22.05.07, 23:07
Witam smile

Podglądam Was już od jakiegoś czasu i coraz bardziej nurtuje mnie pytanie, czy
po DC nie przejść na SB?
Za dwa dni kończę ścisłą (21 dni) i zastanawiam się, co dalej.
Czy może któraś z Was ma jakieś doświadczenia w tej materii? Może możecie mi
poradzić, czy to dobry pomysł, czy może jeszcze poczekać jakiś czas...
Bardzo proszę o wszelkie rady i podpowiedzi.

Pozdrawiam serdecznie smile
Ewa
Obserwuj wątek
    • julietkicks Re: SB po DC? 23.05.07, 00:58
      ja próbowałam na odwrót zrobić: po zgubieniu 9kg,głównie south beach-tylko
      1faza i niskowęglowodanowe i myślałam,że padnę na ścisłej dc i efekt był
      marniutki więc na 7mym dniu dc (wcześniej 6dni 1 fazysb) zrezygnowałam i
      wziełam się za 2fazę sb+ruch.. przypuszczam,że na Twoim miejscu zdecydowałabym
      się właśnie na to czyli na 2fazę sb+ ćwiczenia bo na 1wszej w south beach
      (średnio traci się 5kg w 14dni) podobnie jak na cambridge albo i bardziej
      prawie nie ma węglowodanów,na ćwiczenia brak siły a po ścisłej dc jak radzi
      voluptas (pewno znasz z forum dc) trzeba metabolizm rozbujać,robienie 1fazy
      może by coś dało ale pewnie czułabyś się słabo.. chociaż i tak lepiej chyba sb
      po dc niż na odwrót.. jakby co podaję Ci swój mail czeresnia07@o2.pl
      • julietkicks Re: SB po DC? 23.05.07, 01:03
        jeszcze zastanawia mnie jedna rzecz co z jajkami? bo na sb można do woli a przy
        wychodzeniu z dc chyba 2 tygodniowo???
        • paczulek Re: SB po DC? 26.05.07, 23:02
          Witaj julietkicks smile

Bardzo Ci dziekuję za obszerną odpowiedź i wiele dobrych rad smile
          Skończyłam w środę ścisłą DC i powolutku od czwartku próbuję plażować (próbuję,
          bo na razie pewnie robię sporo błędów i jestem nadal na etapie poznawania).
          Na razie czuję się ok, po wyrzeczeniach DC mam wrażenie, że nagle mogę jeść same
          rarytasy i jakoś z rozpędu nie brakuje mi ani pieczywa, ani ziemniaków, ani
          makaronów, ani słodyczy... smile
          Mam też jeden problem - otóż kupiłam dziś "Sorbitol", ale nigdzie nie umiem
          znaleźć, czy mogę go stosować jako słodzik. Może ktoś to zna i może mi odpowiedzieć?

Poczytałam też trochę o zasadach SB, kupiłam nawet na początek książkę Agatstona
          (przewodnik) i będę próbowała. Wiem, że pewnie jeszcze powtórzę ścisłą DC za
          czas jakiś, bo akurat zostało mi na 2 tygodnie.

Na razie staram się nauczyć zasad prawidłowego odżywiania, a szybkie zrzucenie
          paru kg daje niesamowitą motywację do dalszej walki smile
          Dziękuje Ci też za podanie adresu mailowego - niewykluczone, że się przyda! smile

Pozdrawiam serdecznie Ciebie i wszystkie Plażowiczki smile
          Ewa
    • lipp1 Re: SB po DC? 27.05.07, 18:21
      Cześć smile
      też ostatnio byłam na DC. najpierw 3 tyg ścisłej (ubyło 4kg) niestety potem
      musiałam wyjechać na 10 dni i wszystko mi wróciło uncertain po powrocie zdecydowałam
      się na drugą ścisła,ale tylko 2 tygodnie (i wszystko ładnie ze mnie zeszło. w
      ogóle to przez pierwsze 4 dni było 1kg na dzień, a w sumie zrzuciłam 5kg).
      teraz zdecydowałam już utrzymać moje rezultaty i może troszkę jeszcze się
      pozbyć wink tak więc od dziś zaczęłam SB. całkiem mi się podoba. szczególnie,ze
      mamy sezon na świeże warzywa smile zaniepokoiły mnie te jajka,o których pisała
      jedna z dziewczyn,więc na razie będę ograniczać.
      Chętnie poczytam o twoich obserwacjach i podzielę się moimi.
      acha,jednak zdecydowałam się ograniczyć kaloryczność i nie będę przekraczać
      1000kcal dziennie.
      • julietkicks Re: SB po DC? 29.05.07, 23:44
        piszcie dziewczyny o efektach w tym wątku,ja ważyłam się w poprzedni
        poniedziałek 21.05 i w sumie było -10kg a sporo chcę jeszcze zrzucić,na razie
        waga poszła w kąt,cały czas 2faza sb+ruch,dorzucę nie długo rower i basen! oj
        tęsknię za szybszym tempem chudnięcia.. 2tygodniowy zapas dc czeka.. co do
        słodzika to ja używam takiego z sacharyną ale może chłopak z Anglii przywiezie
        mi sucralose splendy- Atkins go poleca.. powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka