Gość: Wojt "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 11:42 Przecież to jakaś chłowata wersja "Lezajskiego Fulla" zespołu Wańka Wstańka...Jarocin 87 dla przypomnienia...Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 828 Sekcja gitary basowej IP: *.qwe.streamcn.pl 20.01.07, 12:07 Dziennikarz ma rację - w piosence jest BAS (grany z keyboardu), ale GITARY BASOWEJ nie ma. Zresztą, w disco-polo często w teledyskach pojawiają się instrumenty, których nie ma w piosence. :) A pani Iwona tańczy trochę podobnie do Beaty Kozidrak. Odpowiedz Link Zgłoś
bosynurek Re: "Lubelski Full" przebojem youtube 20.01.07, 13:16 Chłopaki i dziewczyny, którzy mało słyszeliście a bojąc się posiadać własny gust, bo on mocno niewyrobiony, podążacie za głosem innych i myślicie, że jesteście ambitni. Ja też nie znam się na muzyce zbytnio, ale mam swoje zdanie przynamniej. Ta piosenka wykracza poza standardy muzyki disco polo tak daleko, że trudno ją do tego gatunku nawet kwalifikować. Zawadiacki sposób śpiewu wokalistki przypomina utwory punkowe czy nowofalowe. Zobaczcie też tło sceny. Nijak się ma do estetyki disco polo. Moim zdaniem wymieszanie tego z silnymi inspiracjami muzyki dyskotekowej i z ludowym, rubasznym tekstem utworu to jest wyczucie trendu, który ma dopiero nadejść - pierwszy polski utwór w stylu elektro. To co najmniej (świadomie lub nie - nieistotne) autoparodia, a być może zabawa cytatami z kultury czy nawet kicz nobilitowany do rangi sztuki. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
endrzej Odjechana Recenzja 20.01.07, 13:23 "Charyzmatyczny głos i żywiołowy taniec wokalistki oraz wyważony chłodny minimalizm basisty","nowatorskie podejście do tworzenia muzyki","lepsze niż stosunek płciowy","hipnotyzujące kocie ruchy wokalistki","artyści dogłębnie przeżywający swoją muzykę","spójny tekst o logicznie połączonych ze sobą zwrotkach","różnorodność podjętych zagadnień","istotne poruszenie problemu mniejszości etnicznych","skomplikowane technicznie partie klawiszowe","moje życie nigdy już nie będzie takie samo jak przedtem","nieziemskie,niesamowite,niepowtarzalne","siarczysty krzykliwy wokal jako nawiązanie do twórczości Pearl Jam","połączenie raeggae i electro z fascynacją peruwiańskim folklorem i cygańską pieśnią ludową","tło stanowi przeciągający się w nieskończoność i ocierający się o nią bit współtworzący z wokalem psychodeliczny nimb kompozycji","shakira polskiej sceny muzycznej","jedziemy z tym na eurowizję"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandalf "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 14:01 Panowie... na www.e-lama.pl lubelski full był już chyba miesiąc temu... musicie się śpieszyć, bo was młodzi zjedzą! pozdro;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: depmod "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 14:23 "Tacy wtedy byliśmy, takich piosenek słuchali ludzie - przekonuje." Przepraszam ale gdzie takich piosenek ludzie słuchali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahaha Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.flatpla.net 20.01.07, 14:39 > Przepraszam ale gdzie takich piosenek ludzie słuchali? Przed TV nastawionym na Polsat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.07, 17:15 a Mandaryna? a Ich Troje? ich słuchacie na serio a "lubelski full" to kicz?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 17:49 Można wnioskować, że entuzjastycznie słuchano w lubelskim środowisku akademickim. Włos się jeży. Politechnika Lubelska - pierwszy raz słyszę. Widać to takie lubelskie klimaty. Ludzie, jak sięgam pamięcią, nigdy czegoś takiego wcześniej nie słyszałem, na żadnej bazarowej kasecie, a Polsat, wobec tego co tu obejrzałem, to była akademia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahaha Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.flatpla.net 20.01.07, 14:36 Myślę, że Beata Kozidrak powinna poczuć się zagrożona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.nat.student.pw.edu.pl 20.01.07, 15:02 Za dwadziescia lat bedziecie sie smiac z Cerekwickiej i innych pseudo artystek (jak dozyjecie) narrrrraaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.toya.net.pl 20.01.07, 16:12 to już było z 3 miechy temu, sprawdźcie to: www.youtube.com/watch?v=iXBynDTCx1k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lop Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.magma-net.pl 20.01.07, 16:40 Jezuuuu!Co to jest???Jakie dnooooo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.ists.pl 20.01.07, 17:37 nie wiem jak wy, ale ja nie mogłem oderwać oczu od tego stanika :P Odpowiedz Link Zgłoś
oiltrader a czy ktoś z szanownej młodzieży pamięta 20.01.07, 18:53 że "najlepsze piwo to leżajski full" napisał niezapomniany ustrzycki zespół punkowy KSU? polski tekst pierwszych dwóch zwrotek el condor paso ryczało się na popijawach w latach 80. do tego sample z 'all that she wants'. Aha, fryzura faceta w 90. latach nazywala sie żużel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek El cóndor pasa a nie passa IP: *.Red-83-52-231.dynamicIP.rima-tde.net 20.01.07, 20:11 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Re: El cóndor pasa a nie passa IP: *.pronet.lublin.pl 21.01.07, 09:49 El condon pasa. Odpowiedz Link Zgłoś
alergikpl Re: "Lubelski Full" przebojem youtube 20.01.07, 20:45 Nikt nie rozpoznał Szakiry??????????? Jak zwykle w Polsce tylko narzekania i beznadzieja.Trochę reklamy i KASIORKA się sypie.Więcej optymizmu mili państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt "Lubelski Full" przebojem youtube IP: 212.122.223.* 20.01.07, 21:17 Nie znam sie na takiej muzyce,jestem z innej epoki.Melodie,owszem,znam.Jednak moim zdaniem to poprostu kabaret,ta pani przedrzeznia kogos,ale nie wiem kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona22 Posłuchałam pół minuty i czuję dyskomfort :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 01:00 chyba nie zasnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eminem? Zmiana klimatu - TotaL Odjazd! Perfekcja! IP: *.tvk.torun.pl 21.01.07, 02:07 www.youtube.com/watch?v=Cax1hOwN7eE&mode=related&search= Tu macie powalająco schynronizowany.. A zresztą sami sami zobaczcie! Odpowiedz Link Zgłoś
k0curek Re: "Lubelski Full" przebojem youtube 21.01.07, 02:22 Dziesięć lat przed tym teledyskiem słyszałem "Leżajski Full". Nie wiem czy słowa całej piosenki były dokładnie te same, ale zwrotka o piwie była identyczna (za wyjątkiem gatunku piwa). W sumie nic dziwnego, bo disco polo to były często stare, popularne melodie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.tpnet.pl 21.01.07, 03:40 Dziennikarz checo napisał lub powielił za SE wierutną bzdurę. Ta "piosenka" nie jest autorstwa lubelskiego duetu. Napisał ją w 1971 roku ś.p. Jacek Zwoźniak (tyle, że w tekście była mowa o fullu żywieckim i słowa były bardziej inteligentne). Jacek specjalizował się w pastiszach (m.in. "Zegarmistrza światła" czy "Asta manana"), także i ten utwór (wykonywany m.in. na Giełdzie w Szklarskiej Porębie) traktował jako żart. Na marginesie - dyskopolowcy namiętnie kradli nie swoje utwory korzystając w tym celu ze śpiewników studenckich czy harcerskich i masakrując teksty. Doświadczylem tego m.in. ja. Pseudozespół MaXoN kaleczył dwie moje piosenki wzięte ze śpiewnika Rajdowego PK ("z misiem") zaś Bayer Full wykonywał m.in. "Jaworzynę" grupy Browar Żywiec. Piosenki te zostały także napisane na początku lat 70-tych i wykonywane publicznie m.in. w Szklarskiej na YAP-ie czy Bazunie w czasach gdy gwiazdy dysko z pola robiły w pieluchy. Ale gdy stali się gwiazdami zarabiając na nieswoich utworach - ustawy o prawie autorskim jeszcze nie było. Zresztą - pisaliśmy te piosenki nie z myślą o zarobku, a dla rozrywki i radości tworzenia ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Lubeslki full IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 05:21 a mi sięto podoba a czy kiczem nie jest muzyka Chopina.Wszystko co nadaje siedosłuchania jest dobre muzyka chopina też .Może ten teledyusk jest beznadziejny ale szczery i nadal aktualny:) Rzeszowski full.van pur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość I effen love it! IP: *.hsd1.il.comcast.net 21.01.07, 07:19 Take that! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arm Re: Lubeslki full IP: *.chello.pl 21.01.07, 22:45 stary, zal mi Cie, jesli to jest dla Ciebie muzyka. chyba nie wiesz, czym jest muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orkboy Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.merinet.pl 21.01.07, 09:36 Jeżeli tamto wam się podobało to co powiecie o tym: video.google.com/videoplay?docid=-2086000202254584588 Zwracam uwagę na prawdziwie głęboko refleksyjny tekst piosenki..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 11:52 "nie ma w ogóle partii gitary basowej", jest i to całkiem wyraźnie słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko ojej ale szybko napisali IP: *.ghnet.pl 21.01.07, 12:40 to juz chyba id 2 miesiecy po sieci krazy ale GW jest szybka ja pitole ale sensacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etnonim "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 15:08 Jeśli autor artykułu twierdzi, "że w całej piosence nie ma w ogóle partii gitary basowej" to zapraszam na wizytę u audiologa :-)) On pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iznuf Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 18:47 Kolejny raz napiszę, że w piosence najprawdopodobniej NIE MA gitary basowej, jest za to podkład basowy odgrywany z syntezatora, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
tawerna Re: "Lubelski Full" przebojem youtube 21.01.07, 17:58 Nie wiem jak wam ale mi, ten koles z teledysku Lubelskiego Fulla przypomina Aleksandra Kwaśniewskiego. Byc moze to drugie wcielenia naszego Prezia, ktore ujawniło sie także podczas teledysku grupy TOP ONE spiewajacej o "Olku na prezydenta" podczas kampanii prezydenckiej w 1995 gdzie Prezydent wywijal w rytm muzyki na scenie. Mam nadzieje ze pamietacie takze tamten teledysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirr Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: 148.81.192.* 21.01.07, 19:28 Kultura ze wschodu Ale lublin to obciach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.nycmny.east.verizon.net 21.01.07, 20:02 Ona jest duzo lepsza od Dody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trykyśmiku Rzeczywiście, basista to ex-prezio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 08:48 nowe wcielenie Odpowiedz Link Zgłoś
gs-arts.net Ale Jazda..nigdy nie wiadomo co ludzie polubia 21.01.07, 22:42 polecam moje dzielo na YouTube www.youtube.com/watch?v=V1XeGpgn5cI Odpowiedz Link Zgłoś