelko. Chce się po nim jeść jak zawsze więc nie polecam, jak skończę pudelko to kupię sobie taki w tabletkach. buziaki Odpowiedz Link
kika261 Re: blonnik w tabletkach 06.12.06, 18:25 witam!!dzis zakupiłam błonnik, a właściwie bio-błonnik i zobaczymy czy przynosi jakieś efekty??pozdrawiam Odpowiedz Link
kika261 Re: blonnik w tabletkach 28.12.06, 22:29 z tym błonnikiem to jest tak że rzeczywiście nie chce sie po nim jeść, ale z chodzeniem do wc to nie ma chyba nic wspólnego!!do wc to chodze jak wypije herbatke przeczyszczajaca z sensnsem czy czymś takim.i wtedy efekty są.ale wiem ze stosowanie herbatek przeczyszczajacych to nie jest za dobre rozwiązanie Odpowiedz Link